Ābolu maizītes slinķiem
Ņemam gatavo saldēto kārtaino bezrauga mīklu, ābolus, cukuru, krējumu un kanēli.
Kārtainā mīkla sagriežas taisnstūros. Nomizo, sagriež ābolus un samaisa ar krējumu un cukuru. Mazliet klāt pieber kanēli. Vienai pusītei vir...
30 minūtes
Nātru zupa
- sauja grūbu vai miežu putraimu - burkāns - pāris kartupeļi - sīpols - eļļa - jaunās pavasara nātrītes - krējums
Noskalo grūbas un putraimus, ber ūdenī un vāra. Pa to laiku nomizo kartupeļus, sakubo, pieber klāt. Eļļā apcep sīpolus, burkānus, pieliek kl...
Banānu gardums
- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums
Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku...
15 minūtes
Lečo
- 2 kg sīpoli - 2 kg paprika - 2 kg burkāni - 2 kg tomāti (bez mizas) - 0.8 kg ķiploki - 1 gl eļļas - pipari - sāls - esence 2 ēd.k. (Var likt arī kabaci)
Visu sagriežu stienīšos un lieku katlā (tomātus apakšā, jo pēc tam viss atsulosies pats) + garšvielas (izņemot esenci, kuru pievienoju pašās...
Sēņu soļanka burciņā
- 2 Kg sēņu var dažādu, tikai ne rūgtās - 2 kg burkānu - 2 kg sīpolu - 1 kg paprikas - 2 kg tomātu bez ādas vai 300 gr. tomātu pastas - sāls - pipari melnie - 1 ēd.k esence
Sēnes, burkānus, sīpolus un papriku sagriežu un sacepu katru atsevišķi eļļā, noplaucētiem tomātiem noņemu ādu un arī sagriežu, pielieku pārē...
Pildīta paprika
- 8 gab.paprikas - 300gr. maltas gaļas - kus-kus putraimi 3-ēdamkarotes - burkāns - garšvielas pēc garšas/sāls, pipari, zaļumi/
Nomazgā un izgriež sēklu paprikai. Nomazgā, notīra un sarīvē burkānu.Sajauc gaļu ar rīvētiem burkāniem, kus-kus putraimiem un garšvielas. Sa...
40 minūtes
Burkānu pankūciņas
- Kad izspiež sulu no burkāniem, biezumus nemetam āra ~ 500 gr. - 4 olas - 1 1/2 gl. piena - norīvē vienam citronam miziņu - glāze ar kaudzi vai 5 ēd.k. ar kaudzīti kukurūzas miltu - 3 ēd.k. cukura - krējums
Burkāniem pieliek cukuru un rīvēta citrona miziņu, olas dzeltenumus, tad kukurūzas miltus un pienu. Beigās iecilā saputotus olu baltumus un ...
Kartupeļu pankūkas ar biezpienu
- kartupeļi 8-10 gab. - divas olas - 100 gr. biezpiens - pusglāze milti - škipsna sāls - pēc garšas zaļumi
Samaļ vai sarīvē kartupeļus, pievieno olas, biezpienu, sāli un citas garšvielas. Liekam uz sakarsētas pannas plānā kārtiņā. Cep līdz v...
30 minūtes
Rabarberu ievārījums
- 1.5 kg rabarberu - 1 kg cukura - 1 apelsīna miziņa (tikai oranžā daļa bez baltās)
No paša rīta sagriežu notīrītus rabarberu kātus + smalki sagrieztu vai sarīvētu apelsīna miziņu un apberu ar cukuru, lai atsulojas. Vakarā v...
Zirgu gaļas ’’tušonka’’
- 340 grami konservu.
Uzliek uz pannas un uzsilda līdz vajadzīgajai temperatūrai. Piedevas un garšvielas katram pēc savas gaumes....
Vafeles "Gardās"
- 1 gl. piena - 1 gl. cukura - 2 pac. sviesta vai 300 ml. eļļas - 2 gl. miltu - vanilīns vai vaniļas cukurs
Cukuru ar sviestu maisa kamēr cukurs gandrīz izkusis, pievieno miltus un vanilīnu, izmaisa tad pakāpeniski pievieno pienu. Mīkla pēc konsist...
Fiksā kūka
- 1 bundžiņa vārītā iebiezinātā piena - 1 paciņa sviesta - 1 gl. milti - 1 gl. cukurs - 4 olas - naža gals soda - vanilīns
Pamatnei: Olas sakuļ ar cukuru apm. min 5. lai masa dubultojas. (Nemēdz būt par daudz saputots) iesijā miltus + sodu + vanilīnu. Visu samais...
45 minūtes
Pildīta paprika
- 4-5 palielas paprikas - 800gr maltā gaļa ( cūkas+liellopa) - 2 rīvēti burkāni - paciņa vārītu rīsu - 2 sīpoli - sāls - pipari - 2-3 daiviņas sasmalcināta ķiploka - garšvielas pēc izvēles un garšas
Paprikai nogriež cepurīti, ar karotīti izgrebj sēklas, apcep svaigos rīvētos burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, sajauc malto gaļu ar gar...
60 minūtes
Vasara ir klāt!
- 500 g. konservētas bietes (burka) bez ķimenēm - 0, 7 kg. svaigu gurķu - 0, 5 kg redīsu - 70 gr. zaļie loki un tikpat dilles - 2 L kefīra - 700 gr. vārīta atdzesēta ūdens - 3 gab. vārītas olas - 3 x krietnas karotes krējuma - 2 deserta karotes Krievu sinepju un viena tāda pati karote Franču sinepju - škipsna sāls /pēc garšas/
Nomazgājam un nomizojam gurķus, redīsus, smalki sagriežam. Liekam palielākā katlā. Sasmalcinam noskalotus un nosusinātus zaļumus un beram ka...
45 minūtes
Spinātu salāti
- spināti - tomāti - redīsi - zaļumi (loki, dilles, pētersīļi) - valrieksti (sadrupināti) - zaļās olīves - linsēklas - rīvēts Parmesan tipa siers - sāls - Balsamico etiķis
Sagriež visas griežamās satāvdaļas, pievieno sāli, balsamico etiķi, linsēklas, sadrupinātos valriekstus. Samaisa. Pirms pasniegšanas...
10 minūtes
Jogurta kūka
- 400 g saldu cepumu - 1 l mazkaloriju jogurta - 2 ēdamkarotes želatīna - 0, 5 kg persiku (nektarīnu)
Cepumus sadrupina. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Formā ar noņemamām malām ieklāj pārtikas plēvi. Cepumus saber formā, izlīdzina. Uzbriedin...
Kabaču pankūkas
- 1 paliels kabacis - 2 olas - sāls - pipari - milti - pētersīļu zaļumi - 1 daiviņa ķiploka - eļļa
Kabaci sarīvē uz rupjās rīves. Lielākus kabačus pirms rīvēšanas nomizo, izņem sēklas. Olas sakuļ ar sāli, pieliek rīvētajiem kabačiem, samai...
Kāpostu tīteņi ar biezpienu
- 1 jaunais kāposts - 500 g biezpiena - 50 g valriekstu - 3 daiviņas ķiploka + ķiploks mērcei - 4 ēdamkarotes skābā krējuma + krējums mērcei - sāls - eļļa
Kāpostu lapas atdala no kacena, vāra sālsūdenī 5 minūtes, izņem no ūdens, notecina. Biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem riekstiem, krējum...
Raibā kūka
- glāze jogurta (krējums, kefīrs) - glāze cukura - tējkarote cepampulveris - 2 olas - 2 glāzes miltus - 50 gr eļļa - garšai mandeļu eļļa - 400 gr salds krējums - 4 ēd. karotes cukurs - 1 paciņa biezpiens
Glāze jogurta, glāze cukura, tējkarote cepampulveris - samaisa visu kopā, tad pievieno... 2 olas, 2 glāzes miltus, 50 gr eļļu, garšai mandeļ...
Sliņķi jeb biezpiena klimpas
- paciņa biezpiena-apm. 200gr. - ola - cukurs tējkarote - bik.vanilīns-pēc garšas - karote mannā (mannā var nelikt, aizvietojot to daudzumu ar miltiem) - pusglāze miltu apt. 1/2 (glāze 200 gr.)
Uzvāra ūdeni, vārot nedaudz pievieno sāli, lai garša viegli sāļa. Viegli. Savieno un samaisa klimpu izejvielu. UN veidojot divās karotes...
30 minūtes