Ielogoties
Pamatēdieni
Pamatēdieni - 137
Vistas fileja krējumā.

Vistas fileja krējumā.

- 500 g vistas filejas - 200 g svaigā krējuma - ķiploks - sāls - sausā vistas garšviela bez sāls - karijs - eļļa ietaukošanai

Vistas filejā ieberam garšvielas, sāli, izspiežam ķiploku. Kārtīgi samaisām un liekam ledusskapī uz 30 min kā minimums. Ieeļļojam cepamo tra...

60 minūtes

Pildīti saldie pipari (parika)

Pildīti saldie pipari (parika)

- 15 pipari (paprika) - 800 gr. maltā gaļa - 1paciņa rīsi plēvē - 3 daiviņas ķiploka - 3 sīpoli - sāls un pipari pēc garšas.

Apcepam malto gaļu, sīpolus, izvāram rīsus un visu sajaucam kopā, ar izveidoto masu pildam piparus (papariku). Kārtojam sautēšnas katlā un s...

45 minūtes

Cepelīni.

Cepelīni.

- 1 kg kartupeļu - vidējs sīpols - 200 g maltās gaļas - 1 ola - sāls - melnie malti pipari - ķimenes - ķiploka daiviņa - šķipsniņa sodas - eļļa apcepšanai

Tīrus kartupeļus sarīvē uz kartupeļu rīves. Notecina lieko sulu. Nostādina to un nolejot šķidrumu, cieti saliek atpakaļ masā. Sarīvē uz tās ...

60 minūtes

Vistas fileja sierā.

Vistas fileja sierā.

- 2 vistas filejas gabali - 2 olas - 50 gr. siera - ķiploka daiviņa - sāls - sausais garšvielu maisījums vistas gaļai bez sāls - malti melnie pipari - eļļa cepšanai - milti panējumam

Vistas fileju nomazgā, nosusina, ieslīpi sagriež, viegli izklapē, apsāla un apber nedaudz ar sausām garšvielām. Ļauj ievilkties 20 min. Sier...

40 minūtes

Irbītes.

Irbītes.

- 0.5 kg liesas cūkgaļas - 200 g maltās gaļas - ola - ķiploks - cūkgaļas sausās garšvielas bez sāls - ķimenes, - šķipstiņa sāls - šķipstiņa sodas - sinepes - eļļa apcepšanai - nedaudz ūdens - saldais krējums - 1 ēd.k. miltu - zaļumi

Cūkgaļu sagriež kā priekš karbonādes. Izklapē, vienu pusi apsāla, nosmērē ar sinepēm un sakultu olu. Malto gaļu samaisa ar pārpalikušo olu, ...

60 minūtes

Omlete "Samuraja zobens"

Omlete "Samuraja zobens"

- 2 olas - 4-5 ēdamkarotes piens - tuč tuč sāls - tējkarote eļļas

Sakuļ olas ar pienu, pannu uzkarsē un drusku iesmērē ar eļļu, uzlej uz pannas apmēram 1/3 daļu no olām, cep kamēr savelkas, tad izveidojušos...

Sēņu karbonādes

Sēņu karbonādes

- lielas bērzlapes - 3 olas - milti

Notīram sēnes. Apvārtam miltos, tad olā, liekam uz sakarsētas pannas un cepam, sāli uzkaisam cepšanās procesā, lai neizdala sulu...

30 minūtes

Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci

Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci

- 1 kg maltas cūkgaļas - 1/2 baltmaize - 1/2 glāze piena - 3 sīpoli - 2 olas - 0,5kg kabacis - sāls un pipari pēc garšas. Svarīgi! Panējumam izmatojam ĪSTU RUDZU RĪVMAIZI no Lāču lielā kukuļa.

Liekam maisīšanas bļodā malto gaļu, apberam ar pipariem, sāli, piesitam olu. Kabaci, sīpolus sasmalcinam blenderī, pievienojam masai, pā...

Kāpostu plācenīši

Kāpostu plācenīši

- 1/2 maza kāposta - 1 sīpols - 2 ēdamkarotes kviešu miltu - 1 ēdamkarote skāba krējuma - muskatrieksts- šķipsna (svaigi rīvēts) - ķimenes- tējkarote - ēdamkarote kapātu seleriju zaļumu - sāls ( var lietot Vegetu) - eļļa cepšanai

Sarīvē kāpostu un sīpolu (izmantoju virtuves kombainu), pievieno visas pārējās satāvdaļas. Sāli pievieno pēc garšas. Veido plācenīšus. <...

RISI - PISI ar ceptu foreli

RISI - PISI ar ceptu foreli

- 100 gr rīsu(labāk basmatijas) - 1 mazā krūzīte zaļo zirnīšu - 1 neliela forele - 1 ēd.k. milti - 1 ēd.k. eļļas - 1 ēd.k. sviesta - sāls - pipari - 1/2 citrona - majorāns - timiāns

Foreli notīra, sagriež vēlamos gabaliņos, ietrin ar citronu, apbārsta ar sāli, pipariem, apviļā miltos un liek nelielā daudzumā eļļas ceptie...

30 minūtes

Cepta bute

Cepta bute

- svaigi ķertas butes - milti, lai var apvārtīt - eļļa cepšanai - sāls pēc garšas

Butes iztīram, nomazgājam un apvārtām miltos, tad liekam uz pannas sakarsētā eļā, cepam no abām pusēm min. 10 Ātri un gardi, butes ...

20 minūtes

Brokoļu sacepums.

Brokoļu sacepums.

- 1 galviņa brokoļi - 1 ola - 3/4 glāzes piens - pāris ēdamkarotes siers - sāls

Brokoļus sadala rozetītēs un apvāra sālsūdenī (jāpaliek vēl kraukšķīgiem). Kārto ugunsdrošā veidnē. Pārlej ar olu, kas sakulta ar pi...

Zivs "Ahā"

Zivs "Ahā"

- 400 g baltās zivs filejas - 3 lieli sīpoli - 3 vidēji burkāni - apm. 1/2 gl eļļas - 2 olas - 2 daiviņas ķiploka - sauja miltu - vegeta, speciālās garšvielas zivīm - 1/2 paciņas majonēzes - eļļa cepšanai

Zivi sagriež nelielos gabaliņos apsāla ar veģetu un speciālajām garšvielām. Atstāj ievilkties apmēram 15 min. Ķiplokus smalki sarīvē un saku...

45 minūtes

Kartupeļu ’’rieksti’’:)

Kartupeļu ’’rieksti’’:)

- 0.5 kg mazo jauno kartupeļu - 0.5 l ūdens - sāls šķipsniņa - vegeta - eļļa cepšanai

Mazos kartupeļus kārtīgi 2x nomazgā, ieber katlā, pieliek sāli un izvāra mīkstus, bet nepārvāra. Nokāš. Nosusina. Pannā lej eļļu un ieber ne...

Ķirbju pankūkas Austrijā!!!

Ķirbju pankūkas Austrijā!!!

- 1/2 neliela ķirbīša - 1 ola - 30 grami siera - 2-3 karotes miltu - sāls, pipari pēc garšas - Zaļumgaršvielas kādas garšo un kādas pieejamas - 2 ēd.k krējums, vai svaigais siers

Sarīvē uz dārzeņu rīves ķirbīti, kas iepriekš nomizots, pierīvē sieru, pievieno 1 olu, zaļumus sasmacinātus un miltus. Liek sakarsētā eļļā n...

20 minūtes

Šašliks brāļa gaumē

Šašliks brāļa gaumē

- 5 kg svaiga gaļa - 1 mazā burciņa (200ml) krievu sinepes - 200 gr augu eļļas - maltie pipari (pēc garšas, līdz 1 tējkarotei) - sāls (pēc garšas, līdz 1 ēdamkarotei) - 1 pudele (500 g) galda etiķis (9%) - 2 kg sīpoli

Gaļu sagriež gabaliņos (3x3cm vai 4x4 cm). Sagriezto gaļu liek bļodā (lielā traukā), pievieno sinepes, augu eļļu, piparus, sali un etiķi...

Vakariņas četriem

Vakariņas četriem

- 4 prāvi kabači - 4 lieli sīpoli - 4 lieli burkāni - 4 paprikas - glāze eļļas - glāze tomātu mērces - glāze ūdens - 4 ēd.karotes 9% etiķa - 1 ēd.karote cukura - 1 ēd.karote sāls - dillītes - 4 vistas filejas - vegeta vai cits garšvielu maisījums - 2 paciņas rīsu - 2 ēd.karotes majonēzes - 2 ēd.karotes tomātu mērces rozā mērcītei.

Lielus, bet nepārkoksnējušos mizu kabačus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē. Burkānus notīra, sarīvē. Papriku un sīpolus griež gabaliņos. Visu ...

90 minūtes

Mans mīļākais dārzeņu sautējums

Mans mīļākais dārzeņu sautējums

- ingvers (gabaliņš apmēram īķšķa lielumā, ja grib stiprāk, tad vairāk) - burkāni - kāposti - sarkanā paprika - brokoļi - cukini vai mazs kabacis - tomāti, - saldais krējums - olīveļļa - dilles nevaru pasacīt cik gramos vajag katru sastavdaļu, jo proporcijas te var būt dažādas pēc izjutām un tik cik salien pannā

Sarīvē ingveru, liek dziļā pannā karstā olīveļļā, drusku pacep, tad pieliek burkānus, kāpostus, papriku, uzlej mazliet ūdeni un sautē kādas ...

Cūkas stilbiņš Ziga gaumē

Cūkas stilbiņš Ziga gaumē

- 2 cūkas stilbiņi - 1/2 paciņas provansas majonēzes - 1/2 ķiploka galviņas - 2 sīpoli - sāls un piecu piparu maisījums pēc garšas izjūtas - cepamais maisņš

Cūkas stilbiņus mērcējam citronskābes, vai etiķa ūdenī pēc garšas sajūtas, aptuveni 6 stundas. Pēc izmērcēšanas ’’sašpigojam...

Improvizētais Risotto.

Improvizētais Risotto.

250 gr. rīsi - 1 sīpols - 1 paprika - 2-3 burkāni - sauja svaigo zirnīšu - eļļa 2-3 ēd. k. - saldais krējums 10% no 100 līdz 200 ml. + garšvielas (sāls, pipari, zaļumi) + ūdens (vai buljons)

Pannā ar uzkarsētu eļļu liek sīpolus cepties. Mazliet pacep un pievieno burkānus, kas sagriezti salmiņos + papriku sagrieztu salimiņos + sau...

1...34567
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas