Lasis ziemas dārzā
- laša fileja - burkāni - puķukāposti - tomāti - brokoļi - svaigas, saldētas vai kaltētas dilles - lauru lapas - bazilika lapas, - citrons, vai citrona sula - sāls, pipari
Cepešpannā ieklāj folliju, ieziež ar eļļu, ieber atsaldētus dārzeņus (ja ir pieejami, var izmantot arī svaigus dārzeņus), sagatavo tomāta šķ...
20 minūtes
Tandoori vista indiešu gaumē
- 8 vistu šķiņķīši (lai gan parasti izmanto vistu stilbiņus) - Tandoori Masala - garšvielu maisījums no Indijas preču veikala - tomātu mērce - bez piedevu jogurts - 1 citrona sula - sasmalcināti ķiploki
Bļodā sajauc bez piedevu jogurtu ar rīvētiem ķiplokiem un Tandoori garšvielu, citrona sulu un tomātu mērci. Tandoori maisījums veikalā ir no...
30 minūtes
Pildīta vistas fileja
- 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploka - 1 burkāns - 1 paprika - apm. 80 gr spinātu - vistas fileja 4 gb
Apcep sīpolus, pievieno ķiploku, papriku, burkānu, spinātus. Apcepto masu saliek pārgrieztā vistas filejā. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsn...
1 minūtes
Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu
- 2 tomāti - 1 sarkanā paprika - 5 vidēji burkāni - 2 baklažāni - 2 cukini - 2 kartupeļi - 1 liels sīpols - 2 ķiploka zobiņi - sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu - 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa
Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar...
Kartupeļu, tomātu un siera sacepums
- kartupeļi 1 kg - maltā gaļa 1 kg - siers 150-200 g - sīpoli 2 gab - tomāti 3 gab - sviests 150 g - sāls, pipari - olīveļļa
Izvāram nomizotus kartupeļus. Sālīt kartupeļus vārīšanās procesā. Kad kartupeļi gatavi sastāmpājam tos biezputrā ar sviestu. Apcept malto cū...
Falšais zaķis
- 1 kg maltas cūkgaļas - 4-6 ķiploka daiviņas - 3 vidēji burkāni - rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas) - 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas) - 2 ēd. k. skāba krējuma - 2 olas - sāls - pipari - olīveļļa pannas izsmērēšanai
Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī. Maltajā gaļā iesit ol...
Cūkas kakla karbonādes cepetis
- 2 kg cūkas kakla karbonādes - 2 galviņas ķiploki - klasiskās sinepes - sāls
Gaļas gabalā izdara iegriezumus un katrā iegriezumā ieliek ķiploka daiviņu. Ja ķiploku daiviņas lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos.
120 minūtes
Vistas filejas plāceņi
- 2 vistas filejas - 2 olas - 2 ēd. k. majonēzes - 150g "Krievijas"siera - 2 ēd. k. kviešu miltu - Garšvielas vistai, sāls, pipari - Eļļa
Filejas nomazgā, nosusina, sagriež mazos gabaliņos, sarīvē sieru uz dārzeņu rīves, pievieno majonēzi, olas, miltus un garšvielas, visu samai...
Karsto pupiņu sautējums
- konservētas baltās pupiņas 1 bundža - tomāti 2 gab. - paprika (sarkanā vai dzeltenā) 1/2 - siers rīvēts 100 gr. - eļļa 1 ēd.k. - sāls, garšvielas - pēc garšas un saviem ieskatiem
Sīki sagriež tomātus, papriku un apcepina nelielā eļļas daudzumā. Pieliek konservētas pupiņas bez šķidruma, garšvielas un karsē kamēr viss g...
30 minūtes
Kāpostu tīteņi
- kāpostgalva - maltā gaļa - sāls - pipari - ķiploks - burkāni - sīpoli - saldais krējums - nedaudz milti - rīsi - tomātu mērce
Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju. Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost...
Vista saldajā krējumā
- pats putns - saldais krējums 400 g. - buljons 200 cl - buntīte kinza - buntīte pētersīļi - ķiploki 5-6 daiviņas - piecu piparu maisijums - sāls
Mērce: saldais krējums, buljons, kinza, pētersīļi, ķiploki - viss smalki sagriezts, garšvielas vistas gaļai. Vistu atdala no kauliem, ...
Pēterdienas brokastis
- 2 olas - 2 ēd.k. skābā krējuma - 3 standziņas krabju nūjiņas - dilles, sāls - pēc vēlēšanās - 3-5 zemenes
Sakuļ olas ar krējumu, pieliek garšvielas un uzlej uz pannas. Uzliek vāku. Sagriež smalki krabju nūjiņas un pārber olas masai uz pannas. Kad...
20 minūtes
Sālsvista
- 1 kg rupjā sāls - vesela vista!
kg sāli izberam uz cepešpannas uzliekam vistu un aizmirstam uz 1, 5 stundu, labu apetiiti/...
90 minūtes
Aknu - kartupeļu plācenīši
- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas - 400 gr.svaigi kartupeļi - 1 liels sīpols - 1 ola - 1 ēdamkarote miltu - 1 tējk.sāls - 1/4 tējk.maltos baltos piparus - 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas - taukvielas cepšanai
1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt. 2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam...
45 minūtes
Vistiņa alū.
- vistas fileja - cauraudzēts speķīts - sīpoli - saldais pipars - sāls - pipari - buljona kubiciņš - tējk. cukurs vai medus - galvenā sastāvdaļa ALUS
Ņem vistas filejiņu, sagriež garenos paresnos gabaliņos. Sagriež cauraudzēto speķīti plānās sķēlītēs. Tad ņem vistiņu un aptin ar cauradzēto...
Kārtainais maizes sacepums
- pacieta baltmaize - desa - gaļa malta - žāvēta (kādu sirds vēlas) - sīpols - piens - mazliet siera
Sakārto maizi kādā cepjamajā traukā. Apcepjam gaļu malto vai vienkārši sagriežam desu, mazliet apcepjam. Un piecepjam mazliet sīpoliņu klāt....
20 minūtes
Kartupeļu sacepums
- 1 kg kartupeļu - 200 ml piena - jebkāda žāvēta gaļa - vista, cūka - 3 olas - pāris daiviņas ķiploku, skatoties cik pikantu gribat - nedaudz sviesta - sāls - mazliet siers pēc vēlmes
Izvāra kartupeļus, nokāš un samīca. Mīcot piejauc sāli, olas, saspiestu ķiploku un pielej pienu. Kārtīgi visu samaisa. Tad cepamtra...
Kartupeļu sacepums
- 10 kartupeļi - 250 ml saldā krējuma - 4 ķiploka daiviņas - 300 g maltās gaļas - 1 sīpols - sāls - pipari
Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Ietaukotā cepamtraukā liek kartupeļus vairākās kārtās. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, pieliek maltajai ga...
45 minūtes
Pildītas kabaču laiviņas
- 5 mazi kabacīši ~ 15 cm gari - 3 sīpola galviņas - 2 palieli burkāni - 50 gr. sviests - ķiploksāls - vegeta - 100 g. siers - 1 ola - 3 ēd. k. majonēze
Cepešpannu iesmērē ar eļļu un liek uz pusēm pārgrieztus (gareniski) kabacīšus, kam izņemtas sēklas (izdobj viducīti). Iepriekš kabacīšus ier...
Pildītie pipariņi
- saldie pipari (man patīk mazie mūsu dzeltenīgie) - vistas gaļa - rīsi - zaļumi
Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, viegli apceptu sagrieztu vistas gaļiņu (gaļiņa vistas var būt jebkāda, vai no stilbiņiem, vai...
45 minūtes