Ielogoties
Reklāma

Šašliks brāļa gaumē

Informācija
Autors: houpasummere
Visas receptes, ko publicēja houpasummere
Recepte publicēta: 06/08/2010 19:46
Recepte lasīta 5044 reizes
Recepte saglabāta favorītos 4 reizes
Komentāri: 9
Foto

Rādīt vairāk (11)

Izejvielas un to daudzums:
- 5 kg svaiga gaļa
- 1 mazā burciņa (200ml) krievu sinepes
- 200 gr augu eļļas
- maltie pipari (pēc garšas, līdz 1 tējkarotei)
- sāls (pēc garšas, līdz 1 ēdamkarotei)
- 1 pudele (500 g) galda etiķis (9%)
- 2 kg sīpoli
Pagatavošanas process:
Gaļu sagriež gabaliņos (3x3cm vai 4x4 cm).
Sagriezto gaļu liek bļodā (lielā traukā), pievieno sinepes, augu eļļu, piparus, sali un etiķi. Visu kārtīgi samaisa (ar rokām).
Sagriež sīpolus ripiņās.
Citā traukā (bļodā vai spainī) liek pa kārtām gaļas gabaliņus (samaisītos ar garšvielām) un sīpolus (sīpoli-gaļa-sīpoli-gaļa-... ), pārlej ar marinādi (no bļodas) un nospiež ar šķīvi, tur vēsā vietā 1 dienu.

Cep uz oglēm. Gaļas gabalus sprauž uz iesma kopā ar sīpoliem pa kārtām. Cepot aplej ar to pašu marinādi. Gatavojot pagroza, gatavs aptuveni 20 minūtēs.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Receptes ir daudz un dažādas, bet pēc šīs sanāk visgaršīgākie šašliki.
Šo recepti man atklāja mans brālis, tāpēc nosaucu par "Šašliks brāļa gaumē". Šašliku parasti cepjam Jāņos un citos ģimenes pasākumos pie dabas.
Gaļa parasti ir cūkgaļa, bet šo recepti var izmantot arī vistas gaļas šašlikam.

Iesaku šo recepti izmēģināt arī Jums!
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (9)
dublinieris | 30/04/2016 10:09
vislabaaka marinade ir bez etikja-citronu sula gazeets udens.gatavs pec paris stundam un maigs, ka jaunas meitenes dupsis... )))
huters | 22/04/2016 22:45
Sauksim nu latvieši šo ēdienu par Cepeni, iesmotu vai restotu.
dainuvite552 | 07/07/2014 15:03
Kas jums tās muļķības par to, ka no etiķa paliek susa gaļa, ir iestāstījis? Gaļu nevajag par ilgu cept un tad viss būs o.k.
preludija | 02/03/2014 13:49
Izmēģināju, ļoti garšigi, paldies par recepti, viesi bija sajūsmā
houpasummere | 29/11/2011 20:29
Pameegini ;) tad pastaasti, kaa garshoja :))
pecukins01 | 13/11/2011 07:31
Hm, japamegina, izklausas smekigi!!
1xtraks | 21/08/2010 15:38
etikis un citrons gaļu sausina! labāk to etiķti ir likt klāt sipolam, ko piekožam pie gaļas.
houpasummere | 07/08/2010 15:58
pēc šīs receptes nekas sauss nepaliek;) šašliks pat "kūst mutē" ēdot :))
claire | 07/08/2010 14:17
kaapeec visi liek etikji?no taa galja sausa paliek
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas