335
Makaroni ar dārzeņiem. Makaroni ar dārzeņiem. (1)

- 250 gr. svaigi šampiņjoni - 200 gr. makaroni (spirāles) - 2 burkāni - diedzētas pupiņas - 1 sarkanā paprika - 1 zaļā paprika - sojas mērce - eļļa cepšanai

Salmiņos sagriež papriku un burkānus, ber uz pannas, nedaudz apcep, tad pievieno sauju diedzētas pupiņas un atsevišķi apceptus šampiņjonus, ...

40 minūtes

Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem (0)

- 8 vistas filejas šķēles - 150 gr. cūkgaļas šķiņķis - 200 gr. svaigi šampiņjoni - 1 sīpols - 1 tomāts - 1 burkāns - 1 zaļā paprika - 2 olas - 1glāze sarkanais vīns - 1 glāze ūdens - eļļa, milti, sāls, pipari - zaļumi

Sagriež plānās šķēlēs vistas fileju un šķiņķi, iepiparo un apsāla, noklāj vistas filejas sķēli, virsū uzliek šķiņķa šķēli un sarullē, saspra ...

60 minūtes

Vistas salāti ar rozā mērci Vistas salāti ar rozā mērci (0)

- divi vistas filejas gabali - vidēji liels tomāts - avokādo - salātu lapas - kečups - majonēze - pikanti čipši - tobasko mērce - citrons vai citrona sula - zaļās olīves (bez kauliņiem) - sāls, pipari, eļļa cepšanai

Apsāla un iepiparo fileju un liek uz pannas sakarsētā eļļā cept. Tikmēr sagriež avokado un aplaista ar citrona sulu, lai tas nepaliek tumšs, ...

60 minūtes

Vistas filejas sacepums Vistas filejas sacepums (0)

- 4 vistas filejas - ½ glāze rīvmaize - ½ glāze rīvēts siers - ¼ glāze piens - 2 olas - 1 karote sinepes - sāls, pipari - 4 vidēji lieli vārīti kartupeļi - 1 ½ glāze krējums - 1 bundžiņa sagrieztu konservēto šampiņjonu - sāls, pipari, eļļa cepšanai

Sajauc sieru ar rīvmaizi, atsevišķā traukā salej pienu, pievieno vienu olu, sinepes, sāli, piparus un ar slotiņu sakuļ, tajā iemērc fileju, ...

60 minūtes

Folijā cepts lasis ar diļļu mērci Folijā cepts lasis ar diļļu mērci (1)

- lasis 700 gr - sviests - estragons (1 ēdamkarote) - citrona sula (1 citrons) - baltvīns - pipari - majonēze - svaigas dilles

Sagatavo tik daudz folijas gabalu, cik ir laša gabalu. Katru folijas gabalu iesmērē ar sviestu, uz tā uzliek lasi. Lasim uzber sausu estrago ...

40 minūtes

Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums (3)

- saldēta zivju fileja, ap 1 kg - kartupeļi 1-1,5 kg - siers 200 g - piens 150 ml - sviests 50 g - zaļumi - ingvers - milti - eļļa - garšvielas

Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu. Nomizo kartupeļus un liek vārīties.

100 minūtes

Krabju nūjiņu un puķkāpostu salāti. Krabju nūjiņu un puķkāpostu salāti. (2)

- 250-300 gr krabju nūjiņas - maza galviņa puķkāposta - 4-5 vārītas olas - 1 svaigs gurķis - var pievienot arī konservēto kukurūzu - krējums - sāls - pipari - majonēze - daudz diļļu.

Visu sagriež gabaliņos. Puķkāpostu vēlams sagriež jau iepriekšējā dienā, lai tas nebūtu sauss pēc garšas un sajaukt ar sasmalcinātām dillēm ...

30 minūtes

Siera salāti ar tomātiem un olām Siera salāti ar tomātiem un olām (1)

- siers 250 gr - 4 cieti vārītas olas - 3 tomāti - 2-3 daiviņas ķiploka - majonēze

Sarīvē sieru, Smalki sagriež olas. Sagriež tomātus. Izspiež ķiploku. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un samaisa ar majonēzi. ...

40 minūtes

Padomju salāti Padomju salāti (4)

- 200 gr. vārīta desa (var izmantot vistas vai citu liesu vārītu gaļu) - 2-3 marinēti gurķi - 2-3 vārīti kartupeļi - zaļie zirnīši - ap 200 gr. - 3 cieti vārītas olas - 1 vārīts burkāns - majonēze - sāls

Visas sastāvdaļas smalki sagriež, pievieno sāli (ja nepieciešams) un sajauc ar majonēzi. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī svaigu gurķi, sī ...

60 minūtes

Ceptas garneles ar sojas mērci un citrona/laima sulu Ceptas garneles ar sojas mērci un citrona/laima sulu (0)

- vārītas garneles 500 gr. - ķiploks - 5 daiviņas - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - citrona vai laima sula (var būt abas) - no augļa pusītes - pipari - eļļa cepšanai

Atsaldē garneles, ja tās ir sasaldētas. Sīki sagriež ķiploku un dažas minūtes cep eļļā. Pievieno vārītas garneles (ja nopirktās garn ...

20 minūtes

A la soļanka manas ģimenes gaumē.. A la soļanka manas ģimenes gaumē.. (0)

- 300 gr. žāvētas desas - 0,5l burciņa marinētu gurķu - 3-4 burkāni - 5-6 vidēji katupeļi - 250 gr. tomātu mērces ( jebkuras) - 2-3 vidēji sīpoli - dažas olīves - citrons dekorēšanai.

Sagriež gabaliņos desu un sīpolus, pievieno smalkos melnos piparus, sāli, citas garšvielas pēc gaumes, cep eļlā vai taukos viegli brūnus. Pi ...

30 minūtes

Kabaču un paprikas uzkodas Kabaču un paprikas uzkodas (1)

- 2 maziņi kabači - 1 paprika - citronu sula - 1 ēd. k. - ķiploks - 3 daiviņas - sinepes - 1 tējkarote (ja asās) - baziliks, sāls, pipari, olīveļļa

Kabačus sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās un apcep olīveļļā. Notīra, sagriež papriku un arī nedaudz apcep olīveļļā. Smal ...

60 minūtes

Vista ar ananasiem un kariju Vista ar ananasiem un kariju (0)

- vistas fileja - 400-500 gr. - konservēti ananasi - 150 gr. (viena bundžiņa) - 3 tomāti - 1 sīpols - ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā) - 3 daiviņas ķiploka - karijs - 2 tējkarotes - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara - kartupeļu ciete vai milti - eļļa cepšanai - pētersīļi - sāls

Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju. Arī ananasu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet). Notīr ...

120 minūtes

Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem (1)

- 2 jūras karūsas - 1 sīpols - 1 paprika - 1 tomāts - ingvera sakne, aptuveni 30 grami - jūras sāls - pipari (var izmantot citronpiparus) - olīveļļa

Zivis nomazgā, notīra un izķidā (ja tas nav izdarīts veikalā). Nosusina papīra dvielī. Gan iekšpusē, gan ārpusē karūsas ierīvē ar sāli un pi ...

60 minūtes

Marinēti puķkāposti ar burkāniem Marinēti puķkāposti ar burkāniem (1)

- puķkāposti - burkāni - garšvielas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence

Puķkāpostus sadala daiviņās, burkānus sagriež ripās, kārto izkarsētās burkās, ieber garšvielas. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, ...

Pupiņas ar dārzeņiem Pupiņas ar dārzeņiem (6)

- 1 kg nevārītas pupiņas - 3 kg ļoti gatavi tomāti - 2 kg burkāni - 2 kg sīpoli - 10 gab. paprika - 0.5 l eļļa - 200 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - pipari, lauru lapas

Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī, izmērcētas vāra līdz pusgatavībai, nolej ūdeni, tad pievieno smalki sagrieztu papriku, sīpolus, tomātus, ripi ...

Plūmju - šokolāde Plūmju - šokolāde (1)

- 3 kg sarkano plūmju - 1 kg cukurs - 1 paciņa sviests - 100 gr. kakao pulvera

Plūmēm izņem kauliņus, samaļ, vāra 40 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno sviestu un kakao. Karstu pilda burkās un ...

Gurķi ripiņās Gurķi ripiņās (6)

- 2.5 kg gurķu - 2-3 daiviņas ķiploku uz burku - melnie pipari 5 graudiņi uz burku Marinādei: - 2 l ūdens - 2 gl. 9% etiķis - 2 gl. cukurs - 4 ēd.k. sāls (bez kaudzes) - 7 ēd.k. eļļa

Gurķus sagriež ripiņās, kārto burkās, katrā burkā iemet piparus un ķiplokus, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, sasedz segās līdz atdziest. ...

Marinēti gurķi ar tomātiem. Marinēti gurķi ar tomātiem. (2)

- gurķi - tomāti - dilles, mārutku lapas, upeņu lapas, ķiploki, pipari, utt., ja zaļumi nav, tad var izmantot sauso maisījumu marinēšanai Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence

Saliek burkās garšvielas, zaļumus, gurķus, tomātus. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un atstāj ka ...

Kabaču ievārījums ar piparmētrām Kabaču ievārījums ar piparmētrām (6)

- 1 kg kabaču (mizoti, bez sēklotnes) - 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3" - 2 citroni - 150 ml ūdens - 2 piparmētru zariņi

Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kabačus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad m ...

- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.