Burkānu pikantie salāti
- svaigi burkāni - ķiploki vai lociņi
Sarīvē burkānus, cik sirds velās. Atkarībā no apstākļiem var pievienot saspiestus ķiplokus vai zaļos lociņus, visu samaisa ar majonēzi. Nepi...
5 minūtes
Kārtainais maizes sacepums
- pacieta baltmaize - desa - gaļa malta - žāvēta (kādu sirds vēlas) - sīpols - piens - mazliet siera
Sakārto maizi kādā cepjamajā traukā. Apcepjam gaļu malto vai vienkārši sagriežam desu, mazliet apcepjam. Un piecepjam mazliet sīpoliņu klāt....
20 minūtes
Biezpiena klimpas
- 1 paciņa biezpiena - 5 tējkarotes rīsu milti (var likt parastos, kviešu) - 1 ola - 3 tējk. cukurs - šķipsna sāls - ūdens
Katliņu ar ūdeni un šķipsniņu sāli liek vārīties, tikmēr samaisa visas sastāvdaļas klimpām, t.i. biezpienu ar cukuru, iesit veselu olu un ie...
Kartupeļu sacepums
- 1 kg kartupeļu - 200 ml piena - jebkāda žāvēta gaļa - vista, cūka - 3 olas - pāris daiviņas ķiploku, skatoties cik pikantu gribat - nedaudz sviesta - sāls - mazliet siers pēc vēlmes
Izvāra kartupeļus, nokāš un samīca. Mīcot piejauc sāli, olas, saspiestu ķiploku un pielej pienu. Kārtīgi visu samaisa. Tad cepamtra...
Burkānkūka
- 750-800 g milti - 1, 5 pac. cepamais pulveris - 300 g sviests - 1, 5-2 kg burkāni (rīvēti uz smalkās rīves) - 0, 5 l skābais krējums - 300 g cukurs - 150 g rozīnes - 150 g valrieksti sagriezti (uz 20 min. iemērc karstā ūdenī, lai neitralizētu rūgto garšu) - 100 g kokosa skaidiņas - 250 g sk. krējums + 100 g cukurs kūkas virsai - tējkarote malts kardamons - tējkarote malts kanēlis
Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, sajauc un mīca, kamēr izdalās mitrums no burkāniem. Tad pievieno mīkstu sviestu, miltus, visu izmīca, lie...
Kūka ar snikeri
Pamatnei: - 4 olas - 4 ēdamkarotes cukurs - 4 ēdamkarotes milti Masai: - 4 mazie snikeri - 1 kg samalta biezpiena - 0, 5 l salda krējuma (var likt ari skābo) - pūdercukurs pēcc garšas - želantīns 1 pac(Santa Marijas), ja mazākas, tad divas - vanilīns - var pielikt citrona sulu - bundža lielā ar persiku kompotu - dekorēšanai - viss pēc izvēles
Sākumā izcep biskvītu: Atdala olas baltumu no dzeltenuma.Dzeltenumu saputo ar cukuru, iesijā miltus, iamaisa un tad pievieno stingrās pu...
Šampiņjoni citronskābē
Marinādei: - 1 l ūdens - 3 smaržīgie pipari - 3 krustnagliņas - 1 lauru lapa - 100 ml etiķa - 1, 2 ēdamkarotes sāls - 2 ēdamkarotes cukura - 5 melno piparu graudi - 3 daiviņas ķiploka
Nelielus šampinjonus vāra ūdenī 3 minūtes. Vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz citronskābes, lai šampinjoni nekļūst tumši. Tad šampinjonus not...
15 minūtes
Tējas kūka
- 2 gb tējas maisiņi - 1 glāze vārošs ūdens - 1 glāze cukura - 2 gb olas - 2 ēd.karotes medus - šķipsniņa sāls - ēd. karote dēstas sodas - 2 glāzes milti Krēmam: - 1 glāze skāba krējuma - nepilna glāze cukura
Divus tējas maisiņus aplej ar vārošu ūdeni, kad pastāv, iemaisa siltā tējā 1 glāzi cukura, 2 olas, 2 ēdk.medus, šķipsniņa sāls, ēdk.sodas, k...
Biezpiena bumbiņas
- 0.5 kg. biezpiena - 4 olas - 10 ēd. karotes miltu - 4 ēd. karotes katrupeļu miltu - 7 ēd.katotes cukuru - 0.5 tējk. sāli - 0.5 tējk. sodu - eļļu
Visus komapanentus samaisa kopā, taisa apaļas bumbiņas un liek karstā eļļā. Apcep kamēr brūnganīgas. Tad ņem arā liek uz sķīvīša (man sākumā...
30 minūtes
Kartupeļu sacepums
- 10 kartupeļi - 250 ml saldā krējuma - 4 ķiploka daiviņas - 300 g maltās gaļas - 1 sīpols - sāls - pipari
Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Ietaukotā cepamtraukā liek kartupeļus vairākās kārtās. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, pieliek maltajai ga...
45 minūtes
Pīrādziņi - neraudzētie
- 200-250 g margarīna - 200-250 g skāba krējuma - 4 olas - 600-700 g milti - sāls - ola pārsmērēšanai un sezama sēkliņas
Olas kārtīgi samaisa ar sāli un krējumu. Izkausē margarīnu un pievieno olām. Samaisa. Pievieno izsijātus miltus un kārtīgi samaisa. Atstāj u...
60 minūtes
Suši
- žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši - 2 gl. rīsu - 3, 5 gl. Ūdens - soja - 150 gr. svaigs lasis - svaigs gurķis( es ņēmu garo) - filadelfijas siers, vai mūsu pašu dzintara (sieru var likt un var nelikt- gaumes lieta) - ~ 5-6 ēd.k. Rīsu etiķis - Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta (esmu likusi arī mūsu paštaisītos mārutkus) - ingvers marinēts, man labāk patīk rozā
Novāra rīsus kā rakstīts uz paciņas, gatavus apslaka ar rīsu etiķi. Kamēr vārās rīsi un dziest, sagriežu garenās strēmelītēs lasi un gur...
Rudens kūka
Kūkas biskvītam: - olas - milti - cukurs - āboli - vanilīns - kanēlis - sviests Vārītajam krēmam: - 1 ola - 160 ml piena - 20 g miltu - 14 g sviesta - 2 g vaniļas cukura - 8 g cukura - ievārījums - citrona sula
Cepjam biskvītu. Kuļam olas ar cukuru, līdz daudzums ir trīskāršojies. Piesijājam miltus un uzmanīgi iemaisām olu masā. Ābolus nomizo, sagri...
60 minūtes
Savādāka kūka
- 1 glāze milti - 1 glāze cukurs - 1 glāze manna - 2 tējk. vaniļas cukurs - 2 tējk. cepamais pulveris - aptuveni 1kg āboli - cukurs un kanēlis pārkaisīšanai - 1/2 paciņa sviests
Nomizojam un uz rīves vai kombainā samaļam ābolus. Pagatavojam sauso maisījumu - traukā beram pa vienai glāzei - miltu, cukura un mannas...
60 minūtes
Pildītas kabaču laiviņas
- 5 mazi kabacīši ~ 15 cm gari - 3 sīpola galviņas - 2 palieli burkāni - 50 gr. sviests - ķiploksāls - vegeta - 100 g. siers - 1 ola - 3 ēd. k. majonēze
Cepešpannu iesmērē ar eļļu un liek uz pusēm pārgrieztus (gareniski) kabacīšus, kam izņemtas sēklas (izdobj viducīti). Iepriekš kabacīšus ier...
Tomāti želejā
- 2 kg stingri tomātiņi - 6 galviņas sīpolu - 30 malnie pipari - 5 smaržīgie pipari. - dilles ar visiem kātiņiem - 6 mazas laurlapiņas - 6 ēd k. želantīna - 1, 5 L ūdens - ~ 4 ēd.k. ētiķa esences - 4 ēd.k. cukura 2 ēd k. sāls - 12 ķplociņi
Tīrās 0.5 L burciņās liekam ķiplokus, laurlapu un dilles, tad pamīšus tomāta šķēles un sīpola šķēles, kamēr burciņas pilnas. Atsevišķi g...
Pildītie pipariņi
- saldie pipari (man patīk mazie mūsu dzeltenīgie) - vistas gaļa - rīsi - zaļumi
Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, viegli apceptu sagrieztu vistas gaļiņu (gaļiņa vistas var būt jebkāda, vai no stilbiņiem, vai...
45 minūtes
Mazie ātrie tītenīši
- kāpostiņš - maltā gaļa - rīsi - saldais pipars - zaļumi-dilles, pētersīļi...
Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, pipariem. Tad samaisa kopā ar malto gaļu. Pa to laiku uzliek vārīties katlā ūdeni, pieber sāl...
40 minūtes
Piedeva pie gaļas ēdieniem
- 3 kg sarkani tomāti - 300 gr sīpoli - 300 gr burkāni - 300 gr seleriju saknes - 200 gr zaļumi (dilles, pētersiļi, selerijas-apmēram vienādās devās) - 70 gr etiķa esence - 1 gl cukura - 0.5 gl sāls (var mazāk, jāpagaršo) - 1 tk. malti sarkanie pipari - 0.5 tk-malti melnie pipari
Tomātiem noņem miziņu, sagriež kubiņos; burkānus un seleriju saknes sarīvē uz sakņu rīves; sīpolus sagriež kubiņos. Visu liek katlā, pieber ...
Mājas ķiršu tortīte
Biskvītam: - 15 olas - 15 ēd.k. milti - 15 ēd.k. cukurs Pildījumam: - 1l saldais krējums - 5 ēd.k. cukurs - 0.7 l ķiršu ievārījums (skābs) - 1 pac vaniļas cukurs Glazūrai: - 4ēd.k. ar kaudzi kakao pulveris - 4 ēd.k. cukurs - 50-100 ml ūdens - 1 ēd.k. augu eļļa
Cepu trīs kārtas, katru no 5 olām. Atdalīju olu baltumus no dzeltenumiem, saputo 5olu dzeltenumus ar 5ēd.k. cukura, līdz cukurs izkusis...