Ielogoties
Reklāma
Pamatēdieni
Pamatēdieni - 137
Vistas filejas plācenīši

Vistas filejas plācenīši

- 3 lielas vistas filejas - 1/3 daļa paciņas majonēze - 2 karotes mannas - 1 ola - sāls, garšvielas

Loti smalki sagriež vistas fileju. Pievieno majonēzi, mannu, olu . Rūpīgi samaisa... atstāj, lai 10 minūtes vismaz pastāv. Sāli un garšv...

30 minūtes

Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"

Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"

- ņem vidēji lielu puķkāpostu - 2 vidējus sīpolus - apmēram 400gr. maltas gaļas - 1 ola - dažādas garšvielas pēc pašu ieskatiem - 100 gr. rīvētu sieru, kas labi kūst.

1. Puķkāpostu veselu vāra aptuveni 10 minūtēs sālītā ūdenī (jāskatās lai nav pārāk ciets un arī nejūk lauka). Izņem un noliek uz caurdura at...

Gardā cepamgaļa

Gardā cepamgaļa

- svaigs šķiņķa gabals 2 kg - paprika 2 gb - sīpoli 3 gb - mazie tomātiņi 0,5 kg - cauraudzis kūpinājums 0,5 kg - citronpipari, sāls, garšaugi, eļļa

Svaigu gaļu griež palielos gabalos, sprauž uz iesma, pamīšus ar šķēlēs sagrieztu papriku, sīpolu, kūpinājumu, veseliem tomātiņiem. Cep uz gr...

Ātrā vistas kāja

Ātrā vistas kāja

- 2 vistas kājas - 1 glāze ūdens - 1 glāze baltvīna etiķis ar ķiploku - 3 karotes raudene – jeb oregano - sāls, pipari

Vistas kājas ieliek katlā, ielej ūdeni, etiķi, ieber oregano, sāli, piparus. Uzliek katlam vāku un vāra 5 minūtes, tad izņem no katla, notec...

20 minūtes

Makaroni ar dārzeņiem.

Makaroni ar dārzeņiem.

- 250 gr. svaigi šampiņjoni - 200 gr. makaroni (spirāles) - 2 burkāni - diedzētas pupiņas - 1 sarkanā paprika - 1 zaļā paprika - sojas mērce - eļļa cepšanai

Salmiņos sagriež papriku un burkānus, ber uz pannas, nedaudz apcep, tad pievieno sauju diedzētas pupiņas un atsevišķi apceptus šampiņjonus, ...

40 minūtes

Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem

Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem

- 8 vistas filejas šķēles - 150 gr. cūkgaļas šķiņķis - 200 gr. svaigi šampiņjoni - 1 sīpols - 1 tomāts - 1 burkāns - 1 zaļā paprika - 2 olas - 1glāze sarkanais vīns - 1 glāze ūdens - eļļa, milti, sāls, pipari - zaļumi

Sagriež plānās šķēlēs vistas fileju un šķiņķi, iepiparo un apsāla, noklāj vistas filejas sķēli, virsū uzliek šķiņķa šķēli un sarullē, saspra...

60 minūtes

Vistas filejas sacepums

Vistas filejas sacepums

- 4 vistas filejas - ½ glāze rīvmaize - ½ glāze rīvēts siers - ¼ glāze piens - 2 olas - 1 karote sinepes - sāls, pipari - 4 vidēji lieli vārīti kartupeļi - 1 ½ glāze krējums - 1 bundžiņa sagrieztu konservēto šampiņjonu - sāls, pipari, eļļa cepšanai

Sajauc sieru ar rīvmaizi, atsevišķā traukā salej pienu, pievieno vienu olu, sinepes, sāli, piparus un ar slotiņu sakuļ, tajā iemērc fileju, ...

60 minūtes

Kažociņš

Kažociņš

- 0,5 kg jebkuras vārītas zivs - augu eļļā apceptas marinētas sēnes - 2 sīpoli - 1 sarīvēts burkāns - majonēze

Visas sastāvdaļas liek kārtās uz zivs, katru kārtu pārlejot ar majonēzi. Var eksperimentēt pēc savam garšas izjūtām....

Folijā cepts lasis ar diļļu mērci

Folijā cepts lasis ar diļļu mērci

- lasis 700 gr - sviests - estragons (1 ēdamkarote) - citrona sula (1 citrons) - baltvīns - pipari - majonēze - svaigas dilles

Sagatavo tik daudz folijas gabalu, cik ir laša gabalu. Katru folijas gabalu iesmērē ar sviestu, uz tā uzliek lasi. Lasim uzber sausu estrago...

40 minūtes

Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums

Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums

- saldēta zivju fileja, ap 1 kg - kartupeļi 1-1,5 kg - siers 200 g - piens 150 ml - sviests 50 g - zaļumi - ingvers - milti - eļļa - garšvielas

Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu. Nomizo kartupeļus un liek vārīties.

100 minūtes

Vista ar ananasiem un kariju

Vista ar ananasiem un kariju

- vistas fileja - 400-500 gr. - konservēti ananasi - 150 gr. (viena bundžiņa) - 3 tomāti - 1 sīpols - ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā) - 3 daiviņas ķiploka - karijs - 2 tējkarotes - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara - kartupeļu ciete vai milti - eļļa cepšanai - pētersīļi - sāls

Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju. Arī ananasu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet). Notīr...

120 minūtes

Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem

Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem

- 2 jūras karūsas - 1 sīpols - 1 paprika - 1 tomāts - ingvera sakne, aptuveni 30 grami - jūras sāls - pipari (var izmantot citronpiparus) - olīveļļa

Zivis nomazgā, notīra un izķidā (ja tas nav izdarīts veikalā). Nosusina papīra dvielī. Gan iekšpusē, gan ārpusē karūsas ierīvē ar sāli un pi...

60 minūtes

Vistas fileja diviem.

Vistas fileja diviem.

- 1 vistas fileja - 1 ēd.k. majonēze - 1 ēd.k. milti - 1 ola - vegeta, karijs, dilles, eļļa cepšanai

Pusatsaldētu (vieglāk sagriezt) vistas fileju sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sakultu olu ar garšvielām, majonēzi, miltus, dilles. Visu sa...

Garšīgās liellopu gaļas kotletes

Garšīgās liellopu gaļas kotletes

- 0,5 kg maltas gaļas (liellopu) - rieciens rupjmaizes bez garozas - 1 ola - 1 neliels sīpols - 1 neliels kartupelis - daiviņa ķiploka - sāls, pipari - eļļa cepšanai

Sīpolu, kartupeli, ķiploku, ūdenī izmērcētu rupjmaizi sarīvē vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā un savieno ar malto gaļu. Pievieno sāli, piparu...

60 minūtes

Folijā cepta forele

Folijā cepta forele

- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa

Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu....

60 minūtes

Cūciņas līkās kājiņas

Cūciņas līkās kājiņas

5 cūciņas kājiņas, jeb(ļeškas) - ķiploksāls, - dažāda veida dārzeņi pēc gaumes - garšvielu maisījums - vegeta - 3 ķiploki - tomāti

Cepeškrāsnī - vajadzīgs māla padziļš trauks pagatavošanai. Cūkas stilbiņus ieberž ar vegetu un apber ar ķiploksāli, ar nazi iedurot uztaisa ...

Ātrais Veģetārais kabacis

Ātrais Veģetārais kabacis

- ēdamkarote sviesta - 1 gb neliels kabacis - 1 neliels sipols - 1 tomāts - 2 ēdamkarotes skābs krējums - 2 ēdamkarotes tomātu mērce vai kečups - sauja dažādu zaļumu - melnie pipari un sāls pēc vajadzības

Sviestu liek uz pannas, uzkarsē, pievieno rupji sagrieztu sīpolu, nedaudz pacep. Sagriež kabaci kubikos, pievieno sīpoliem. Sagriež tomā...

15 minūtes

Gulašs-super

Gulašs-super

- 1 kg lielopu gaļa - rupjmaize - sīpoli 2-3 gb - ķiploki 1-2 daiviņas - sāls pēc garšas

Gaļu sagriež gabaliņos, ņem "pīli" vai sautējamo katlu, ieliek sagrieztu rupjmaizi, virsū liek gaļu, sīpolus, ķilokus, sāli. Pārle...

90 minūtes

Brazīliešu sautējums

Brazīliešu sautējums

Patiesībā tas saucas citādi, varētu būt "Balts, melns, sarkans". Izejvielas: - rīsi - melnās pupiņas - visvisādi salāti - sarkanais kāposts - burkāni - tomāti - paprika - sīpoli - un ko tik sirds vēlas - kūpinātas ribiņas - apcepta lielopu gaļa - vista Gaļu var likt viena veida vai dažādas gaļas kopā.

Rīsus novāra atsevišķi, vislabāk tos, kas paciņās. Melnās pupiņas var nopirt tirgū, bet vispirms tās jāizmērcē (pa nakti). Novāra melnās pup...

Kartupeļu sacepums

Kartupeļu sacepums

- 6-7 lieli kartupeļi - 2 olas - 150-200 gr. siers - eļļa cepšanai - ķiploki 2-3 daiviņas - zaļumi - loki, dilles - garšvielas - sāls, pipari u.c. pēc vēlmes

Kartupeļus sagriež, sajauc ar saspiestiem ķiplokiem un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Sakuļ olas, pievieno rīvētu...

60 minūtes

1...4567
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas