Izejvielas un to daudzums:
- laša fileja
- burkāni
- puķukāposti
- tomāti
- brokoļi
- svaigas, saldētas vai kaltētas dilles
- lauru lapas
- bazilika lapas,
- citrons, vai citrona sula
- sāls, pipari
Pagatavošanas process:
Cepešpannā ieklāj folliju, ieziež ar eļļu, ieber atsaldētus dārzeņus (ja ir pieejami, var izmantot arī svaigus dārzeņus), sagatavo tomāta šķēles, tik cik ir laša gabali, uz tomāta uzliek pa svaigai bazilika lapai, ja nav, var iztikt bez vai aizstāt ar dillēm, un uz tomāta šķēlēm liek pa laša gabalam (ja nav sadalīts, uz tomātiem liek veselu filejas šķēli), lasi apsāla, iepiparo.
Laša un dārzeņu daudzums atkarīgs no ēdāju daudzuma un apetītes lieluma, bet uzreiz neapēsto lasi var izmantot arī aukstā veidā uz sviestmaizēm vai laša salātos.
Pannu ar lasi un dārzeņiem liek uzkarsētā krāsnī un cep 170-180 grādu temperatūrā 15-25 minūtes. Cepšanas laiks atkarīgs no dārzeņu lieluma un cik mīkstus vai kraukšķīgus tos vēlas un arī no laša filejas biezuma.
Kad izņem no krāsns, pārkaisa dārzeņus ar sāli, lasim uzspiež citrona sulu vai uzliek citrona šķēli, pārkaisa ar dillēm.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20
Recepte 2 personām