Ielogoties
Reklāma
339
Pelmeņu zupa

Pelmeņu zupa

- 10 pelmeņi - 1 l ūdens - 2 kartupeļi - 2 burkāni - 1 neliels sīpols - sāls, pipari, zaļumi - vegeta

Liek ūdenī vārīties sagrieztus kubiņos kartupeļus, smalki sagrieztu sīpolu un vienu burkānu riņķīšos. Kad ūdens ir uzvārījies pieliek nedaud...

30 minūtes

Atlikumu pīrāgs

Atlikumu pīrāgs

- 3 ēd.k. krējuma - 2 ēd.k. margarīna - 3 olas - 1/2 tēj.k. sodas - apm. 4 gl. miltu - 1 gl. cukura - 1/2 tēj.k. sāls - sauja saldētu ogu - 1 ābols - 1/2/ tēj.k. kanēļa - 1 ēd.k. kartupeļu cietes

2 olas sakuļ ar pusi no cukuru un sāli. Pievieno margarīnu un labi samaisa, tad pievieno 2 ēd.k. krējuma un atkal samaisa. Piesijā miltus (m...

60 minūtes

Makaroni ar pesto mērci

Makaroni ar pesto mērci

- paciņa makaronu - Pesto mērce: - 100 g bazilika - 100 g kinza - 150 g pistāciju rieksti - 250 g olīveļļas - 150 g cietais siers - 2-3 ķiploka daiviņas - jūras sāls - svaigi malti pipari

Makaronus liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz eļļas un izvāra gatavus. Makaronus caurdurī nokāš, pārliek šķīvjos, samaisa vai p...

40 minūtes

Pica.

Pica.

- Mīkla ( sanāk divas tādas picas kā bildē) - 250 g miltu - 15 g raugs - 125 g ūdens - 30 g (1 ēd.k.) eļļas - šķipstiņa sāls - Pildījumam: majonēze, tomātu mērce, sagriezti ripiņās tomāti, sagriezta paprika, sasmalcināti sīpoli, desas ripiņas (salami), rīvēts siers, olīvas

Iemīca mīklu - miltos iemaisa sāli, siltā ūdenī (ap. 25 grādos) iemaisa raugu un šķipstiņu cukura ( ūdenī var iemaisīt ēd.k. skāba krējuma, ...

60 minūtes

Makaroni mājas gaumē

Makaroni mājas gaumē

- puse paciņas makaronu /nevārītu/ - 2 ēd.k. vegetas - 1 ēd.k. kartupeļu cietes - 1gl. piena vai ūdens-krējuma maisījuma - 200 gr. desas vai žāvējuma - 50 gr. siera - eļļa trauka ieziešanai - sīpols

Trauku ieziežam ar eļļu, ieberam 2/3 paredzēto makaronu traukā, virsū liekam apceptu desu vai žāvējumu ar sīpoliem, tad virsū liekam atlikuš...

45 minūtes

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu

- 200 gr. maltās gaļas - 250 gr. vārīti kartupeļi - 1 sīpols - rīvmaize - eļļa cepšanai - sviests

Malto gaļu apcep un sautē, sīpolu apcep. Apcepto gaļu ar sīpoliem samaļ. Vārītus kartupeļus samīca un dala 2 daļās. Vienu daļu liek ar svies...

40 minūtes

Pildīti kartupeļi ar sēnēm

Pildīti kartupeļi ar sēnēm

- vārīti kartupeļi ar visu mizu - 1 liels sīpols - 1 paprika - 200 gr. vārītu sēņu - sāls, pipari - 1 ēd.k. miltu - 5 ēd.k. krējuma - 2 ed.k. majonēzes - zaļumi - eļļa cepšanai

Vārītus kartupeļus ar mizu pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izgreb vidiņu un pilda ar sēņu pildījumu, pārber ar smalki sarīvētu sieru. Cep cepešk...

30 minūtes

Kabaču - ziedkāpostu sacepums.

Kabaču - ziedkāpostu sacepums.

- 200 gr. kabaču - 250 gr. ziedkāpostu - milti - margarīns - krējuma mērce - sāls, pipari - 50 gr. siers - sviests

Ziedkāpostus sadala rozītēs un vāra sāls ūdenī. Nomizo kabačus, sagriež ripiņās, apviļā miltos un cep pannā sakarsētos taukos. Tad ievieto i...

45 minūtes

Saldās maizes

Saldās maizes

- saziedējusi baltmaize - ola - 2 ēd.k. cukura - 1/4 tēj.k. kanēļa - 1/2 gl piena - eļļa cepšanai

Olu sakuļ ar kanēli un cukuru, pievieno pienu un kārtīgi izmaisa. Saziedējušo baltmaizi iemērc no abām pusēm piena-olas maisījumā un cep brū...

15 minūtes

Gaspačo.

Gaspačo.

- 4 lieli sarkani tomāti - 1 zaļā paprika - 1 sarkanā paprika - 1 dzeltenā paprika - 3 vidēji gurķi - 1 vidēji liels sarkans sīpols - 1 tējk. sīki sakapāta čilī pipara - 2 ķiploka daiviņas - 3-4 lociņu - 1-2 seleriju zariņu - 2-3 olas - 2 ēd.k. olīveļļas - jūras sāls - svaigi malti melnie pipari

Tomātus aplaucē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu, mīkstumu rupji sagriež un liek blenderī. Tomātiem pievieno ķiplokus, čilī piparus, olīveļ...

60 minūtes

Cepts baklažāns ar tomātiem un sieru

Cepts baklažāns ar tomātiem un sieru

- 1 vidējs baklažāns - 2 tomāti - 100 gr siera - galviņa kiploku - sāls un pipari pēc garšas

Nomazgā dārzeņus, sarīvē sieru, caur ķiplokspiedi izspiež visus ķiplociņus. Baklažānu pārgriež gareniski uz divām daļām. Ar dakšu kārtīg...

45 minūtes

Piena zupa ar makaroniem un rozīnēm

Piena zupa ar makaroniem un rozīnēm

- 0,5 l piena - sauja rozīnes - 3 saujas makaroni - cukurs, sāls pēc garšas

Liekam vārīties pienu, kad tas sāk mest 1. burbuļus metam iekšā rozīnes un makaronus, vāram kamēr makaroni gatavi, pevienojam cukuru un sāli...

15 minūtes

Makaroni pildīti ar malto gaļu

Makaroni pildīti ar malto gaļu

Viena kārba makaronu ar lieliem caurumiem, var būt pasta di grano duro - maltā gaļa 0,5kg - 1 sīpols - pipari - sāls - holandes siers 100gr. - 1 ola

Uzjaucam malto gaļu ar olu un sasmalcinatu sīpolu, un pildām to makaronu caurumos (garlaicīga nodarbe), piepildītos makaronu kartojam vārīšā...

60 minūtes

Ķemaļi mērce.

Ķemaļi mērce.

- 4 kg alačas - 2 ēd.k. sāls - 1.5 gl cukura - 2 gab asā paprika - 20 g koriandra (malta) - 500 g ketčups vai tomātu mērce - 300 g ķiploku

Ogas noskalo un ber katlā, uzliek vāku un uzvāra. Atdzesē līdz 60 grādiem, tad izkāš caur caurduri. Iegūtajam biezenim pievieno sāli, cukuru...

60 minūtes

Sliņķu zupa.

Sliņķu zupa.

- 1 l ūdens - 2 mednieku cīsiņi - 2 nelieli kartupeļi - 1/4 gl smalko makaronu - 1 neliels burkāns - 1 neliels sīpols - 1 cieti novārīta ola - eļļa apcepšanai - sāls - malti melnie pipari - lauru lapa - zaļumi

Uzliek vārīties makaronus. Pannā apcep sagrieztos cīsiņus, noņem un liek katliņā. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņiem, pusi burkāna sagrie...

30 minūtes

Ķirbju deserts

Ķirbju deserts

- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli

Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem....

15 minūtes

Ķirbju mannā zupa

Ķirbju mannā zupa

- 1 gl ūdens - 150 g kirbja - naža gals sāls - 1 ēd.k. cukura - 1 gl piena - 1 ēd.k. sviesta - 1/2 tases manna putraimu

Verdošā ūdenī ieliek sāli un kirbjus. Vāra gatavus, bet ne izjukušus, pielej karstu pienu, uzvāra. Ieliek sviestu un tievā strūkliņā ber man...

30 minūtes

Ķirbju pankūkas

Ķirbju pankūkas

- 200 g ķirbja - 1 ola - 1 ēd.k. cukura - naža gals sāls - 1 gl piena - 1/2 tēj.k sodas - 500 g milti - eļļa cepšanai

Ķirbi nomizo un izņem sēklu, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno olu, sāli, cukuru, pienu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno miltus un sodu, sama...

45 minūtes

Latviskais lečo

Latviskais lečo

- 2 kg kabači - 5 paprikas - 10 vidēji sīpoli Marinādei: - 1 l ūdens - 1 gl. eļļa - 0,5 gl. 9% etiķis - 1 gl. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 0,5 l tomātu pasta - 1 tējk. malti melnie pipari

Marinādi uzvāra, ber iekšā nomizotus un gabaliņos sagrieztus kabačus, vāra. Pa to laiku sagriež paprikas. Kopš vārīšanās brīža pavāra 10 min...

60 minūtes

Veselīgās brokastmaizītes

Veselīgās brokastmaizītes

- apaļās graudu galetes - tomāts vai gurķis - diedzētas redīsu sekliņas.. - kausētais siers "Dzintars" ar pazeminātu tauku saturu

uzmanīgi uzmērē sieru uz galetes.. (uzmanigi, jo citādi tā galete sadrups) uzliek tomātu, uzkaisa redīsu sēkliņas.. aiziet vingrot.....

1...910111213...17
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas