Cepts baklažāns ar tomātiem un sieru

Autors: uzticamaa
Visas receptes, ko publicēja uzticamaa
Recepte publicēta: 22.08.2010. - 16:15:27
Recepte lasīta 11614 reizes
Recepte saglabāta favorītos 3 reizes
Komentāri: 4

Cepts baklažāns ar tomātiem un sieru

Izejvielas un to daudzums
- 1 vidējs baklažāns
- 2 tomāti
- 100 gr siera
- galviņa kiploku
- sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošanas process:
Nomazgā dārzeņus, sarīvē sieru, caur ķiplokspiedi izspiež visus ķiplociņus.
Baklažānu pārgriež gareniski uz divām daļām. Ar dakšu kārtīgi sabaksta viduci un ierīvē ar sāli. Liek uz cepampapīra karstā cepeškrāsnī uz apmēram 15min. pacepties. Izņem paplāti ar baklažāniem. Pārliek ar saspiestos ķiplokus un tomātu ripiņas, nedaudz uzkaisa maltus melnos piparus un rīvētu sieru. Liek atpakaļ cepeškršnī turpināt cepties 250’C apmēram 25-30 min.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 45

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Var cept arī mikroviļņos, tad viss gatavs ir apmēram uz ½ ātrāk.

Papildus fotogrāfijas - (2)
3 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
velga90 | 13.11.2017. - 06:59:41
Sanāk garšīgas, sātīgas vakariņas . Labu apetīti!
jkp | 15.11.2013. - 08:28:25
izskatās vienkārši un garšīgi, būs noteikti jāuztaisa. vai baklažāna miziņa arī ir ēdama un vai viņa nev cieta ?
selga | 18.04.2011. - 22:17:28
nē, viss ir labi!Beidzot kāds neaiztiek majonēzi !
maasinja25 | 02.09.2010. - 20:19:05
tikpat labi var sagriezt baklazhaanu shkjeelees,paarkaisiit ar saali,peec piecpadsmit minuuteem nosusina radushos sulu,liek shkjeeles uz plaats,virsuu liek tomaatu ripas un paarkaisa ar sieru... ja sieru grib miikstaaku un ne tik staipiigu,to var sajaukt ar mazliet majoneezes,bet lai buutu vieglaak un tikpat garshiigi,sariiveeto kjiploku sajauc ar sieru :) shitas variants buus vismaz par 20minuuteem aatraaks ;)

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.