Laša filejas mērce.
- svaigas laša filejas gabaliņi vai atgriezumi bez asakām 500 g - saldais krējums 200 ml - citrons 1 gb - sīpoli 1 gb - pipari - sāls - dilles
Pannā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno laša gabaliņus, kad viss ir labi apcepts, pievieno citrona sulu, piparus, sāli, saldo krējumu,...
30 minūtes
Vista uz sāls
- 1 kg sāls - 1 gb vista - kartupeļi - sviests vai margarīns
Cepešpannā ieber sāli. Vistu nomazgā, pārgriež un liek atvērtu uz sāls. Ja blakus vēl ir brīva vieta, tad nomazgā kartupeļus, pārgriež uz pu...
Saulsardzenes...
1. - divas saulsardzenes - 2 olas - sāls - pipari - zaļumi - milti divām porcijām 2. - maize - sviests - pipari - sāls
1. saulsardzeņu cepurītes, ja ļoti lielas, pārgriež uz pusi, apber ar sāli, pipariem, ar gaļas āmuriņu drusku ieklapē, apviļā miltos un saku...
15 minūtes
Pildītie kabači
- 1 kabacis - 100 g rīsu - 0, 5 kg maltas cūkgaļas - 2 olas - sīpols - dilles - pipari - sāls
Pildījumam - sacep gaļu ar sīpoliem, sajauc ar vārītiem rīsiem, garšvielām (dilles, citronpipari, lupstājs), bet pēc pašu izvēles, iemaisa 2...
45 minūtes
Cūkas vaidziņi
- cūkas vaidziņi - sāls - ķiploki - malti melnie pipari
Cūkas vaidziņa ādu ar asu nazi sagriežam gareniski un vertikāli, lai veidotos rombi. Tad iegriezuma vietu padziļinam apmēram 1, 5 cm dzi...
Grillvakariņas
- 0, 5kg jaunie kartupeļi - 2 gb.tomāti - 1 gb. gurķis - 0, 5 kg. grildesiņas - 100 gr. majonēze - 3 daiviņas ķiploks - 2 ēd.k. tomātu kečups - 100 gr.krējums - dilles - lociņi - pētersīļi - garnēšanai
Satīra jaunos kartupeļus. Satin veselus folijā. Pēc, tam liek grilaa uz uzkarsētām oglēm. Cep, kamēr gatavi. Un tad, paralēli tam, uz grila ...
90 minūtes
Rīsu kārtojums
- rīsi - vistas gaļa vai fileja - dārzeņi - ola - saldais krējums - siers
Liek traukā rīsus, pa virsu gaļu, tad dārzeņus, pārlej ar sakultu olu un krējumu, pārkaisa ar sieru. Cep cepeškrāsnī līdz siers ir apcepies....
20 minūtes
Karbonādes
- es ņemu kakla garbonādi - olas - sāls - citronpipari - milti
Sagriežam gaļu škēlēs 1, 5 cm, izklopējam ar āmurīti, apberam ar citronpipariem un sāli. Liekam nedaudz ievilkties, pa to laiku sakuļam olas...
Viltotā havajiešu pica
- 6-10 baltās tostermaizes šķēles - 1/3 smalki sagriezta, vidēja ananāsa (var izmantot konservētu) - 200-250 gr kapāta, liesa kūpināta šķinķa - 100-150 gr rīvēta vidēji cieta siera - ketčups - sāls - pipari
Cepešpannu pārlej ar eļļu, ieklāj tostermaizes šķēles, pārber ar kapāto šķinķi, tomātu mērci vai ketčupu, smalkos gabaliņos sagrieztu ananās...
30 minūtes
Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē
- cūkas ribiņas 2kg. - citronpipari - jaunie ķiplociņi - jaunie sīploņi - dilles - paprika - sāls Ja cepam cepeškrāsnī, tad cepamplēve, ja nē, tad grils.
Ribiņās ierīvējam citronpiparus. Blenderī samaļam ķiplokus, sīpolus, dilles, papriku, tad to ierīvējam ribiņās un liekam traukā un ievie...
Dārzeņi ar vistu maisiņā
- 1 kg kartupeļi - 2-3 gb burkāni - 1 gb paprika - 1 daiviņa ķiploka - 1 gb sīpols - 1 kg vistu kājiņas vai šķinķīši - sāls, pipari vai citas garšvielas pēc izvēles
Kartupeļus sagriež kādās četrās daļās, burkānus ripiņās, papriku salmiņos. Pievieno saspiestu vai sarīvētu ķiploku, sagrieztu sīpolu. Visu s...
60 minūtes
Viltotais zaķis
- 1kg maltā gaļa - 3 olas - apm 100 gr. kartupeļu milti - 5 baltmaizes šķēles - ķimenes - ķiploki - sīpoli - pipari, sāls - pēc garšas - nedaudz piens
Malto gaļu ieliek bļodā, pieliek visas vajadzīgās sastāvdaļas un mīca līdz masa ir vijīga un atlec no rokām. Piens domāts, ja maltā gaļa ir ...
40 minūtes
Pica - "Minūtīte"
Mīklai: - 3 ēdamkarotes skāba krējuma - 3 ēdamkarotes majonēze - 2 olas - 8-9 ēdamkarotes milti (bez kaudzītes) Mans variants virsai: - Salmiņos sagriezta desa vai kūpināta gaļa - Sēnes ar tomātiem (konservētas) - Salmiņos sagriezti marinēti gurķīši - Majonēzes restīte uzspiesta - Visam pāri kārtīga kārta siers
Pagatavo mīklu, kurai jābūt kā biezam krējumam. Lej to pannā un liek virsū to, kas nu kuram garšo. Galvenais, pāri visam uzbērt kārtīgu sier...
Karpa ar citronu
- karpa - majonēze - sāls - maltie pipari - sausā bez sāls zivju garšviela - ķiploks - citrons - sīpols
Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un tad ierīvē ar sāli, pipariem un garšvielu, smalki rīvētu ķiploku un nežēlojot apsmērē ar majo...
30 minūtes
Cālis feta sierā
- cāļa fileja - saldais krējums - Indijas rieksti - Feta siers - garšvielas
Sagriež cāļa fileju guļaša lieluma gabaliņos. Apcep uz pannas līdz vieglam brūnumam (pievieno sāli, piparus, var nedaudz koriandu). Ieliek c...
60 minūtes
Sauksim to par vistas un dārzeņu gulašu
- 1kg vistas filejas - 0.8 kg burkāni - paprika 3 gb - 2 gb vidēji sipoli - tomātu pasta 150gr, forši ir, ja ir tomāti mājas vasarā, bet šitos ziemas nav jēgas - 1 bundžiņa ananāsi
Sagriež vistu garenos gabaliņos, apcep to un liek katlā, pēc tam apcep sīpolus kamēr paliek dzelteni. Liek katlā pie vistas, tad burkānus sa...
30 minūtes
Cepta karpa
- karpa - ķiploki - sāls - pipari - krējums
Karpu notīra, iemasē ar sāli un pipariem, var arī citronpipariem (arī no iekšpuses), noliek uz pāris stundām, tad ar nazi sadur caurumus no ...
pīrādziņi
- 1 l piens - 1 pac. raugs, 100 g - 1 pac. Eve margarīns, 500 g - 2 kg milti - 3 ēd.k. cukurs - 1 tējk. sāls - nedaudz eļļa mīcot
Lielajā bļodā izkausē margarīnu, pievieno siltu pienu ar cukuru un sāli, atdzīvinātu raugu (iepriekš saspaida ar dakšiņu bļodinā, pievieno k...
Pelmeņi - pašgatavotie
1 porcijai ~ 30 pelmeņi - 2 glāzes milti - 1 ola - 1/2 glāze silta ūdens - sāls - cūkas malta gaļa 500 gr - liellopa malta gaļa 200 gr - 2 sīpoli - 3 ķiploka daiviņas - dilles 20 gr - sāls - pipari Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas
Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 ...
Kartupeļu sacepums
- 1kg kartupeļi - 2 daiviņas ķiploks (saspiests vai sarīvēts) - 4 ēd.karotes eļļa - 1 tējk. ķimenes - 1 tējk. muskatrieksts - sāls un pipars Siera mērcei: - 1 sīpols - 200 gr žāvēta gaļa - 200 gr rīvēts siers - 1 ēd.k. citrona sula - 200 gr krējums
Kartupeļus sagriezt šķēlītēs, sajaukt ar garšvielām, ielikt traukā... cepeškrāsnī apcept pusgatavus 180-200grādos... tad uzlikt siera mērci ...