Vienkaršais rabarberrausis
- 250 gr margarīna vai sviesta - nepilna glāze cukura 2 glāzes miltu - 5-6 olas - vanilīns - cepampulveris - 2-3 edamkarotes krējuma - 3-4 rabarberkāti - kanēlis
Karstā ūdens peldē izkausē margarīnu un cukuru līdz viendabīgai massai (ne šķidru), pievieno vanilīnu, krējumu, cepampulveri un olas, kārtīg...
Čebureki
- 250 gr milti - ola - 150 ml kefīrs - sāls - šķipsniņa cepampulveris - garšvielas kādas vien patīk, dilles, citi zaļumi utt. Pildījumam: - maltā gaļa 400-500 gr - normāla lieluma sīpols ~70-80 gr - garšvielas visādas - pipariņi, ķiplociņi Otrs variants: - 1 ola - 1/2 glāzes alus - 1/2 tējk. sāls - 1 ēd k. eļļa - milti pēc vajadzības
No mīklai dotajiem produktiem pagatavo pastingru mīklu, atstāj uz pusstundiņu. Tad mīklu sadala gabalos, katru izveltnē ovālā plācenītī. Vid...
Cepta cūkgaļa sinepju marinādē
- 0.5-0.7 kg cūkas gaļas - ēdamkarote Krievu sinepes, tikpat Franču sinepes - šķipsna ”5 piparu maisījums” - minimāli sāls - šķipsna garšvielas Persilāde ”Santa maria” /sastāvā sāls iekļauts/
Sagriežam gaļu gabalos līdzīgi kā karbonādei, izklapējam, liekam lielākā bļodā, pievienojam garšvielas, ar rokām visu samaisām. Aizmirst...
Frikadeles sautējumā.
- frikadeles 24 gb. ( pirku gatavas) - neliels kabacis - 3-4 vārīti kartupeļi - sauja saldētu zaļo zirnīšu - viens svaigs rīvēts burkāns - viens liels sīpols - nedaudz rīvēta siera - 2 olas - eļļa - garšvielas
Dziļajā pannā kārto kartupeļu šķēles un frikadeles, pārber ar zaļajiem zirnīšiem, garšvielām. Uz pannas apcep sīpolus, rīvētu burkānu, s...
60 minūtes
Melnais Princis
- 4 olas - 200 g cukura - 0, 3 l krējuma - 100 g kakao - 200 g milti - 2 tējk. sodas - 0, 5 tējk. citronskābes - 1 bundža vārīta iebiezinātā piena - 200 g sviesta
Olas saputo ar cukuru. Tad pievienot krējumu un tajā ielikt sodu un citronskābi, samaisīt. Pievieno kakao, samaisa, tad miltus. Cep 180 grād...
60 minūtes
Banānu - mandarīnu suflē torte
- 5 mandarīni - 2 banāni - 1 glāze sauso brokastu pārslu - 1 glāze kukurūzas pārslu - 250 gr baltās šokolādes - 500 g kefīra - 200 ml salda krējuma (35%) - 40 g želatīna - 250 g cukura
1. Ūdens vannā izkausē balto šokolādi. 2. Sausā brokastu pārslas samaisa ar kukurūzas pārslām un izkausēto šoklādi, labi samaisa un, kār...
30 minūtes
Cūkas stilba cepetis
- cūkas stilbs - majorāns - persilādes garšviela"Santa maria" - ēdamkarote krievu sinepes - pāris daiviņas ķiploku - sāls
Nomazgājam cūkas stilbu, sagriežam ādiņu, un duram iekš ādas ķiploku daivas, pēc tam stilbu nosmērējam ar sinepēm, viegli iekaisām ar sāli, ...
Aknu plāceņi
- 900 g aknu - 100g sīpola (viens ļoti liels sīpols) - 150 g speķa - sāls - 6 ēdamkarotes kartupeļu cietes - eļļa cepšanai Marinādei: sīpols, cukurs, sāls, etiķis, melno piparu graudiņi un verdošs ūdens.
Aknas, speķi un sīpolu samaļ. Pievieno kartupeļu cieti, sāli un ļauj pastāvēt kādas 20 min. Tad ar karoti liek sakarsētā eļļā 2 karošu plāce...
60 minūtes
Kāpostu karbonāde
- mīksti novārītas kāpostu lapas - rīvēts siers - sāls malto piparu maisījums - milti - sakulta ola ar majonēzi - eļļa
Mīksti novārītu kāpostu lapu izklapēju, no vienas puses apsāla ar maisījumu paber ar sarīvētu sieru un pārloka. Saspiež stingrāk kopā, lai t...
30 minūtes
Kāpostu kotletes
- 300 g maltas cūkgaļas - 100 g svaigu kāpostu - 100 g sīpolu - 100 g pusvārītu rīsu - garšvielas - milti - eļļa cepšanai - 2 baltmaizes rikas mērcētas - majonēze un kečups - ķiploks
Rīsus novāra pusgatavus. Sīpolu sagriež vidēji liekos gabaliņos. Kāpostu sarīvē uz rupjās rīves vai smalki sagriež. Samaisa malto gaļu ar rī...
45 minūtes
Ēdamās masas
- biezpiens - saldais krējums vai piens - ievārījums - avakado - lociņi - jūras sāls - gurķis svaigs - vārīta ola - cietais siers - majonēze
1.Samaisa biezpienu ar krējumu vai pienu un pievieno ievārījumu. Gatavs. 2. Samaisa biezpienu ar sagrieztiem smalkos gabaliņos avakado, ...
20 minūtes
Pildīta spinātu omlete
- 6 olas - 3 briketītes saldēto spinātu vai arī tvaicēti brokoļi - garšvielas - 150 g kūpināts šķiņķis - 200 g biezpiena - majonēze - dilles
Spinātus vai sautētos brokoļus sablenderē, pievieno 6 olas un garšvielas, sablenderē klāj uz cepamā papīra pannā, izlīdzina plānā kārtiņā un...
30 minūtes
Pildītā karbonāde slinķiem.
- 4-6 karbonādes šķēles - tomāts - viena zaļā paprika - vidējs sīpols - mazā burciņa marinētu šampinjonu - rīvēts siers - 3 olas - garšvielas - zaļumi
Karbonādes šķēles apcep no abām pusēm kopa ar gredzenos sagrieztiem sīpoliem un pārkaisītas ar garšvielām. Sagriež papriku, tomātu, šampinjo...
30 minūtes
Saldummājiņa
- biezpiens - saldais krējums - cukurs - vanilīncukurs - krāsainā marmelāde - šokolāde - kokosa skaidiņas - selgas cepumi
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vanilīncukuru. Iemaisa biezpienu saputotajā krējumā. Sagriež marmelādi un iemaisa ar biezpienmasā. Ņem divu...
45 minūtes
Šokolādes kūka ar šokolādes krēmu un žāvētām melnajām plūmēm
- 1 ola un 1 olas dzeltenums - 50 g šokolādes - 50 g sviesta - 35 g pūdercukura - 35 g miltu - 1/2 tējk.cepamā pulvera - 1 tējk. kakao Krēmam un virsai: - 500 g šokolādes (kakao saturam ir jābūt ne mazākam kā 60%) - 400 ml saldā krējuma - 3-4 ēdamkarotes brendija vai ruma - 100 g žāvētu plūmju - nedaudz mandeļu - 1/2 tējk. kakao
Sviestu kopā ar šokolādi ūdens peldē izkausē. Nedaudz atdzesē.Olu atdala un baltumu sakuļ ar nelielu pūdercukura daļu un sāli stingrās putās...
60 minūtes
Mājas rafaello
- 200 g sviesta - 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru - 200 g kokosa skaidiņu - 80 g mandeļriekstu (1 iepakojums)
Ūdens peldē izkausējam sviestu, pievienojam iebiezināto pienu, kārtīgi izmaisām. (Var ievietot mikroviļņu krāsnī uz 30 sek). Pievienojam 200...
45 minūtes
Kartupelīši
- 200 g sviesta - 200 g piena - 1 glāze cukura - ½ glāzes ūdens ar konjaka vai ruma piedevu pēc garšas - 3 ēdamkarotes kakao - vaniļas sausiņi pēc vajadzības Apvīļāšanai: - kokosa skaidiņas - pūdercukurs - kakao
Pienu ar cukuru uzvāra, pievieno sviestu un kakao. Sausiņus samaļ, samaisa ar ūdeni ar rumu vai konjaku, izmaisa, tad pievieno uzvārīto pien...
30 minūtes
Riekstiņi.
- 100 g cukura - 200 g sviesta - 300 g miltu - 20 g vanilīncukura - 400 g vārīta iebiezinātā piena
Istabas temp. sviestu samīca ar miltiem, cukuru, vanilīnu. Patur 30 min ledusskapī un cep riekstiņus zeltainus. Pilda ar vārīto iebiezināto ...
90 minūtes
Pončiki
- 1 paciņa sausā rauga - ap 1, 5 kg kviešu miltu - 2 ēdmk. cukura - 1 tējk. sāls - 350 g ūdens - 250 g piena - 0, 5 l eļļas - 50 g šņabja - biezpiens - brūkleņu ievārījums - svaigi āboli - ogas - maltā gaļa
Sausu raugu samaisa ar pāris saujām miltu, cukura un sāls. Pievieno siltu pienu, samaisa. Tad pievieno ūdeni, samaisa un pakāpeniski pievien...
90 minūtes
Mani keksiņi
- 1 ola - 1 gl. ķefīra - 1 gl cukura - 1 gl. mannas - 100 g margarīna vai sviesta - 1 gl. miltu - 1/2 tējk. sodas - 1 paciņa vanīncukura
Samaisa kefīru, olu, mannu un cukuru. Noliek uzbriest uz 30 minūtēm. Tad pievienot izkausētu margarīnu, miltus, sodu un vanilīncukuru. K...
30 minūtes