Ielogoties
Reklāma
Uzkodas
Uzkodas - 45
Pildītās pankūkas

Pildītās pankūkas

- 3 olas - 3 ēd.k. cukura - naža gals sāls - 0, 5 l piena - apm. 1, 5 gl miltu - 4 vid. āboli - kanēlis un vanilīns pēc garšas - rīvmaize - eļļa vārīšanai

2 olas sakuļ ar 1 ēd.k. cukura, sāli un miltiem viendabīgā masā. Uz ietaukotas pannas cep plānās pankūkas - sanāk vidēji 6 gabalas. Sagriež ...

30 minūtes

Čipsi no lavaša.

Čipsi no lavaša.

- lavašs - atdžika (tomātu mērce) - siers

Lavašu izklāj + pārsmērē ar atdžiku + uzrīvē mazliet siera. Lavašu sagriež tādos kvadrātiņos kā kuram patīk (vieta brīvai improvizācijai...

Ātrā ābolmaizīte

Ātrā ābolmaizīte

- 1 tostermaizes kukulis - 150gr. krējums - 1 ēd.kar. cukurs - 3~5 āboli - kanēlis

Cepampannā saliek tostermaizes šķēles, tās nedaudz apsmērē ar krējumu. Sagriež ābolus šķēlītes, un liek pa virsu tostermaizēm. Sajau...

15 minūtes

Siera bumbiņas

Siera bumbiņas

- 150 g ūdens - 1/4 tējk. sāls - 25 g sviesta - 100 g miltu - 30 g rīvēta siera Holandes vai Parmezāna - 2 olas

Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli un svietu. Nepārtraukti maisot pievieno miltus - masa savelsies kamolā. Noņem no uguns ktlu un pievieno sieru, ...

60 minūtes

Pildītas krabju nūjiņas

Pildītas krabju nūjiņas

- 10 krabju nūjiņas - 4 olas - 150 g siera - 175 g majonēze - milti apviļāšanai - eļļa cepšanai

Atkausē krabju nūjiņas un atrullē. Novāra cieti 2 olas un sarīvē tās. Sarīvē sieru skaidiņās. Sajauc olas, sieru un majonēzi biezā masā. Lie...

60 minūtes

Rupjmaizes uzkodas

Rupjmaizes uzkodas

- 1 rudzu maizes klaipiņš - 100 g sviesta - 200 g biezpiena - 200 g pesto mērces - sāls

Maizei nogriež garoziņu visapkārt, sagriež to 4 daļās šķērsām gareniski. Biezpienu izberž caur sietiņu un ļoti labi samaisa ar siltu sviestu...

30 minūtes

Saldās maizes

Saldās maizes

- saziedējusi baltmaize - ola - 2 ēd.k. cukura - 1/4 tēj.k. kanēļa - 1/2 gl piena - eļļa cepšanai

Olu sakuļ ar kanēli un cukuru, pievieno pienu un kārtīgi izmaisa. Saziedējušo baltmaizi iemērc no abām pusēm piena-olas maisījumā un cep brū...

15 minūtes

Ķirbju pankūkas

Ķirbju pankūkas

- 200 g ķirbja - 1 ola - 1 ēd.k. cukura - naža gals sāls - 1 gl piena - 1/2 tēj.k sodas - 500 g milti - eļļa cepšanai

Ķirbi nomizo un izņem sēklu, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno olu, sāli, cukuru, pienu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno miltus un sodu, sama...

45 minūtes

Rūgušpiena mazās pankūciņas

Rūgušpiena mazās pankūciņas

- 0,5l rūguša piena - 2 olas - sešas saujas miltu - sauja rozīnes bez kauliņiem - sāls - rapšu eļļa cepšanai

Olas , rūgušpienu, rozīnes sablenderējam kopā ar 4 saujām miltu, pēc tam pievienojam divas saujas miltu un sakuļam, ar kuļamo mehānismu.

15 minūtes

Kabaču pankūkas

Kabaču pankūkas

- kabacis - 1-2 olas - cukurs (ber tik, cik saldas grib) 2-3 ēdamkarotes - nedaudz vaniļas cukurs - kanēlis - apmēram tējkarote - milti - apmēram 1 glāze

Kabaci nomizo, izņem sēklas, sarīvē, pieber cukuru, samaisa. Tad kādu laiku patur, lai tas atsulojas. Piesit olas. Pieber vaniļas cukuru, ka...

Ceptas garneles ar sojas mērci un citrona/laima sulu

Ceptas garneles ar sojas mērci un citrona/laima sulu

- vārītas garneles 500 gr. - ķiploks - 5 daiviņas - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - citrona vai laima sula (var būt abas) - no augļa pusītes - pipari - eļļa cepšanai

Atsaldē garneles, ja tās ir sasaldētas. Sīki sagriež ķiploku un dažas minūtes cep eļļā. Pievieno vārītas garneles (ja nopirktās garn...

20 minūtes

Kabaču un paprikas uzkodas

Kabaču un paprikas uzkodas

- 2 maziņi kabači - 1 paprika - citronu sula - 1 ēd. k. - ķiploks - 3 daiviņas - sinepes - 1 tējkarote (ja asās) - baziliks, sāls, pipari, olīveļļa

Kabačus sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās un apcep olīveļļā. Notīra, sagriež papriku un arī nedaudz apcep olīveļļā. Smal...

60 minūtes

Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē

Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē

- avokado - garneles - citronu sula - nedaudz pētersīļu - ketčups, majonēze, sinepes, brendijs - mērcei.

Gatavu avokado gareniski pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karotīti izņem mīkstumu. Izņemtajai masai pievieno nedaudz citronu sulas, lai ...

30 minūtes

Paprikas salāti eļļā.

Paprikas salāti eļļā.

- 2 kg paprika Marinādei: - 1.5 glāze eļļas - 1/2 glāze ūdens - 1 glāze 6 procentīgs baltvīna etiķis - 2/3 glāzes cukura - 1 t/k sāls

Papriku iztīra no sēklām, sagriež salmiņos, ne pārāk smalki, bet tas pēc gaumes. Ieber katlā pārlej ar marinādi un vāra 10 - 15 minūtes. Ja ...

20 minūtes

Šķīvja siers... vēl var paspēt:)

Šķīvja siers... vēl var paspēt:)

- 2kg biezpiens - 400gr sviests - 8 olas - ķimenes - sāls

Biezpienu krietni samīca ar sviestu , olām, ķimenēm, sāli - un saliek cieti saspiestu uz šķīvja, nogludina, pārklāj ar augu lapām, lai sakrū...

Vīriešu zacene.

Vīriešu zacene.

-1 kg burkānu - 400 gr. sarkanās paprikas - 4 gab. sīpoli - 1 vesels ķiploks - augu vai olīveļļa... - tomātu pasta - 3 gab. laurulapas - Vegeta, sāls, malti pipari pēc garšas.

Sagrieztus sīpolus liek cepties, kad viņi ir pusgatavi pievieno sarīvētus burkānus pēc 5 minūtēm pievieno papriku, kad viss tuvojas gatavs p...

30 minūtes

Svētdienas maizītes

Svētdienas maizītes

- baltmaizes kukulis (var būt paciets) - kūpināts šķinķītis - sīpols (pēc izvēles) - paprika sarkana - siers - 1-2 olas

Baltmaizi sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Šķēlēm izdrupina mīkstumu tā, lai garoza paliek vesela, un pie garozas kāds puscentimetrs maizes palie...

20 minūtes

Aukstās miniruletītes

Aukstās miniruletītes

- turku vai armēņu lavašs. - krabju nūjiņas, - majonēze, - marinēta paprika (spilvas piemēram) (ja grib var likt ko asāku) - pārtikas plēve.

Lavašu izklāj, iesmērē ar majonēzi, pārklāj ar sloksnītēs sadalītām krabju nūjiņām, šad tad pa kādam strēmelītēs sagrieztam saldajam piparam...

15 minūtes

Kartupeļu-sīpolu pankūkas

Kartupeļu-sīpolu pankūkas

- kartupeļi 6-7 gab. - 1 ola - milti 2 ēd. k. - 1 vidējs sīpols - sāls - pipari - eļļa cepšanai

Nomizo kartupeļus, nomizo sīpolu. Gan kartupeļus, gan sīpolu sarīvē uz smalkās rīves. Kartupeļu un sīpolu maisījumam pievieno olu, miltus, s...

60 minūtes

Brokastu sviestmaize

Brokastu sviestmaize

- 1 ola - 1 tējk.eļļa - 1 tējk. sviests vai kausētais siers - 2 šķēles maize( kāda labāk garšo) - tomāts

Uzcep olu (var lietot eļļu, var nelietot), klasiski, no abām pusēm, apsmērē maizi ar sviestu, liek virsū silto cepto oliņu un uzgriež to...

123
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas