Izejvielas un to daudzums:
- 2 foreles
- 1 vidējs tomāts
- citrons
- laims
- lociņi (baltā daļa)
- pētersīļi
- baziliks
- estragons
- ķiploks (1 daiviņa)
- sāls
- zivju garšviela
- folija
- sviests vai eļļa
Pagatavošanas process:
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu.
Sagriež plānos gredzenos lociņu balto daļu. Smalki sagriež pētersīļus, Sasmalcina ķiploku. Sajauc kopā lociņus, pētersīļus, ķiploku, pievieno estragonu un sāli.
Laimu bez mizas sagriež plānos gredzenos un gredzenus sagriež 4 daļās. Forelei uzmanīgi izņem iekšas, tā, lai nepārgrieztu žultspūsli (ja iekšas nav izņemtas veikalā). Nogriež lielākās spuras, nomazgā. Galva un aste nav jānogriež. Foreli iekšpusē apšļaksta ar citrona sulu un ieber nedaudz zivju garšvielas. Foreli pilda ar sagrieztajiem tomātiem, laimu, lociņiem, ķiploku, zaļumiem.
Sagatavo 2 folijas gabalus, tos nosmērē ar sviestu vai eļļu, folijā ietin foreles.
Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes. Pasniedz ar visu foliju, to attinot vaļā un foreli rotājot ar zaļumiem, citrona gabaliņiem. Laba piedeva - kartupeļi.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60