Pamatēdieni / Dārzeņu ēdieni - 16
Pildīta paprika Pildīta paprika (4)

- 8 gab.paprikas - 300gr. maltas gaļas - kus-kus putraimi 3-ēdamkarotes - burkāns - garšvielas pēc garšas/sāls, pipari, zaļumi/

Nomazgā un izgriež sēklu paprikai. Nomazgā, notīra un sarīvē burkānu.Sajauc gaļu ar rīvētiem burkāniem, kus-kus putraimiem un garšvielas. Sa ...

40 minūtes

Frikadeles sautējumā. Frikadeles sautējumā. (1)

- frikadeles 24 gb. ( pirku gatavas) - neliels kabacis - 3-4 vārīti kartupeļi - sauja saldētu zaļo zirnīšu - viens svaigs rīvēts burkāns - viens liels sīpols - nedaudz rīvēta siera - 2 olas - eļļa - garšvielas

Dziļajā pannā kārto kartupeļu šķēles un frikadeles, pārber ar zaļajiem zirnīšiem, garšvielām. Uz pannas apcep sīpolus, rīvētu burkānu, s ...

60 minūtes

Puķukāposts ar sieru Puķukāposts ar sieru (0)

- puķukāposts 0, 5 kg - kausētais siers, 3 ēdamkarotes - zaļumi - sāls

Katliņā saliek gabaliņos salauztu puķukāpostu, aplej ar ūdeni, pievieno sāli. Vāra līdz kāposts sāk smaržot, praktiski tas ir mazs mirkl ...

15 minūtes

Pildītie kabači Pildītie kabači (2)

- 1 kabacis - 100 g rīsu - 0, 5 kg maltas cūkgaļas - 2 olas - sīpols - dilles - pipari - sāls

Pildījumam - sacep gaļu ar sīpoliem, sajauc ar vārītiem rīsiem, garšvielām (dilles, citronpipari, lupstājs), bet pēc pašu izvēles, iemaisa 2 ...

45 minūtes

Pildīta paprika ar medus cepurīti Pildīta paprika ar medus cepurīti (0)

- 6 sarkanās paprikas - liellopa malta gaļa 500 gr - 1 ola - 1 paciņa rīsi - 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploks - maltās gaļas garšviela, oregano, sāls - majonēze - medus

Paprikai iegriež ap kātiņu un izvelk "serdi", nomazgā, lai nav sēklu. Maltai gaļai pievieno olu, vārītus rīsus, sīpolu, ķiplokus, ...

60 minūtes

Sautējums Sautējums (1)

- cūkas vai liellopa ribiņas - dārzeņi ,kas ir pa rokai - kartupeļi - burkāni - kāposti - sīpoli - var kālīti - daudzums, pēc ēdāju lieluma

Apcep uz straujas uguns ribiņas. Sagriež sīpolus ripās, kartupeļus lielākos gabalos, burkānus skaidiņās. Visu liek katlā kārtām, kar ...

Kabači ar olu un majonēzi Kabači ar olu un majonēzi (5)

- kabači - ķiploks - jēla ola - vegeta/sāls un pipari pēc garšas - majonēze

Kabačus no tīra un izņem sēklotni. sarīvē uz rupjās rīves. Sautē uz mazas uguns, pēc kādām 15 min pieliek vegetu/sāli un piparus un smalki s ...

45 minūtes

Kabači ar sīpoliem krējumā Kabači ar sīpoliem krējumā (3)

- kabaču šķēles - sīpols - ķiploka daiviņa - sāls - eļļa - milti - krējums

Kabačus apviļā miltos un apcep brūnus eļļa, liek traukā saceptos gabaliņus. Sīpolu sagriež pusriņķīšos. Kad viss kabača daudzums sacepts, ce ...

30 minūtes

Kabaču - ziedkāpostu sacepums. Kabaču - ziedkāpostu sacepums. (0)

- 200 gr. kabaču - 250 gr. ziedkāpostu - milti - margarīns - krējuma mērce - sāls, pipari - 50 gr. siers - sviests

Ziedkāpostus sadala rozītēs un vāra sāls ūdenī. Nomizo kabačus, sagriež ripiņās, apviļā miltos un cep pannā sakarsētos taukos. Tad ievieto i ...

45 minūtes

Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas (2)

- 1,5 kg kabacis, kuram var izgriezt vidiņu - 0,5 kg malto gaļu - 100 g cietā siera - 1 sīpols - 1 ola - 1 tomāts - majonēze - pipari un sāls pēc garšas

Sagriežam kabaci škēlēs pa 1cm biezām, izgriežam sēklaino mīksto vidiņu, sarīvējam sieru, uzjaucam malto gaļu pievienojot tai sīpolu un olu, ...

25 minūtes

Pildīti saldie pipari (parika) Pildīti saldie pipari (parika) (7)

- 15 pipari (paprika) - 800 gr. maltā gaļa - 1paciņa rīsi plēvē - 3 daiviņas ķiploka - 3 sīpoli - sāls un pipari pēc garšas.

Apcepam malto gaļu, sīpolus, izvāram rīsus un visu sajaucam kopā, ar izveidoto masu pildam piparus (papariku). Kārtojam sautēšnas katlā un s ...

45 minūtes

Kāpostu plācenīši Kāpostu plācenīši (0)

- 1/2 maza kāposta - 1 sīpols - 2 ēdamkarotes kviešu miltu - 1 ēdamkarote skāba krējuma - muskatrieksts- šķipsna (svaigi rīvēts) - ķimenes- tējkarote - ēdamkarote kapātu seleriju zaļumu - sāls ( var lietot Vegetu) - eļļa cepšanai

Sarīvē kāpostu un sīpolu (izmantoju virtuves kombainu), pievieno visas pārējās satāvdaļas. Sāli pievieno pēc garšas. Veido plācenīšus. < ...

Kartupeļu ’’rieksti’’:) Kartupeļu ’’rieksti’’:) (0)

- 0.5 kg mazo jauno kartupeļu - 0.5 l ūdens - sāls šķipsniņa - vegeta - eļļa cepšanai

Mazos kartupeļus kārtīgi 2x nomazgā, ieber katlā, pieliek sāli un izvāra mīkstus, bet nepārvāra. Nokāš. Nosusina. Pannā lej eļļu un ieber ne ...

Ķirbju pankūkas Austrijā!!! Ķirbju pankūkas Austrijā!!! (1)

- 1/2 neliela ķirbīša - 1 ola - 30 grami siera - 2-3 karotes miltu - sāls, pipari pēc garšas - Zaļumgaršvielas kādas garšo un kādas pieejamas - 2 ēd.k krējums, vai svaigais siers

Sarīvē uz dārzeņu rīves ķirbīti, kas iepriekš nomizots, pierīvē sieru, pievieno 1 olu, zaļumus sasmacinātus un miltus. Liek sakarsētā eļļā n ...

20 minūtes

Krīzes laika bifeļacis Krīzes laika bifeļacis (4)

- vārīti kartfeļi, daudzums atkarīgs no tā, cik ļaudis jāpabaro vai cik liela cepamforma. Man pietiek ar 1 kg, bet ir cepts arī uz lielās plātes - apm. 0,5m x 0,5m - starp citu, izdodas garšīgāk. Jo plānāka kārta, jo garšīgāk. - malta gaļa. Nu, tas gan - pēc personīgās izvēles un maka biezuma, bet nevajadzētu pārsniegt 1:3 proporcijas . - sīpoli, pipari, kaut kas zaļš-lociņi vai sīpoli, dillītes u.t.t. - siers - arī atkarīgs no virsmas platības - jo lielāka plāte, jo vairāk siera vajag, bet tas labvēlīgi atsauksies uz garšas kārpiņām. - svaigas olas - jo lielāka platība, jo vairāk vajag... uz 0.5x0.5 = 9 gab.

Vārītus kartfeļus /vislabāk, ja ūdens ir tik daudz,ka tad,kad tie izvārījušies, nekā vairs nav ko nokāst!..tas izdodas tikai tad,ja vāra lēn ...

Kartupeļi ar siera pildījumu Kartupeļi ar siera pildījumu (4)

- 8 vidēji kartupeļi - siers 150 g. - ķiploks 2 daiviņas - krējums vai majonēze - lociņi vai sīpols - sāls, pipari - eļļa cepšanai

Kartupeļus (vēlams jaunos) nomazgā, bet nemizo. Kartupeļus vāra (ar sāli), kamēr tie ir gandrīz gatavi. Nolej ūdeni. Smalki sagriež lociņus ...

60 minūtes

- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.