Ielogoties
Reklāma
339
Svaigu brokoļu un puķukāpostu salāti

Svaigu brokoļu un puķukāpostu salāti

- svaigs brokolis - puķukāposts - rozīnes - ciedru rieksti - apcepta bekons - sarkanais sīpols Mērcei: - bez piedevu jogurts vai krējums - majonēze - medus - citrona sula - sāls, pipari

Brokoļus un puķukāpostu sadala rozetēs, pievieno izmērcētas rozīnes, smalki sagrieztu sīpolu, mazos kubiņos sagrieztu un apceptu bekonu (cau...

Lasis ziemas dārzā

Lasis ziemas dārzā

- laša fileja - burkāni - puķukāposti - tomāti - brokoļi - svaigas, saldētas vai kaltētas dilles - lauru lapas - bazilika lapas, - citrons, vai citrona sula - sāls, pipari

Cepešpannā ieklāj folliju, ieziež ar eļļu, ieber atsaldētus dārzeņus (ja ir pieejami, var izmantot arī svaigus dārzeņus), sagatavo tomāta šķ...

20 minūtes

Panna cotta

Panna cotta

- 250 g. saldā krējuma 35% - 250 g. jogurts (man grieķu jogurts) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns300 g saldētu ogu ( var izmantot svaigas un jeb kādas ) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns - 1/2 citrona sula un cedra

1. iemērcē želatīnu, divos traukos 2. katla ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, vanīļu. Liekam uz plīts un maisot vāra. Tik līdz par...

Tandoori vista indiešu gaumē

Tandoori vista indiešu gaumē

- 8 vistu šķiņķīši (lai gan parasti izmanto vistu stilbiņus) - Tandoori Masala - garšvielu maisījums no Indijas preču veikala - tomātu mērce - bez piedevu jogurts - 1 citrona sula - sasmalcināti ķiploki

Bļodā sajauc bez piedevu jogurtu ar rīvētiem ķiplokiem un Tandoori garšvielu, citrona sulu un tomātu mērci. Tandoori maisījums veikalā ir no...

30 minūtes

Gurķi tomātu pastas marinādē

Gurķi tomātu pastas marinādē

Gurķi - 1800 gr Sīpoli - 250 gr Ķiploki - 50 gr Tomātu pasta - 500 gr Cukurs - 6 ēd.k. Sāls - 4 ēd.k. Ūdens - 1, 8 l Melni pipara graudiņi - ~30 gab. Laurkapas - ~8 gab. Etiķis 9% - 100 ml

Gurķus nomazgā un sagriež gabaliņos vai ripās, ja ir mazi gurķi. Sīpolus nomizo un arī sagriež pusaplīšos. Ķiplokus notīra un sagriež ...

30 minūtes

Kivi biskvīta torte

Kivi biskvīta torte

Biskvītam: - 6 olas - 6 ēd. k. miltu - 6.ēd. k. cukura - šķipniņa sāls - 500 gr saldā krējuma. - 3 ēd. k. cukura - vaniļas cukurs nedaudz - 15 gab. nomizoti kivi - 1 bundža aprikožu pusīšu kompota - želatīns 3 tējkarotes - mazā paciņa kokosriekstu skaidiņu

Gatavojam biskvītu. Atdala olu dzeltenumu no baltumu - dara to ļoti rūpīgi. Olu baltumā pievieno šķipniņu sāls un saputo, līdz masa pa...

Aveņu kūka (Цветаевский пирог)

Aveņu kūka (Цветаевский пирог)

Mīkla (smilšu): - 250 gr milti - 1 t.k cepamais puveris - 100 gr sviesta - 2 olas - 60 gr cukura Krējuma uzlejamais: - 350 gr skābā krējuma - 2 olas - 90 gr cukura - 20 gr cietes - vaniļas cukurs, kanēlis - 250-300 gr ogu

1. Miltus sajauc ar cieti 2. Samaisa (var blenderēt) ar sviestu 3. Pie divām olām pievieno cukuru, šķipsni sāls, sajauc 4....

Pildīta vistas fileja

Pildīta vistas fileja

- 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploka - 1 burkāns - 1 paprika - apm. 80 gr spinātu - vistas fileja 4 gb

Apcep sīpolus, pievieno ķiploku, papriku, burkānu, spinātus. Apcepto masu saliek pārgrieztā vistas filejā. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsn...

1 minūtes

Lētā ābolu kūka

Lētā ābolu kūka

- 2 olas - 1 gl. cukura (var mazāk) - 1 gl. kefīra - 2 gl. miltu - 1.tējk. dzeramās sodas un nedaudz 9% etiķa - 3-5 skābi āboli - kanēlis

Olas ar cukuru saputo. Pievieno kefīru, sijātus miltus. Labi izmaisa, pieliek ar etiķi sajauktu dz.sodu. Samaisa. Masu liek silikona veidnē ...

Kūka ’Mango"

Kūka ’Mango"

- 300 g cepumi - 300 g biezpiens - 120 g cukurs - 100 g krējums - 100 g ūdens - 80 g sviests - 20 g želatīns - 2-3 mango

Cepumus samaļ ar blendera palīdzību sīkās drumstalās, sajauc ar izkausētu sviestu. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru. Pa virsu ieklāj c...

Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu

Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu

- 2 tomāti - 1 sarkanā paprika - 5 vidēji burkāni - 2 baklažāni - 2 cukini - 2 kartupeļi - 1 liels sīpols - 2 ķiploka zobiņi - sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu - 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa

Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar...

Kartupeļu, tomātu un siera sacepums

Kartupeļu, tomātu un siera sacepums

- kartupeļi 1 kg - maltā gaļa 1 kg - siers 150-200 g - sīpoli 2 gab - tomāti 3 gab - sviests 150 g - sāls, pipari - olīveļļa

Izvāram nomizotus kartupeļus. Sālīt kartupeļus vārīšanās procesā. Kad kartupeļi gatavi sastāmpājam tos biezputrā ar sviestu. Apcept malto cū...

Kefīra aukstā zupa

Kefīra aukstā zupa

- vārīti kartupeļi - nelieli 2.gab. - svaigi lauku gurķi 3.gab. - cieti novārītas olas 3.gab. - doktordesa 200-300gr - kefirs 0.5 % - krietna sauja lociņi vai citi zaļumi - sinepes - sāls (Izejvielu proporcijas nav stingri noteiktas.)

Kartupeļus, gurķus, olas, desu un zaļumus sīki sagriež. Sajauc ar kefīru (ja kafīrs treknāks, tad nedaudz atšķaidu ar ūdeni), pievieno sāli ...

20 minūtes

Cepumu un Mascarpone siera kūka

Cepumu un Mascarpone siera kūka

Pamatnei: - 300 g „Selgas” cepumu - 125 g sviesta Kūkas pildījumam: - burciņa ķiršu kompota (vai 300gr saldētu ķiršu ) der arī citas paskābas ogas - ja kompots skābs, tad tam pievieno 1-2 ēd.karotes cukura 1.5 ēd. karotes želatīna Krēmam: - 500 gr Maskarpone siera - 200-250 ml saldā krējuma - 6 ēd. karotes cukura - 15 gr. želatīna Dekorēšanai: - 300-400 gr. vīnogas bez kauliņiem (der arī citas ogas vai augļi) - 15-20 gr želatīna - 150gr ķiršu kompota šķidruma (der arī 1 paciņa ogu želejas)

Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā. ...

Falšais zaķis

Falšais zaķis

- 1 kg maltas cūkgaļas - 4-6 ķiploka daiviņas - 3 vidēji burkāni - rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas) - 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas) - 2 ēd. k. skāba krējuma - 2 olas - sāls - pipari - olīveļļa pannas izsmērēšanai

Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī. Maltajā gaļā iesit ol...

Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām

Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām

- 600 g kūpinātu ribiņu - 300 g pupiņu - 3 burkāni - 3 kartupeļi - 2 saujas grūbu vai putraimu - 2 sīpoli - 1 lauru lapa - pipari - sāls - skābais krējums - mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)

Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas. 1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcēta...

120 minūtes

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

- 2 cūkas kājas ar stilbiņiem - 2-3 ķiploku daiviņas (vai sīpols) - burkāns - pētersīļu saknes - sāls - pipari - lauru lapa

Notīrītas cūku kājas, noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm. Nomazgā, visu gaļu ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai visi...

90 minūtes

Biezpiena plācenīši ar burkāniem

Biezpiena plācenīši ar burkāniem

- 3 vārīti burkāni - 400 gr sausa biezpiena - 2-4 olas - 1-1/2 glāzes miltu - 1-2 ēd. karotes cukura - 1 tējk. vaniļas cukura - šķipsniņa sāls Ja vēlās panēt, tad vēl nedaudz milti panēšanai

Vārītos burkānus uz sakņu rīves smalki sarīvējam. Biezpienam pievienojam cukuru, sāli, vanilīna cukuru, rīvētos burkānus, labi samaisam, pie...

30 minūtes

Cūkas kakla karbonādes cepetis

Cūkas kakla karbonādes cepetis

- 2 kg cūkas kakla karbonādes - 2 galviņas ķiploki - klasiskās sinepes - sāls

Gaļas gabalā izdara iegriezumus un katrā iegriezumā ieliek ķiploka daiviņu. Ja ķiploku daiviņas lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos.

120 minūtes

Augļu kūka "Vasara"

Augļu kūka "Vasara"

Kūkai nepieciešams izcept divus olu biskvītus. Pildījumam nepieciešams: - 0, 7 ml saldais krejums - 250 grami malts biezpiens - 200 grami cukurs - augļi (zaļās vīnogas, zemenes, persiki) - 1 paciņa želantīns

Pagatavojam kūkas pildījumu: saputo saldo krējumu, pievieno maltu biezpienu, masā liek sakapātus augļus, visu samaisa, beigās pievieno uzbri...

120 minūtes

123...17
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas