Ielogoties
Reklāma
Pamatēdieni
Pamatēdieni - 137
Laša filejas mērce.

Laša filejas mērce.

- svaigas laša filejas gabaliņi vai atgriezumi bez asakām 500 g - saldais krējums 200 ml - citrons 1 gb - sīpoli 1 gb - pipari - sāls - dilles

Pannā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno laša gabaliņus, kad viss ir labi apcepts, pievieno citrona sulu, piparus, sāli, saldo krējumu,...

30 minūtes

Vista uz sāls

Vista uz sāls

- 1 kg sāls - 1 gb vista - kartupeļi - sviests vai margarīns

Cepešpannā ieber sāli. Vistu nomazgā, pārgriež un liek atvērtu uz sāls. Ja blakus vēl ir brīva vieta, tad nomazgā kartupeļus, pārgriež uz pu...

Saulsardzenes...

Saulsardzenes...

1. - divas saulsardzenes - 2 olas - sāls - pipari - zaļumi - milti divām porcijām 2. - maize - sviests - pipari - sāls

1. saulsardzeņu cepurītes, ja ļoti lielas, pārgriež uz pusi, apber ar sāli, pipariem, ar gaļas āmuriņu drusku ieklapē, apviļā miltos un saku...

15 minūtes

Pildītie kabači

Pildītie kabači

- 1 kabacis - 100 g rīsu - 0, 5 kg maltas cūkgaļas - 2 olas - sīpols - dilles - pipari - sāls

Pildījumam - sacep gaļu ar sīpoliem, sajauc ar vārītiem rīsiem, garšvielām (dilles, citronpipari, lupstājs), bet pēc pašu izvēles, iemaisa 2...

45 minūtes

Cūkas vaidziņi

Cūkas vaidziņi

- cūkas vaidziņi - sāls - ķiploki - malti melnie pipari

Cūkas vaidziņa ādu ar asu nazi sagriežam gareniski un vertikāli, lai veidotos rombi. Tad iegriezuma vietu padziļinam apmēram 1, 5 cm dzi...

Grillvakariņas

Grillvakariņas

- 0, 5kg jaunie kartupeļi - 2 gb.tomāti - 1 gb. gurķis - 0, 5 kg. grildesiņas - 100 gr. majonēze - 3 daiviņas ķiploks - 2 ēd.k. tomātu kečups - 100 gr.krējums - dilles - lociņi - pētersīļi - garnēšanai

Satīra jaunos kartupeļus. Satin veselus folijā. Pēc, tam liek grilaa uz uzkarsētām oglēm. Cep, kamēr gatavi. Un tad, paralēli tam, uz grila ...

90 minūtes

Rīsu kārtojums

Rīsu kārtojums

- rīsi - vistas gaļa vai fileja - dārzeņi - ola - saldais krējums - siers

Liek traukā rīsus, pa virsu gaļu, tad dārzeņus, pārlej ar sakultu olu un krējumu, pārkaisa ar sieru. Cep cepeškrāsnī līdz siers ir apcepies....

20 minūtes

Karbonādes

Karbonādes

- es ņemu kakla garbonādi - olas - sāls - citronpipari - milti

Sagriežam gaļu škēlēs 1, 5 cm, izklopējam ar āmurīti, apberam ar citronpipariem un sāli. Liekam nedaudz ievilkties, pa to laiku sakuļam olas...

Viltotā havajiešu pica

Viltotā havajiešu pica

- 6-10 baltās tostermaizes šķēles - 1/3 smalki sagriezta, vidēja ananāsa (var izmantot konservētu) - 200-250 gr kapāta, liesa kūpināta šķinķa - 100-150 gr rīvēta vidēji cieta siera - ketčups - sāls - pipari

Cepešpannu pārlej ar eļļu, ieklāj tostermaizes šķēles, pārber ar kapāto šķinķi, tomātu mērci vai ketčupu, smalkos gabaliņos sagrieztu ananās...

30 minūtes

Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē

Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē

- cūkas ribiņas 2kg. - citronpipari - jaunie ķiplociņi - jaunie sīploņi - dilles - paprika - sāls Ja cepam cepeškrāsnī, tad cepamplēve, ja nē, tad grils.

Ribiņās ierīvējam citronpiparus. Blenderī samaļam ķiplokus, sīpolus, dilles, papriku, tad to ierīvējam ribiņās un liekam traukā un ievie...

Dārzeņi ar vistu maisiņā

Dārzeņi ar vistu maisiņā

- 1 kg kartupeļi - 2-3 gb burkāni - 1 gb paprika - 1 daiviņa ķiploka - 1 gb sīpols - 1 kg vistu kājiņas vai šķinķīši - sāls, pipari vai citas garšvielas pēc izvēles

Kartupeļus sagriež kādās četrās daļās, burkānus ripiņās, papriku salmiņos. Pievieno saspiestu vai sarīvētu ķiploku, sagrieztu sīpolu. Visu s...

60 minūtes

Viltotais zaķis

Viltotais zaķis

- 1kg maltā gaļa - 3 olas - apm 100 gr. kartupeļu milti - 5 baltmaizes šķēles - ķimenes - ķiploki - sīpoli - pipari, sāls - pēc garšas - nedaudz piens

Malto gaļu ieliek bļodā, pieliek visas vajadzīgās sastāvdaļas un mīca līdz masa ir vijīga un atlec no rokām. Piens domāts, ja maltā gaļa ir ...

40 minūtes

Pica - "Minūtīte"

Pica - "Minūtīte"

Mīklai: - 3 ēdamkarotes skāba krējuma - 3 ēdamkarotes majonēze - 2 olas - 8-9 ēdamkarotes milti (bez kaudzītes) Mans variants virsai: - Salmiņos sagriezta desa vai kūpināta gaļa - Sēnes ar tomātiem (konservētas) - Salmiņos sagriezti marinēti gurķīši - Majonēzes restīte uzspiesta - Visam pāri kārtīga kārta siers

Pagatavo mīklu, kurai jābūt kā biezam krējumam. Lej to pannā un liek virsū to, kas nu kuram garšo. Galvenais, pāri visam uzbērt kārtīgu sier...

Karpa ar citronu

Karpa ar citronu

- karpa - majonēze - sāls - maltie pipari - sausā bez sāls zivju garšviela - ķiploks - citrons - sīpols

Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un tad ierīvē ar sāli, pipariem un garšvielu, smalki rīvētu ķiploku un nežēlojot apsmērē ar majo...

30 minūtes

Cālis feta sierā

Cālis feta sierā

- cāļa fileja - saldais krējums - Indijas rieksti - Feta siers - garšvielas

Sagriež cāļa fileju guļaša lieluma gabaliņos. Apcep uz pannas līdz vieglam brūnumam (pievieno sāli, piparus, var nedaudz koriandu). Ieliek c...

60 minūtes

Sauksim to par vistas un dārzeņu gulašu

Sauksim to par vistas un dārzeņu gulašu

- 1kg vistas filejas - 0.8 kg burkāni - paprika 3 gb - 2 gb vidēji sipoli - tomātu pasta 150gr, forši ir, ja ir tomāti mājas vasarā, bet šitos ziemas nav jēgas - 1 bundžiņa ananāsi

Sagriež vistu garenos gabaliņos, apcep to un liek katlā, pēc tam apcep sīpolus kamēr paliek dzelteni. Liek katlā pie vistas, tad burkānus sa...

30 minūtes

Cepta karpa

Cepta karpa

- karpa - ķiploki - sāls - pipari - krējums

Karpu notīra, iemasē ar sāli un pipariem, var arī citronpipariem (arī no iekšpuses), noliek uz pāris stundām, tad ar nazi sadur caurumus no ...

pīrādziņi

pīrādziņi

- 1 l piens - 1 pac. raugs, 100 g - 1 pac. Eve margarīns, 500 g - 2 kg milti - 3 ēd.k. cukurs - 1 tējk. sāls - nedaudz eļļa mīcot

Lielajā bļodā izkausē margarīnu, pievieno siltu pienu ar cukuru un sāli, atdzīvinātu raugu (iepriekš saspaida ar dakšiņu bļodinā, pievieno k...

Pelmeņi - pašgatavotie

Pelmeņi - pašgatavotie

1 porcijai ~ 30 pelmeņi - 2 glāzes milti - 1 ola - 1/2 glāze silta ūdens - sāls - cūkas malta gaļa 500 gr - liellopa malta gaļa 200 gr - 2 sīpoli - 3 ķiploka daiviņas - dilles 20 gr - sāls - pipari Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas

Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 ...

Kartupeļu sacepums

Kartupeļu sacepums

- 1kg kartupeļi - 2 daiviņas ķiploks (saspiests vai sarīvēts) - 4 ēd.karotes eļļa - 1 tējk. ķimenes - 1 tējk. muskatrieksts - sāls un pipars Siera mērcei: - 1 sīpols - 200 gr žāvēta gaļa - 200 gr rīvēts siers - 1 ēd.k. citrona sula - 200 gr krējums

Kartupeļus sagriezt šķēlītēs, sajaukt ar garšvielām, ielikt traukā... cepeškrāsnī apcept pusgatavus 180-200grādos... tad uzlikt siera mērci ...

12345...7
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas