Ielogoties
Reklāma
Pamatēdieni / Cūkgaļas ēdieni - 24
Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu

Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu

- 2 tomāti - 1 sarkanā paprika - 5 vidēji burkāni - 2 baklažāni - 2 cukini - 2 kartupeļi - 1 liels sīpols - 2 ķiploka zobiņi - sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu - 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa

Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar...

Falšais zaķis

Falšais zaķis

- 1 kg maltas cūkgaļas - 4-6 ķiploka daiviņas - 3 vidēji burkāni - rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas) - 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas) - 2 ēd. k. skāba krējuma - 2 olas - sāls - pipari - olīveļļa pannas izsmērēšanai

Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī. Maltajā gaļā iesit ol...

Kāpostu tīteņi

Kāpostu tīteņi

- kāpostgalva - maltā gaļa - sāls - pipari - ķiploks - burkāni - sīpoli - saldais krējums - nedaudz milti - rīsi - tomātu mērce

Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju. Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost...

Pildīta paprika

Pildīta paprika

- 4-5 palielas paprikas - 800gr maltā gaļa ( cūkas+liellopa) - 2 rīvēti burkāni - paciņa vārītu rīsu - 2 sīpoli - sāls - pipari - 2-3 daiviņas sasmalcināta ķiploka - garšvielas pēc izvēles un garšas

Paprikai nogriež cepurīti, ar karotīti izgrebj sēklas, apcep svaigos rīvētos burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, sajauc malto gaļu ar gar...

60 minūtes

Cepta cūkgaļa sinepju marinādē

Cepta cūkgaļa sinepju marinādē

- 0.5-0.7 kg cūkas gaļas - ēdamkarote Krievu sinepes, tikpat Franču sinepes - šķipsna ”5 piparu maisījums” - minimāli sāls - šķipsna garšvielas Persilāde ”Santa maria” /sastāvā sāls iekļauts/

Sagriežam gaļu gabalos līdzīgi kā karbonādei, izklapējam, liekam lielākā bļodā, pievienojam garšvielas, ar rokām visu samaisām. Aizmirst...

Cūkas stilba cepetis

Cūkas stilba cepetis

- cūkas stilbs - majorāns - persilādes garšviela"Santa maria" - ēdamkarote krievu sinepes - pāris daiviņas ķiploku - sāls

Nomazgājam cūkas stilbu, sagriežam ādiņu, un duram iekš ādas ķiploku daivas, pēc tam stilbu nosmērējam ar sinepēm, viegli iekaisām ar sāli, ...

Kāpostu kotletes

Kāpostu kotletes

- 300 g maltas cūkgaļas - 100 g svaigu kāpostu - 100 g sīpolu - 100 g pusvārītu rīsu - garšvielas - milti - eļļa cepšanai - 2 baltmaizes rikas mērcētas - majonēze un kečups - ķiploks

Rīsus novāra pusgatavus. Sīpolu sagriež vidēji liekos gabaliņos. Kāpostu sarīvē uz rupjās rīves vai smalki sagriež. Samaisa malto gaļu ar rī...

45 minūtes

Pildītā karbonāde slinķiem.

Pildītā karbonāde slinķiem.

- 4-6 karbonādes šķēles - tomāts - viena zaļā paprika - vidējs sīpols - mazā burciņa marinētu šampinjonu - rīvēts siers - 3 olas - garšvielas - zaļumi

Karbonādes šķēles apcep no abām pusēm kopa ar gredzenos sagrieztiem sīpoliem un pārkaisītas ar garšvielām. Sagriež papriku, tomātu, šampinjo...

30 minūtes

Cūkas vaidziņi

Cūkas vaidziņi

- cūkas vaidziņi - sāls - ķiploki - malti melnie pipari

Cūkas vaidziņa ādu ar asu nazi sagriežam gareniski un vertikāli, lai veidotos rombi. Tad iegriezuma vietu padziļinam apmēram 1, 5 cm dzi...

Karbonādes

Karbonādes

- es ņemu kakla garbonādi - olas - sāls - citronpipari - milti

Sagriežam gaļu škēlēs 1, 5 cm, izklopējam ar āmurīti, apberam ar citronpipariem un sāli. Liekam nedaudz ievilkties, pa to laiku sakuļam olas...

Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē

Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē

- cūkas ribiņas 2kg. - citronpipari - jaunie ķiplociņi - jaunie sīploņi - dilles - paprika - sāls Ja cepam cepeškrāsnī, tad cepamplēve, ja nē, tad grils.

Ribiņās ierīvējam citronpiparus. Blenderī samaļam ķiplokus, sīpolus, dilles, papriku, tad to ierīvējam ribiņās un liekam traukā un ievie...

Viltotais zaķis

Viltotais zaķis

- 1kg maltā gaļa - 3 olas - apm 100 gr. kartupeļu milti - 5 baltmaizes šķēles - ķimenes - ķiploki - sīpoli - pipari, sāls - pēc garšas - nedaudz piens

Malto gaļu ieliek bļodā, pieliek visas vajadzīgās sastāvdaļas un mīca līdz masa ir vijīga un atlec no rokām. Piens domāts, ja maltā gaļa ir ...

40 minūtes

Pelmeņi - pašgatavotie

Pelmeņi - pašgatavotie

1 porcijai ~ 30 pelmeņi - 2 glāzes milti - 1 ola - 1/2 glāze silta ūdens - sāls - cūkas malta gaļa 500 gr - liellopa malta gaļa 200 gr - 2 sīpoli - 3 ķiploka daiviņas - dilles 20 gr - sāls - pipari Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas

Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 ...

Dietiskās kotletes

Dietiskās kotletes

- malts cūkgaļas sķiņķis apmēram 300 gr., samalts brīdī, kad to redz uzticams cilvēks - viena ola - viens liels burkāns - gabaliņs kabača (var ari nebūt) - paprika - baziliks - malti pipari - ķimenes un bik sāls

Burkānu un kabaci sarīvē uz smalkās rīves, papriku sagiež smalkos gabaliņos. Visu samīca kopā ar gaļu un garšvielām, mīcot pielej drusku...

Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci

Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci

- 300 g maltās gaļas - 1/2 sīpola - 4 škēles kabacis - 1 tomāts - majonēze, sāls un pipari pēc garšas - sviests 75 g.

Uzjaucam kotlešu masu ar sasmalcinātu sīpolu, sagriežam kabaci un liekam uz pannas karstā sviestā. Cepam līdz viena puse brūna, cepot otru p...

15 minūtes

Cepelīni.

Cepelīni.

- 1 kg kartupeļu - vidējs sīpols - 200 g maltās gaļas - 1 ola - sāls - melnie malti pipari - ķimenes - ķiploka daiviņa - šķipsniņa sodas - eļļa apcepšanai

Tīrus kartupeļus sarīvē uz kartupeļu rīves. Notecina lieko sulu. Nostādina to un nolejot šķidrumu, cieti saliek atpakaļ masā. Sarīvē uz tās ...

60 minūtes

Irbītes.

Irbītes.

- 0.5 kg liesas cūkgaļas - 200 g maltās gaļas - ola - ķiploks - cūkgaļas sausās garšvielas bez sāls - ķimenes, - šķipstiņa sāls - šķipstiņa sodas - sinepes - eļļa apcepšanai - nedaudz ūdens - saldais krējums - 1 ēd.k. miltu - zaļumi

Cūkgaļu sagriež kā priekš karbonādes. Izklapē, vienu pusi apsāla, nosmērē ar sinepēm un sakultu olu. Malto gaļu samaisa ar pārpalikušo olu, ...

60 minūtes

Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci

Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci

- 1 kg maltas cūkgaļas - 1/2 baltmaize - 1/2 glāze piena - 3 sīpoli - 2 olas - 0,5kg kabacis - sāls un pipari pēc garšas. Svarīgi! Panējumam izmatojam ĪSTU RUDZU RĪVMAIZI no Lāču lielā kukuļa.

Liekam maisīšanas bļodā malto gaļu, apberam ar pipariem, sāli, piesitam olu. Kabaci, sīpolus sasmalcinam blenderī, pievienojam masai, pā...

Cūkas stilbiņš Ziga gaumē

Cūkas stilbiņš Ziga gaumē

- 2 cūkas stilbiņi - 1/2 paciņas provansas majonēzes - 1/2 ķiploka galviņas - 2 sīpoli - sāls un piecu piparu maisījums pēc garšas izjūtas - cepamais maisņš

Cūkas stilbiņus mērcējam citronskābes, vai etiķa ūdenī pēc garšas sajūtas, aptuveni 6 stundas. Pēc izmērcēšanas ’’sašpigojam...

Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"

Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"

- ņem vidēji lielu puķkāpostu - 2 vidējus sīpolus - apmēram 400gr. maltas gaļas - 1 ola - dažādas garšvielas pēc pašu ieskatiem - 100 gr. rīvētu sieru, kas labi kūst.

1. Puķkāpostu veselu vāra aptuveni 10 minūtēs sālītā ūdenī (jāskatās lai nav pārāk ciets un arī nejūk lauka). Izņem un noliek uz caurdura at...

12
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas