Aveņu kūka (Цветаевский пирог)

Autors: ailex
Visas receptes, ko publicēja ailex
Recepte publicēta: 20.10.2019. - 17:27:25
Recepte lasīta 189 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 0

Aveņu kūka (Цветаевский пирог)

Izejvielas un to daudzums
Mīkla (smilšu):
- 250 gr milti
- 1 t.k cepamais puveris
- 100 gr sviesta
- 2 olas
- 60 gr cukura

Krējuma uzlejamais:
- 350 gr skābā krējuma
- 2 olas
- 90 gr cukura
- 20 gr cietes
- vaniļas cukurs, kanēlis
- 250-300 gr ogu

Pagatavošanas process:
1. Miltus sajauc ar cieti
2. Samaisa (var blenderēt) ar sviestu
3. Pie divām olām pievieno cukuru, šķipsni sāls, sajauc
4. Savieno visu kopā, izveido mīklu
5. Ievieto formā un izveido tajā tādu kā lielu groziņu ar malām
6. Taisam uzlejamo - samaisa cieti ar cukuru
7. Pieliek olas, vaniļas cukuru, samaisa
8. Pievieno krējumu, samaisa
9. Formā izvieto ogas un aplej ar "uzlejamo" (ai nezinu kā būs pareizi)
10. Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz apmēram 50 minūtēm 180 grādos

11. LABU APETĪTI :)

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Ogas der dažādas, var likt ābolus, persikus un citus augļus :) Experimentējiet. Varbūt būs par maz miltu. Man nācās vēl piebērt, uz izjūtām :)

Papildus fotogrāfijas - (7)
1 cilvēkiem patīk šī recepte

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.