Pamatēdieni / Zivju un citu jūras produktu ēdieni - 15
Pildītā līdaka Pildītā līdaka (0)

- 1 kg līdakas - 35 g baltmaizes - 2 olas - 50 g piena - 15 g sviesta - 10 g skāba krējuma - sāls - maltie pipari - zivju buljons - citronpipari, jeb citrons...

Līdaku notīra, izņem iekšas, nomazgā, ļoti uzmanīgi novelk ādu. No asakām atdalīto gaļu (fileju) 2-3 reizes samaļ kopā ar pienā vai ...

Cepts lasis figūras draugiem Cepts lasis figūras draugiem (3)

- laša fileja - 1 burkāns - 1 skābs ābols - apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas - bezpiedevu jogurts - lauru lapas - pipari

Uzkarsē cepeškrasni lidz 180 grādiem, laša fileju liek uz cepampapīra, uzkaisa drusku piparus, uzliet lauru lapu, liek cepties apmēram 25min ...

Laša filejas mērce. Laša filejas mērce. (1)

- svaigas laša filejas gabaliņi vai atgriezumi bez asakām 500 g - saldais krējums 200 ml - citrons 1 gb - sīpoli 1 gb - pipari - sāls - dilles

Pannā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno laša gabaliņus, kad viss ir labi apcepts, pievieno citrona sulu, piparus, sāli, saldo krējumu, ...

30 minūtes

Karpa ar citronu Karpa ar citronu (0)

- karpa - majonēze - sāls - maltie pipari - sausā bez sāls zivju garšviela - ķiploks - citrons - sīpols

Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un tad ierīvē ar sāli, pipariem un garšvielu, smalki rīvētu ķiploku un nežēlojot apsmērē ar majo ...

30 minūtes

Cepta karpa Cepta karpa (0)

- karpa - ķiploki - sāls - pipari - krējums

Karpu notīra, iemasē ar sāli un pipariem, var arī citronpipariem (arī no iekšpuses), noliek uz pāris stundām, tad ar nazi sadur caurumus no ...

Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci. Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci. (0)

- zivs fileja - citronskābe - eļļa - pētersīļu zaļumi - milti - piens - olas - ketčups - etiķis 9% - cukurs - paprika - malts vai smalki rīvēts ingvers - kartupeļu ciete - puse konservēto ananāsu bundžiņa - sāls - melnie malti pipari

Zivi sagriež nelielos gabaliņos un marinē 15-20 min eļļā, kura samaisīta ar citronskābi, sāli, pipariem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumi ...

40 minūtes

RISI - PISI ar ceptu foreli RISI - PISI ar ceptu foreli (4)

- 100 gr rīsu(labāk basmatijas) - 1 mazā krūzīte zaļo zirnīšu - 1 neliela forele - 1 ēd.k. milti - 1 ēd.k. eļļas - 1 ēd.k. sviesta - sāls - pipari - 1/2 citrona - majorāns - timiāns

Foreli notīra, sagriež vēlamos gabaliņos, ietrin ar citronu, apbārsta ar sāli, pipariem, apviļā miltos un liek nelielā daudzumā eļļas ceptie ...

30 minūtes

Cepta bute Cepta bute (5)

- svaigi ķertas butes - milti, lai var apvārtīt - eļļa cepšanai - sāls pēc garšas

Butes iztīram, nomazgājam un apvārtām miltos, tad liekam uz pannas sakarsētā eļā, cepam no abām pusēm min. 10 Ātri un gardi, butes ...

20 minūtes

Zivs "Ahā" Zivs "Ahā" (2)

- 400 g baltās zivs filejas - 3 lieli sīpoli - 3 vidēji burkāni - apm. 1/2 gl eļļas - 2 olas - 2 daiviņas ķiploka - sauja miltu - vegeta, speciālās garšvielas zivīm - 1/2 paciņas majonēzes - eļļa cepšanai

Zivi sagriež nelielos gabaliņos apsāla ar veģetu un speciālajām garšvielām. Atstāj ievilkties apmēram 15 min. Ķiplokus smalki sarīvē un saku ...

45 minūtes

Kažociņš Kažociņš (0)

- 0,5 kg jebkuras vārītas zivs - augu eļļā apceptas marinētas sēnes - 2 sīpoli - 1 sarīvēts burkāns - majonēze

Visas sastāvdaļas liek kārtās uz zivs, katru kārtu pārlejot ar majonēzi. Var eksperimentēt pēc savam garšas izjūtām. ...

Folijā cepts lasis ar diļļu mērci Folijā cepts lasis ar diļļu mērci (1)

- lasis 700 gr - sviests - estragons (1 ēdamkarote) - citrona sula (1 citrons) - baltvīns - pipari - majonēze - svaigas dilles

Sagatavo tik daudz folijas gabalu, cik ir laša gabalu. Katru folijas gabalu iesmērē ar sviestu, uz tā uzliek lasi. Lasim uzber sausu estrago ...

40 minūtes

Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums (3)

- saldēta zivju fileja, ap 1 kg - kartupeļi 1-1,5 kg - siers 200 g - piens 150 ml - sviests 50 g - zaļumi - ingvers - milti - eļļa - garšvielas

Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu. Nomizo kartupeļus un liek vārīties.

100 minūtes

Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem (1)

- 2 jūras karūsas - 1 sīpols - 1 paprika - 1 tomāts - ingvera sakne, aptuveni 30 grami - jūras sāls - pipari (var izmantot citronpiparus) - olīveļļa

Zivis nomazgā, notīra un izķidā (ja tas nav izdarīts veikalā). Nosusina papīra dvielī. Gan iekšpusē, gan ārpusē karūsas ierīvē ar sāli un pi ...

60 minūtes

Folijā cepta forele Folijā cepta forele (0)

- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa

Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu. ...

60 minūtes

Ceptas makreles. Ceptas makreles. (2)

- Makreles (skumbrijas) - 2-3 sīpoli - citronpipari.

Iztīrītas makreles, gareniski iegrieztas, ar atvērumu uz augšu, liek elektriskajā cepeškrāsnī. Pirms tam sīpolu sagriež šķēlēs un liek uz ma ...

20 minūtes

- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus

Šis portāls, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies), jo bez tām tas nedarbotos. Turpinot tā lietošanu, tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.