Ielogoties
339
Kartupeļu sacepums

Kartupeļu sacepums

- 1kg kartupeļi - 2 daiviņas ķiploks (saspiests vai sarīvēts) - 4 ēd.karotes eļļa - 1 tējk. ķimenes - 1 tējk. muskatrieksts - sāls un pipars Siera mērcei: - 1 sīpols - 200 gr žāvēta gaļa - 200 gr rīvēts siers - 1 ēd.k. citrona sula - 200 gr krējums

Kartupeļus sagriezt šķēlītēs, sajaukt ar garšvielām, ielikt traukā... cepeškrāsnī apcept pusgatavus 180-200grādos... tad uzlikt siera mērci ...

Pildīta paprika ar medus cepurīti

Pildīta paprika ar medus cepurīti

- 6 sarkanās paprikas - liellopa malta gaļa 500 gr - 1 ola - 1 paciņa rīsi - 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploks - maltās gaļas garšviela, oregano, sāls - majonēze - medus

Paprikai iegriež ap kātiņu un izvelk "serdi", nomazgā, lai nav sēklu. Maltai gaļai pievieno olu, vārītus rīsus, sīpolu, ķiplokus, ...

60 minūtes

Karameļu kūka

Karameļu kūka

Karamelei: - 5 ēd.k. cukura Kremīgā suflē kārta: - 2,5 gl. sausā piena - ¾ gl cukura (150gr) - 3-4 olas - 1-2 pac. Vaniļas cukura - 600 ml ūdens Keksa kārta: - 1 ola - ½ gl cukura - 1 glāze milti - 100 ml piens - 100 ml augu eļļa - 1 tējk. cepampulveris - 2-4 ēd.karotes kakao pulveris - šķipsniņa sāls - vaniļas cukurs

Izkausēto cukuru (karameli) ielej cepamajā formā, lai sastingst. Gatavo suflē, visas sastāvdaļas kopā saputojot. Iegūto šķidrumu lej virsū k...

Ievārījuma kēkss

Ievārījuma kēkss

- 1 glāze ievārījuma - 1 gl. cukura - 1 ēd.k. dzer.soda - 2 olas - 1 gl. sk.krējuma - 2 gl. miltu - sviests cepamformas ieziešanai.

Ievārījumu un cukuru sajauc ar sodu. Noliek uz 40 min., lai notiek reakcija un uzpūšas. Tad pievieno krējumu, olas un pieber miltus. Samaisa...

Gardumiņi

Gardumiņi

- 300 g vistas filejas - 1 paprika - 1 tomāts - 1/2 gl kartupeļi cietes - 1/2 gl miltu - sāls - pipari - 3 ēd.k.majonēzes - garšviela vistai - nedaudz ūdens

Fileju, papriku, tomātu smalki sagriež. Liek dziļākā šķīvī, pievieno majonēzi, cieti, miltus, sāli, garšvielas un piparus pēc garšas, kārtīg...

40 minūtes

Dietiskās kotletes

Dietiskās kotletes

- malts cūkgaļas sķiņķis apmēram 300 gr., samalts brīdī, kad to redz uzticams cilvēks - viena ola - viens liels burkāns - gabaliņs kabača (var ari nebūt) - paprika - baziliks - malti pipari - ķimenes un bik sāls

Burkānu un kabaci sarīvē uz smalkās rīves, papriku sagiež smalkos gabaliņos. Visu samīca kopā ar gaļu un garšvielām, mīcot pielej drusku...

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu

- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus

Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt...

60 minūtes

Mājas strūdele

Mājas strūdele

- lavašs - 800 g skābu ābolu - 50 g kausēta sviesta - 100 g rozīņu - 75 g drupinātu valriekstu - 1 citrona sula - 100 g sadrupinātas baltmaizes mīkstuma - 100 ml bieza krējuma vai krējumsiera - 100 g cukura - 1 tēj.k. kanēļa - ola - pūdercukurs

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un tad vēl mazākos gabalos. Āboliem izspiež virsū citrona sulu. Piemaisa klāt riekstus un rozī...

60 minūtes

Drumstalu pīrāgs

Drumstalu pīrāgs

- 150 g miltu - 1 paciņa cepamā pulvera - 1 paciņas vanilīncukura - 90 g biezpiena - 2 olas - 105 g sviesta - 200 g ievārījuma - 1 ābols

Samīca mīklu no 200 g miltu, cepamā pulvera, 1/2 paciņas vanilīna, olas un otras olas baltuma, biezpiena un 35 g sviesta. Klāj to ietaukotā ...

50 minūtes

Sāļā kūka

Sāļā kūka

- rudzu maize - žāvēts šķiņķis - marinētas sēnes - siers - majonēze - olas - piens - sāls, pipari - sviests - tomātu mērce - zaļumi

Visu kārto tortes formā. Katru kārtu pārziež ar majonēzi.Kārtas ir rupjmaize, žāvēts šķiņķis, tad marinētas sēnes, tad siers, rupjmaize. Izc...

30 minūtes

Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci.

Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci.

- zivs fileja - citronskābe - eļļa - pētersīļu zaļumi - milti - piens - olas - ketčups - etiķis 9% - cukurs - paprika - malts vai smalki rīvēts ingvers - kartupeļu ciete - puse konservēto ananāsu bundžiņa - sāls - melnie malti pipari

Zivi sagriež nelielos gabaliņos un marinē 15-20 min eļļā, kura samaisīta ar citronskābi, sāli, pipariem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumi...

40 minūtes

Ābolrozes

Ābolrozes

- 500 g bez rauga kārtainās mīklas iepakojums - 5 ēd.k. cukura - 1/3 tējk. citronskābes - 2 lieli āboli ar sārtu ādiņu - eļļa vai sviests - milti - 200 g ūdens - zobu bakstāmie kociņi

Ābolus bez serdes sagriezt šķēlītes. Kastrolī ieliet ūdeni, pievienot 3 ēd.k. cukura, citronskābi un uzvārīt. Iebērt ābolus, pavārīt 2 min u...

60 minūtes

Fiksais kēkss

Fiksais kēkss

- 4 ēd.k. miltu - 4 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. kakao - 1 ola - 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. augu eļļas - 1 tējk. irdinātāja vai dzēstas soda ar citronskābi vai etiķi - šķipstiņa vanilīncukura

Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Sakuļ olu un pievieno masai. Samaisa. Pievieno pienu, eļļu un kārtīgi samaisa. Ieliet ietaukotā formā.

15 minūtes

Kabači ar olu un majonēzi

Kabači ar olu un majonēzi

- kabači - ķiploks - jēla ola - vegeta/sāls un pipari pēc garšas - majonēze

Kabačus no tīra un izņem sēklotni. sarīvē uz rupjās rīves. Sautē uz mazas uguns, pēc kādām 15 min pieliek vegetu/sāli un piparus un smalki s...

45 minūtes

Muskūka

Muskūka

- 200 g sviesta 82 % (paciņa) - 400 g rūgtās šokolādes - 400 g baltās šokolādes - 2 iepakojumi pa 200 g saldā krējuma - apmēram 12 ēd.k. cukura - kiršu ievārījums - stipra kafija - 800 g svaigu zemeņu - cepumu Vicenzovo ( Dāmu pirkstiņi)

Izliek formas dibenu ar cepampapīru un tur ievieto cepumus ar cukuru uz augšu. Iemaisa stipru kafiju berz cukura, ņem novietotos cepumus no ...

30 minūtes

Kabači ar sīpoliem krējumā

Kabači ar sīpoliem krējumā

- kabaču šķēles - sīpols - ķiploka daiviņa - sāls - eļļa - milti - krējums

Kabačus apviļā miltos un apcep brūnus eļļa, liek traukā saceptos gabaliņus. Sīpolu sagriež pusriņķīšos. Kad viss kabača daudzums sacepts, ce...

30 minūtes

Pildītas krabju nūjiņas

Pildītas krabju nūjiņas

- 10 krabju nūjiņas - 4 olas - 150 g siera - 175 g majonēze - milti apviļāšanai - eļļa cepšanai

Atkausē krabju nūjiņas un atrullē. Novāra cieti 2 olas un sarīvē tās. Sarīvē sieru skaidiņās. Sajauc olas, sieru un majonēzi biezā masā. Lie...

60 minūtes

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē

- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs

Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d...

45 minūtes

Rupjmaizes uzkodas

Rupjmaizes uzkodas

- 1 rudzu maizes klaipiņš - 100 g sviesta - 200 g biezpiena - 200 g pesto mērces - sāls

Maizei nogriež garoziņu visapkārt, sagriež to 4 daļās šķērsām gareniski. Biezpienu izberž caur sietiņu un ļoti labi samaisa ar siltu sviestu...

30 minūtes

Lazaņja

Lazaņja

- 200 g (1 paciņa) Lazaņjas makaronu - 0.5 l piena - 1 ēd.k. kartupeļu cietes - 2 tēj.k. vegetas - 1 sīpols - 1 burkāns - 500 g desas vai gaļas izstrādājumu - 200 g cietā siera - ketčups - eļļa

Izvāra mērci: verdošā pienā ieber 1 tēj.k. vegetas un pielej atšķaidītu cieti, un izvāra pabiezu tādu kā ķīseli. Ļauj nedaudz atdzist. Uz sa...

60 minūtes

1...89101112...17
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas