Nevārītas upenes ziemai.

Autors: uzticamaa
Visas receptes, ko publicēja uzticamaa
Recepte publicēta: 07.08.2010. - 16:42:39
Recepte lasīta 22511 reizes
Recepte saglabāta favorītos 33 reizes
Komentāri: 7

Nevārītas upenes ziemai.

Izejvielas un to daudzums
- 2 kg pārlasītu nesaspaidītu, svaigi lasītu upeņu
- 1800 gr cukura

Tīri ar dzeramo sodu izmazgātas un cepeškrāsnī izkarsētas stikla burciņas. Tīri izmazgāti un ūdenī 5.min. novārīti aizgriežamie burku vāciņi.

Pagatavošanas process:
Upenes samaļ gaļas mašīnā, liek lielā māla (vai emaljētā) bļodā. Pieber cukuru un ar lielu, līku koka karoti ar roku prātīgi maisa kamēr viss cukurs izšķīdis. Lej sterilās stikla burciņās, aizvāko ar steriliem vāciņiem. Uzglabā ledusskapī vai izcili vēsā lauku mājas pagrabā.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Garšo un smaržo brīnišķīgi pēc svaigām upenēm un vasaras. Ziemā slimošanas laikā ļoti ērti izmantojams upeņu dzēriena pagatavošanai, labi garšo ar pankūkām. Der smērēšanai mājās gatavotajās biskvīta tortēs un ruletēs.

Papildus fotogrāfijas - (1)
3 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (7)
hihi | 29.07.2011. - 12:19:37
... upenes var blenderēt ar blenderi un tur arī jau piebērt cukuru, gatavoju tā jau vairākus gadus un glabāju daudzdzīvokļu mājas pagrabā...
zilzeke | 05.02.2011. - 10:26:56
Maļot ogas gaļasmašīnā-atvadamies no vērtīgajiem vitamīniem-nekādas vairs jējas no svaiguma...
Tamdēļ,izcila rezultāta sasniegšanai ,ogas tiek sastampātas ar koka piestiņu emaljētā vai stikla bļodā.
uzticamaa | 09.08.2010. - 19:37:48
Lams: Šito mantu parasti turu leduskapī. :)
lams | 09.08.2010. - 07:26:57
Tad Tev Uzticamaa pagrabs ir ļoti labs, jo ja es neuzberu, man sāk skābt... vai ar par maz samaisu ;)
uzticamaa | 09.08.2010. - 06:59:26
Lams: es arī gadiem tā taisu :) un neberu pa virsu nekādu cukuru. Nekad nekas nav saskābis :)
lams | 08.08.2010. - 17:52:40
Es vēl pa virsu katrai burciņai tējkaroti cukura uzberu - mani tā vecmamma mācīja.:)
versija | 08.08.2010. - 15:32:43
Jappp, es arī tā taisu.

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.