Ielogoties
Reklāma
339
Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto

Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto

- 2 palieli tomāti - 1 Mozarellas siera bumba Pesto mērcei: - 1 liels saišķis ar baziliku - 3 ķiploka daiviņas - 1 ēd.k. ciedru rieksti (var izmantot valriekstus) - 3-4 ēd.k. extra virgine olīveļļas - 3-4 ēd.k rīvēta Parmas siera (var izmantot kādu citu cieto sieru) - sāls

Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Sieru liek virs tomātiem. Uzliek virsū pesto piciņas. Pesto pagatavošana: Bazilika lapiņas un ...

Sēkliņtrifeles.

Sēkliņtrifeles.

- 1/2 glāzes sezama sēklu - 1/2 glāzes kakao pulvera, liek pēc garšas, atkarībā no tā, cik ’’šokolādīgu’’ vēlas. - 1/4 glāzes vai vairāk medus- atkarībā no tā, cik saldu grib. - 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas - 1/2 glāze saulespuķu sēklu - 1/2 glāze samaltu linsēklu - 1/2 glāze rozīnes - pāris pilienu vaniļas ekstrakta - šķipsniņa sāls - ūdens pēc nepieciešamības

Sezama sēklas samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās. Ja linsēklas nav jau samaltas, tad samaļ arī tās. Bļodā jauc visas izejvielas. Kārt...

Šokolādes krēms.

Šokolādes krēms.

Krēmam: - 250 g sk. krējuma - 2 ēd.k. kakao - 2 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. ūdens - 1 tēj.k. želantīna - 1 gl ūdens /vārīta istabas temperatūras/ Ķīselim: - 1/2 gl ogu - 3 ēd.k. cukura - 0.5 l ūdens - 1 tēj.k. kartupeļu cietes - sauja saldētu ogu - 2 krustnagliņas

Želantīnu aplej ar glāzi vārīta ūdens un atstāj uz 60 min uzbriest. Kakao samaisa ar cukuru pievieno 2 ēd.k. ūdens un karsē līdz cukurs ir i...

30 minūtes

Tomāti ar sīpoliem

Tomāti ar sīpoliem

- 3 kg tomāti, - 0.5 kg sīpoli, - 1 glāze cukurs, - 9 tējkarotes sāls, - 2 ēdamkarotes etiķa esence

Tomātus aplej ar vārošu ūdeni, noblanšē, liek katlā, saspaida un vāra 30 minūtes. pievieno sagrieztus sīpolus, vāra 10 minūtes. Pievieno sāl...

50 minūtes

Omlete "Samuraja zobens"

Omlete "Samuraja zobens"

- 2 olas - 4-5 ēdamkarotes piens - tuč tuč sāls - tējkarote eļļas

Sakuļ olas ar pienu, pannu uzkarsē un drusku iesmērē ar eļļu, uzlej uz pannas apmēram 1/3 daļu no olām, cep kamēr savelkas, tad izveidojušos...

Sēņu karbonādes

Sēņu karbonādes

- lielas bērzlapes - 3 olas - milti

Notīram sēnes. Apvārtam miltos, tad olā, liekam uz sakarsētas pannas un cepam, sāli uzkaisam cepšanās procesā, lai neizdala sulu...

30 minūtes

Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci

Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci

- 1 kg maltas cūkgaļas - 1/2 baltmaize - 1/2 glāze piena - 3 sīpoli - 2 olas - 0,5kg kabacis - sāls un pipari pēc garšas. Svarīgi! Panējumam izmatojam ĪSTU RUDZU RĪVMAIZI no Lāču lielā kukuļa.

Liekam maisīšanas bļodā malto gaļu, apberam ar pipariem, sāli, piesitam olu. Kabaci, sīpolus sasmalcinam blenderī, pievienojam masai, pā...

Kāpostu plācenīši

Kāpostu plācenīši

- 1/2 maza kāposta - 1 sīpols - 2 ēdamkarotes kviešu miltu - 1 ēdamkarote skāba krējuma - muskatrieksts- šķipsna (svaigi rīvēts) - ķimenes- tējkarote - ēdamkarote kapātu seleriju zaļumu - sāls ( var lietot Vegetu) - eļļa cepšanai

Sarīvē kāpostu un sīpolu (izmantoju virtuves kombainu), pievieno visas pārējās satāvdaļas. Sāli pievieno pēc garšas. Veido plācenīšus. <...

RISI - PISI ar ceptu foreli

RISI - PISI ar ceptu foreli

- 100 gr rīsu(labāk basmatijas) - 1 mazā krūzīte zaļo zirnīšu - 1 neliela forele - 1 ēd.k. milti - 1 ēd.k. eļļas - 1 ēd.k. sviesta - sāls - pipari - 1/2 citrona - majorāns - timiāns

Foreli notīra, sagriež vēlamos gabaliņos, ietrin ar citronu, apbārsta ar sāli, pipariem, apviļā miltos un liek nelielā daudzumā eļļas ceptie...

30 minūtes

Salāti ar bietēm un kāpostiem.

Salāti ar bietēm un kāpostiem.

- 1 kg bietes - 1 kg kāposti - 200gr sīpoli - 0,9 l galda etiķis - 200 gr cukurs - 120 gr sāls - 1 l ūdens

Bietes izvāra gatavas (notīra, sagriež salmiņos), kāpostus sagriež vidēji smalki, sīpolus sagriež pusaplīšos. Karstā ūdenī izšķīdina sāli ar...

Cepta bute

Cepta bute

- svaigi ķertas butes - milti, lai var apvārtīt - eļļa cepšanai - sāls pēc garšas

Butes iztīram, nomazgājam un apvārtām miltos, tad liekam uz pannas sakarsētā eļā, cepam no abām pusēm min. 10 Ātri un gardi, butes ...

20 minūtes

Auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumi

- 150 g milti (lieku 1/2 kviešu, 1/2 rudzu) - 50 g brūnais cukurs - 75 g medus - 100 g kausēta sviesta - 100 g auzu pārslas - 100 g kokosriekstu skaidiņas - 1 tējk. cepamā pulveris - pāris ēdamkarotes krējums - 1 tējk. kanēlis - 1 tējk. malts kardamons - vaniļas cukurs

Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pielej kausēto sviestu un medu, visu ar rokām samīca. Veido valrieksta lieluma bumbiņas, viegli piespie...

Zaļie augļu salāti

Zaļie augļu salāti

- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas

Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā...

Brokoļu sacepums.

Brokoļu sacepums.

- 1 galviņa brokoļi - 1 ola - 3/4 glāzes piens - pāris ēdamkarotes siers - sāls

Brokoļus sadala rozetītēs un apvāra sālsūdenī (jāpaliek vēl kraukšķīgiem). Kārto ugunsdrošā veidnē. Pārlej ar olu, kas sakulta ar pi...

Kāpostu saļanka.

Kāpostu saļanka.

- 3 kg kāpostu - 1 kg sīpolu - 1 kg kabaču - 1 kg tomātu - 1 kg burkānu - 4-5 pākstis paprikas - 1 ēd.k. cukura - 3 ēd. k. sāls - 1 ēd.k esences - 1/2 l eļļas

Kāpostus smalki un sīpolus pusriņķīšos sagriež, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Ielej katlā eļļu tad tur saliek sīpolus, burkānus, kāpostus...

70 minūtes

Zivs "Ahā"

Zivs "Ahā"

- 400 g baltās zivs filejas - 3 lieli sīpoli - 3 vidēji burkāni - apm. 1/2 gl eļļas - 2 olas - 2 daiviņas ķiploka - sauja miltu - vegeta, speciālās garšvielas zivīm - 1/2 paciņas majonēzes - eļļa cepšanai

Zivi sagriež nelielos gabaliņos apsāla ar veģetu un speciālajām garšvielām. Atstāj ievilkties apmēram 15 min. Ķiplokus smalki sarīvē un saku...

45 minūtes

Nevārītas upenes ziemai.

Nevārītas upenes ziemai.

- 2 kg pārlasītu nesaspaidītu, svaigi lasītu upeņu - 1800 gr cukura Tīri ar dzeramo sodu izmazgātas un cepeškrāsnī izkarsētas stikla burciņas. Tīri izmazgāti un ūdenī 5.min. novārīti aizgriežamie burku vāciņi.

Upenes samaļ gaļas mašīnā, liek lielā māla (vai emaljētā) bļodā. Pieber cukuru un ar lielu, līku koka karoti ar roku prātīgi maisa kamēr vis...

60 minūtes

Fiksie maizes salāti.

Fiksie maizes salāti.

- 1/2 kukulīša formas maizes - 3 daiviņas ķiploka - 30 g Krievijas siera - ~ 1/4 paciņas majonēzes - 1/3 gl augu eļļas

Maizes rikas sagriež nelielos kubiciņos. Pannā ar dziļām malām lej eļļu un karsē. Karstā eļļā ierīvē uz smalkās rīves ķiplokus. Apmaisa. Pie...

25 minūtes

Ķirbju pankūkas Austrijā!!!

Ķirbju pankūkas Austrijā!!!

- 1/2 neliela ķirbīša - 1 ola - 30 grami siera - 2-3 karotes miltu - sāls, pipari pēc garšas - Zaļumgaršvielas kādas garšo un kādas pieejamas - 2 ēd.k krējums, vai svaigais siers

Sarīvē uz dārzeņu rīves ķirbīti, kas iepriekš nomizots, pierīvē sieru, pievieno 1 olu, zaļumus sasmacinātus un miltus. Liek sakarsētā eļļā n...

20 minūtes

Saldie kabači

Saldie kabači

- kabacis - 1l ūdens - 2 glāzes cukurs - 2 paciņas vaniļas cukurs - 40 grami citronskābe - citrona šķēle

Kabačus nomizo, izņem mīkstumu, sagriež gabaliņos, burkas apakšā liek citrona škēli pa virsu kabačus. Uzlej vārošu ūdeni, patur10-15min., ūd...

30 minūtes

1...1112131415...17
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas