Ielogoties
Reklāma

Aknu - kartupeļu plācenīši

Informācija
Autors: nikija
Visas receptes, ko publicēja nikija
Recepte publicēta: 12/01/2014 19:40
Recepte lasīta 7933 reizes
Recepte saglabāta favorītos 1 reizes
Komentāri: 1
Foto

Rādīt vairāk (2)

Izejvielas un to daudzums:
- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas
- 400 gr.svaigi kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 tējk.sāls
- 1/4 tējk.maltos baltos piparus
- 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas
- taukvielas cepšanai
Pagatavošanas process:
1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt.
2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam vai sarīvējam uz smalkas rīves, tieši tāpat rīkojamies ar 1 sīpolu. Es izmantoju virtuves kombainu, kuram ir speciāla rīve kartupeļu pankūkām
3. Izņemam aknas no piena, noskalojam zem tekoša ūdens, nosusinam un arī samaļam vai sablenderējam.
4. Sajaucam kopā ar kartupeļu un sīpolu masu+ olu+ garšvielas + miltus.
Ar karoti uz sakarsētas pannas taukvielās cepam plācenīšu brūnus.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 45

Recepte 4 personām

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Šo recepti pamanīju draugiem.lv, recepte esot tulkota no senām zviedru receptēm. Tā kā man garšo gan ceptas aknas, gan kartupeļu pankūkas, kartupeļi mājās bija, atlika tikai iegādāties aknas un recepti izmēģināt. Rezultāts man patika, noteikti turpmāk arī tādas taisīšu. Samērā ekonomisks pasākums.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (1)
velga90 | 26/04/2018 20:32
gan garšīgas, gan interesantas ! Prasās pēc skābo krējumu.
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas