Plūmju - šokolāde
- 3 kg sarkano plūmju - 1 kg cukurs - 1 paciņa sviests - 100 gr. kakao pulvera
Plūmēm izņem kauliņus, samaļ, vāra 40 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno sviestu un kakao. Karstu pilda burkās un ...
Gurķi ripiņās
- 2.5 kg gurķu - 2-3 daiviņas ķiploku uz burku - melnie pipari 5 graudiņi uz burku Marinādei: - 2 l ūdens - 2 gl. 9% etiķis - 2 gl. cukurs - 4 ēd.k. sāls (bez kaudzes) - 7 ēd.k. eļļa
Gurķus sagriež ripiņās, kārto burkās, katrā burkā iemet piparus un ķiplokus, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, sasedz segās līdz atdziest....
Marinēti gurķi ar tomātiem.
- gurķi - tomāti - dilles, mārutku lapas, upeņu lapas, ķiploki, pipari, utt., ja zaļumi nav, tad var izmantot sauso maisījumu marinēšanai Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence
Saliek burkās garšvielas, zaļumus, gurķus, tomātus. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un atstāj ka...
Kabaču ievārījums ar piparmētrām
- 1 kg kabaču (mizoti, bez sēklotnes) - 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3" - 2 citroni - 150 ml ūdens - 2 piparmētru zariņi
Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kabačus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad m...
Marinētas bietes
- galda bietes Marinādei: - 2 litri ūdens - 250 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 8 melnie pipari - 2 lauru lapas - 10 ēd.k. 9% etiķa
Vārītas bietes sarīvē vai sagriež kubiciņos, pilda burkās, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, ietin segā un atstāj kamēr atdziest.
Kāpostu salāti
- kāposti - burkāni - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence
Kāpostus smalki sagriež, pievieno sarīvētus burkānus, samaisa un saber burkās (var pievienot arī papriku), katrā burkā iemet pa dažiem pipar...
Tomāti želejā
- tomāti - sīpoli - sv.kāposti - želantīns - lauru lapas - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence
Kārto burciņās tomātus sagrieztus, ja nelieli - veselus, sīpolu gredzenus un nedaudz svaigu kāpostu. Katrā burkā iemet pa lauru lapai un daž...
Baltkrievijas kabači
- 6-7 kg kabači Marinādei: - 0.5 l burciņa Spilves tomātu mērce - 1 litrs ūdens - 200 gr. cukurs - 200 gr. 9% etiķis - 2 ēd.k. sāls - 0.2 l. eļļa
Kabačus griež ripās, ja kabači lieli, tad mizo un izņem sēklas. Pagatavo marinādi, visu uzvāra. Verdošā marinādē ieber kabačus uz 1 - 2 minū...
Tomāti savā sulā
- tomāti nepārgatavojušies - pildīšanai burkās - tomāti ļoti gatavi, mīksti - sulai - sāls - cukurs
Ļoti gatavos tomātus vāra 10 - 20 minūtes, tad caur sietu izberž, lai nav ne sēkliņas, ne miziņas. Uz 1 litru sulas pievieno 2 ēd.k. sāls, 1...
Pupiņas marinādē
- sviesta pupiņas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9%
Pupiņas vāra udenī, nedrīkst pārvārīt, nosūc ar sietu un ļauj notecēt. Pilda burkās, pārlej ar marinādi un liek karsēt. 800 gr. burciņas kar...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)
- 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 3 kg kabači - 400 gr. nevārītu rīsu - 600 gr. eļļa - 150 gr. cukurs - 2,5 ēd.k. sāls - 12 ēd.k. 9% etiķa - 0.5 burciņa tomātu pasta
Dārzeņus apcep un vāra 40 minūtes, tad pievieno rīsus un turpina vārīt kamēr kabaču šķidrums izūd, apmēram 20 minūtes. Pievieno tomātu pastu...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)
- 3 kg tomāti - 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 1 kg paprika - 1-2 asie pipari - 0.5 kg rīsi - 0.5 l eļļa - 200 gr. sāls - 100 gr. cukurs
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos dārzeņus sagriež. Visu apcep un liek vārīties 50 min., tad pievieno novārītus rīsus un vāra vēl kād...
Asortī
- gurķi - tomāti - plūmes - kabači - ķiploki - sausais maisījums marinēšanai (ja dārzā nav lapu un diļļu) Marinādei: - 1l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. etiķa esence
Burkā kārto gurķus, tomātus, plūmes, kabačus, ķiplokus. Pārlej ar marinādi un liek karsēties, es karsēju ievietojot cepeškrāsnī 200 grād...
Agneses gurķi (ar citronskābi)
- gurķi - garšvielas (dilles, mārutku saknes, ķiploki, pipari, utt., vai sausais maisījums marinēšanai) Marinādei: - 1,5 litrs ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. citronskābe
1. aplej ar karstu ūdeni burkā saliktos gurķus, tad nolej 2. aplej jau ar garšvielām un nolej 3. aplej ar karsto marinādi un aizvāko...
Garšīgās liellopu gaļas kotletes
- 0,5 kg maltas gaļas (liellopu) - rieciens rupjmaizes bez garozas - 1 ola - 1 neliels sīpols - 1 neliels kartupelis - daiviņa ķiploka - sāls, pipari - eļļa cepšanai
Sīpolu, kartupeli, ķiploku, ūdenī izmērcētu rupjmaizi sarīvē vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā un savieno ar malto gaļu. Pievieno sāli, piparu...
60 minūtes
Folijā cepta forele
- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu....
60 minūtes
Siera Rafaello
- siers - krabju nūjiņas - ķiploka daiviņa - melnās olīves bez kauliem
Sarīvē sieru un krabju nūjiņas. Saspiež ķiploku un pievieno sarīvētajam sieram. Sieram pievieno majonēzi bet ne pārāk daudz - tā lai izveido...
30 minūtes
Kanāriešu avokado mērce
- 2 lieli avokado - 1 sarkanais sīpols - 1 asais sarkanais pipars - citrona sula (viens citrons) - 250 g olīveļļa - 1 olas dzeltenums
No avokado izņem mīkstumu. Smalki sagriež sīpolu un piparu. Kopā sajauc avokado, sīpolu, piparu, citrona sulu, olas dzeltenumu. Ja nepiecieš...
20 minūtes
Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē
- avokado - garneles - citronu sula - nedaudz pētersīļu - ketčups, majonēze, sinepes, brendijs - mērcei.
Gatavu avokado gareniski pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karotīti izņem mīkstumu. Izņemtajai masai pievieno nedaudz citronu sulas, lai ...
30 minūtes
Šķinķa un šampinjonu salāti
- mazā (250ml) burciņa marinēto šampinjonu - 250 gr šķinķa( kūpinata vai žāvēta) - 2-3 vārīti burkāni - 4 vāritas olas - 400gr zaļo zirnīšu vai varītu kartupeļu - sāls, majonēze, krējums, sinepes-pēc garšas var pievienot smalki sagrieztus sipolus pikantumam
Visu sagriež smalkos gabaliņos - galvenais lai patīk kā izskatās......
30 minūtes