Ķemaļi mērce.

Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 20.08.2010. - 21:42:31
Recepte lasīta 5783 reizes
Recepte saglabāta favorītos 35 reizes
Komentāri: 4

Ķemaļi mērce.

Izejvielas un to daudzums
- 4 kg alačas
- 2 ēd.k. sāls
- 1.5 gl cukura
- 2 gab asā paprika
- 20 g koriandra (malta)
- 500 g ketčups vai tomātu mērce
- 300 g ķiploku

Pagatavošanas process:
Ogas noskalo un ber katlā, uzliek vāku un uzvāra. Atdzesē līdz 60 grādiem, tad izkāš caur caurduri. Iegūtajam biezenim pievieno sāli, cukuru, koriandru, ketčupa un sablenderētu aso papriku. Vāra 20 min. Tad pievieno sablenderētus ķiplokus un vāra vēl 10-15 min. Karstu pilda burkās un uz 12 h deķi.

Ēdam kā piedevu pie gaļas vai makaroniem ketčupa vietā. Es uz maizes smērēju sviesta vietā.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

Papildus fotogrāfijas - (1)
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
vendija75 | 03.09.2018. - 07:18:40
Ketčupu pie tkemali? Vai tomātu mērci? Sorry, bet tad tas vairs nav tkemali, bet interpretācija par tkemali. Arī cukurs neietiplst oriģinālā gruzīnu (vispār kaukāza tautu) receptē. Bet nenoliedzu, ka šī recepte varētu būt interesanta.
dublinieris | 08.03.2014. - 01:04:33
vispar jau to merci sauc-Tkemali...
mariins4x4 | 21.08.2010. - 00:10:19
Tkemali & aličas... :)
Viss pārējais = saturiski lieliski.
lams | 20.08.2010. - 21:47:04
Atvainojos,aizmirsu pierakstīt, ka ūdens vajag tā likt, lai ogas nosedz un tad karsē.

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.