Konservi, ievārījumi
Konservi, ievārījumi - 45
Latgales salāti Latgales salāti (2)

- 2, 5 kg svaigu gurķu - 5 sīpoli - 200 g. dilles - 2 ēd.k. sāls - 2 ēd.k. cukurs - 7 ēd.k. etiķis (9%) - 12 ēd.k. rapśu eļļas

Gurķus nomizo, sagrież plānās ripiņās, sīpolus notīra, un sagrież pusgredzenos, dilles sakapā un samaisa kopā ar gurķiem un sipoliem un piel ...

Kabaču nūjiņas ar ananāsu garšu Kabaču nūjiņas ar ananāsu garšu (1)

- 1 kg kabači - 500 gr. kaukāza - aliču plūmīšu Sīrupam: - 1 l ūdens - 300 gr. cukurs

Burkā ieber mazāk kā pusi nomazgātu plūmīšu, kabačus sagriež strēmelēs, ieber tos burkā. Noplaucē ar verdošu ūdeni, kad ūdens gandrīz atdzis ...

Themali no aliču plūmēm Themali no aliču plūmēm (1)

- 4 kg aliča, - 0.1 kg ķiploki - 4 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. malts koriandrs - 0.5 l kečups (var kādu asu garšvielu - pētersīļu zaļumi, sweet chilli sauce mērci... cik asu vēlas)

Plūmēm izņem kauliņus vai uzvārītas izberž caur sietu, tad pievieno visas sastāvdaļas un visu savāra - kādas 30-40 min. Pilda sterlizētās bu ...

Dārzeņu salāti ziemai Dārzeņu salāti ziemai (1)

Salātiem būs nepieciešams: - 1 kg tomātu - 1 kg svaigu kāpostu - 1 kg gurķu - 700 gr sīpolu - 300 gr burkānu kopējai to masai jābūt 4 kg (var variēt kādu dārzeni vairāk, kādu mazāk... ) - 200 gr cukura (var mazāk) - 2 ēdamk.sāls - 1 tējk.malti melnie pipari - 1 glāze augu eļļas

Kāpostus sagriež mazos gabaliņos, katlā lej 1/2 glāzi ūdens un sautē kāpostus ~ 15 min. Rupji sarīvē burkānus, kubiņos sagriežam tomāt ...

50 minūtes

Kabaču čatnijs Kabaču čatnijs (4)

- 1, 5 kg kabaču - 500g burkānu - 400g sīpolu - 4 sarkanās paprikas /krāsu spēlei/ - 5 ķiploka daiviņas - 2 tējkarotes sāls - 200 ml 9% etiķa - 250 g cukura - 2 ēdamkarotes karija pulvera - 1 ēdamkarote sinepju pulvera - 3 ēdamkarotes citrona sulas vai sulas

Visus dārzeņus sagriezu vienāda lieluma kubiņos. ķiplokus smalki sakapāju. Kabačus samaisa ar sāli un ļauj 20 min. apdomāties, lai atsulojās ...

Zaļie zirnīši ziemai Zaļie zirnīši ziemai (1)

Daudzums -cik katrs vēlas, pēc iespējām

Zirņus izloba no pākstīm un izlasa tikai veselos. Tos saber nelielos plastmasas trauciņos vai maisinos un liek saldētavā. Ziemā, gatavojot ē ...

Tomāti želejā Tomāti želejā (1)

- 2 kg stingri tomātiņi - 6 galviņas sīpolu - 30 malnie pipari - 5 smaržīgie pipari. - dilles ar visiem kātiņiem - 6 mazas laurlapiņas - 6 ēd k. želantīna - 1, 5 L ūdens - ~ 4 ēd.k. ētiķa esences - 4 ēd.k. cukura 2 ēd k. sāls - 12 ķplociņi

Tīrās 0.5 L burciņās liekam ķiplokus, laurlapu un dilles, tad pamīšus tomāta šķēles un sīpola šķēles, kamēr burciņas pilnas. Atsevišķi g ...

Piedeva pie gaļas ēdieniem Piedeva pie gaļas ēdieniem (3)

- 3 kg sarkani tomāti - 300 gr sīpoli - 300 gr burkāni - 300 gr seleriju saknes - 200 gr zaļumi (dilles, pētersiļi, selerijas-apmēram vienādās devās) - 70 gr etiķa esence - 1 gl cukura - 0.5 gl sāls (var mazāk, jāpagaršo) - 1 tk. malti sarkanie pipari - 0.5 tk-malti melnie pipari

Tomātiem noņem miziņu, sagriež kubiņos; burkānus un seleriju saknes sarīvē uz sakņu rīves; sīpolus sagriež kubiņos. Visu liek katlā, pieber ...

Lečo Lečo (2)

- 2 kg sīpoli - 2 kg paprika - 2 kg burkāni - 2 kg tomāti (bez mizas) - 0.8 kg ķiploki - 1 gl eļļas - pipari - sāls - esence 2 ēd.k. (Var likt arī kabaci)

Visu sagriežu stienīšos un lieku katlā (tomātus apakšā, jo pēc tam viss atsulosies pats) + garšvielas (izņemot esenci, kuru pievienoju pašās ...

Sēņu soļanka burciņā Sēņu soļanka burciņā (1)

- 2 Kg sēņu var dažādu, tikai ne rūgtās - 2 kg burkānu - 2 kg sīpolu - 1 kg paprikas - 2 kg tomātu bez ādas vai 300 gr. tomātu pastas - sāls - pipari melnie - 1 ēd.k esence

Sēnes, burkānus, sīpolus un papriku sagriežu un sacepu katru atsevišķi eļļā, noplaucētiem tomātiem noņemu ādu un arī sagriežu, pielieku pārē ...

Rabarberu ievārījums Rabarberu ievārījums (0)

- 1.5 kg rabarberu - 1 kg cukura - 1 apelsīna miziņa (tikai oranžā daļa bez baltās)

No paša rīta sagriežu notīrītus rabarberu kātus + smalki sagrieztu vai sarīvētu apelsīna miziņu un apberu ar cukuru, lai atsulojas. Vakarā v ...

Garšīgie rudens salāti (arī ziemai) Garšīgie rudens salāti (arī ziemai) (2)

- 1 kg sīpolu - 1 kg paprikas - 1 kg burkānu - 3 kg tomātu - sāls, cukurs, pipari- pēc garšas (nekādā gadījumā neliekam etiķi)

Sasmalcinām sīpolus, papriku un burkānus, tam visam lejam virsū sasmalcināto tomātu masu. Turam 12-18 stundas, tad papriecājamies par fantas ...

Kāpostu salāti ziemai Kāpostu salāti ziemai (6)

- 5kg svaigi kāposti - 1kg sīpoli - 1kg paprika - 1kg burkāni - 0, 5l 9%etiķis - 0, 5l eļļas - 300 gr cukura - 7 ēd.k. sāls

Kāpostus sasmalcina + sīpolus smalki sagriež + papriku arī smalki sagriež, burkānus sarīvē. Visu sajauc ar etiķi+cukuru+sāli+eļļu un liek no ...

Bumbieru un cidoniju ievārījums Bumbieru un cidoniju ievārījums (0)

- bumbieri 10 kg (manā gadījumā tie bija pārgatavojušies, citur neizmantojami) - cidonijas 1 kg - kanēļa standziņas 2 - krustnagliņas 10 - cukurs - ievārījuma cukurs

Bumbierus nomizoju, cidonijas sagriežu, iesākumā vāru atsevišķi, pievienojot parasto cukuru, garšvielas, vēlāk cidonijas pievienoju bumbieri ...

120 minūtes

Latviskais lečo Latviskais lečo (3)

- 2 kg kabači - 5 paprikas - 10 vidēji sīpoli Marinādei: - 1 l ūdens - 1 gl. eļļa - 0,5 gl. 9% etiķis - 1 gl. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 0,5 l tomātu pasta - 1 tējk. malti melnie pipari

Marinādi uzvāra, ber iekšā nomizotus un gabaliņos sagrieztus kabačus, vāra. Pa to laiku sagriež paprikas. Kopš vārīšanās brīža pavāra 10 min ...

60 minūtes

Ķiplokgurķi. Ķiplokgurķi. (5)

- 1.5 kg gurķu - 250 g sīpolu - 2 galviņas ķiploku - 1.5 ēd.k. esences - 5 ēd.k. cukura - 2.5 ēd.k. sāls - 1/2 gl eļļas

Visu smalki sagriež, samaisa un tur 12 stundas. Tad pilda izkarsētās burkās aizvāko un tur vēsumā - pagrabā vai ledusskapī. Var ...

90 minūtes

Tomāti ar sīpoliem Tomāti ar sīpoliem (1)

- 3 kg tomāti, - 0.5 kg sīpoli, - 1 glāze cukurs, - 9 tējkarotes sāls, - 2 ēdamkarotes etiķa esence

Tomātus aplej ar vārošu ūdeni, noblanšē, liek katlā, saspaida un vāra 30 minūtes. pievieno sagrieztus sīpolus, vāra 10 minūtes. Pievieno sāl ...

50 minūtes

Salāti ar bietēm un kāpostiem. Salāti ar bietēm un kāpostiem. (0)

- 1 kg bietes - 1 kg kāposti - 200gr sīpoli - 0,9 l galda etiķis - 200 gr cukurs - 120 gr sāls - 1 l ūdens

Bietes izvāra gatavas (notīra, sagriež salmiņos), kāpostus sagriež vidēji smalki, sīpolus sagriež pusaplīšos. Karstā ūdenī izšķīdina sāli ar ...

Kāpostu saļanka. Kāpostu saļanka. (1)

- 3 kg kāpostu - 1 kg sīpolu - 1 kg kabaču - 1 kg tomātu - 1 kg burkānu - 4-5 pākstis paprikas - 1 ēd.k. cukura - 3 ēd. k. sāls - 1 ēd.k esences - 1/2 l eļļas

Kāpostus smalki un sīpolus pusriņķīšos sagriež, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Ielej katlā eļļu tad tur saliek sīpolus, burkānus, kāpostus ...

70 minūtes

Nevārītas upenes ziemai. Nevārītas upenes ziemai. (7)

- 2 kg pārlasītu nesaspaidītu, svaigi lasītu upeņu - 1800 gr cukura Tīri ar dzeramo sodu izmazgātas un cepeškrāsnī izkarsētas stikla burciņas. Tīri izmazgāti un ūdenī 5.min. novārīti aizgriežamie burku vāciņi.

Upenes samaļ gaļas mašīnā, liek lielā māla (vai emaljētā) bļodā. Pieber cukuru un ar lielu, līku koka karoti ar roku prātīgi maisa kamēr vis ...

60 minūtes

123
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.