Ielogoties
Reklāma
339
Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci

Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci

- 300 g maltās gaļas - 1/2 sīpola - 4 škēles kabacis - 1 tomāts - majonēze, sāls un pipari pēc garšas - sviests 75 g.

Uzjaucam kotlešu masu ar sasmalcinātu sīpolu, sagriežam kabaci un liekam uz pannas karstā sviestā. Cepam līdz viena puse brūna, cepot otru p...

15 minūtes

Maigā zaļo zirnīšu zupa

Maigā zaļo zirnīšu zupa

- 200 gr zaļo saldo zirnīšu (svaigi vai saldēti) - 1/3 paciņas kausētais siers "Dzintars" ar pazeminātu tauku saturu - 1 ēdamkarote ar kaudzi sausais sojas piens - 1-2 ēdamkarotes diedzētie kviešu graudi - dilles

Zirņus ieber katliņā pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai apsedz. Man bija saldētie zirņi tāpēc japavāra tikai 5min. Tad pieliek kausēto sieru pav...

Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem

Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem

- 0, 5 kg cāļu kuņģīšu muskulīši - 0, 5 kg svaigs kāposts - 1 sīpols - 3 burkāni - buntīte dilles - 1 liels tomāts - 1/2 čili pipara - sāls - krējums

2l katliņā vāram kuņģīšus, pēc 15min pievienojam sasmalicinātos dārzeņus, kad nāk uz gatavības pusi pievienojam tomātu sasmalcinātu, pēc tam...

30 minūtes

Grillēta cūkgaļa sīpolu marinādē

Grillēta cūkgaļa sīpolu marinādē

- 1kg cūkas kakla karbonādes - 4 lieli sīpoli - 1citrons - cironpipari - 1 čili pipars - sāls

Sagriežam gaļu škēlēs pa 1,5 cm, sagriežam sīpolus ripiņās, sasmalicnam čili piparu, izspiežam citrona culu. Kārtojam gaļu un sīpolus ma...

Zirņu - griķu kotletītes

Zirņu - griķu kotletītes

- 1 glāze šķelto dzelteno zirņu - 1 glāze griķu - 1 liels sīpols - 2 ēdamkarotes milti - sāls pēc vajadzības - Gī sviests (var izmantot augu eļļu) - sezama sēkliņas

Uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī šķeltos zirņus, lai sabriest. Tad liek tos vārīties. Kamēr vārās zirņi, aplej griķus ar verdošu ūdeni (...

Vista aliņā

Vista aliņā

- 1 vista - 0,5 pudele alus - 4 galviņas ķiploku - sāls

Vistu liekam bļodā, uzlejam alu, liekam leduskapī uz nakti (domāju, ka pietiktu arī ar dažām stundām)... vistai iekšā sabāžam ķiploku daiviņ...

60 minūtes

Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas

Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas

- 1,5 kg kabacis, kuram var izgriezt vidiņu - 0,5 kg malto gaļu - 100 g cietā siera - 1 sīpols - 1 ola - 1 tomāts - majonēze - pipari un sāls pēc garšas

Sagriežam kabaci škēlēs pa 1cm biezām, izgriežam sēklaino mīksto vidiņu, sarīvējam sieru, uzjaucam malto gaļu pievienojot tai sīpolu un olu,...

25 minūtes

Rūgušpiena mazās pankūciņas

Rūgušpiena mazās pankūciņas

- 0,5l rūguša piena - 2 olas - sešas saujas miltu - sauja rozīnes bez kauliņiem - sāls - rapšu eļļa cepšanai

Olas , rūgušpienu, rozīnes sablenderējam kopā ar 4 saujām miltu, pēc tam pievienojam divas saujas miltu un sakuļam, ar kuļamo mehānismu.

15 minūtes

Biskvīta torte ar vārīto krēmu. (Liela)

Biskvīta torte ar vārīto krēmu. (Liela)

Biskvītam: - 10 lauku vistu olas - 10 ēd.karotes miltu - 10 ēd.karotes cukura Pildījumam: - 500gr. sablenderētu zemeņu masas (var izmantot arī apmēram 400 gr. skābu jānogu, upeņu vai ērkšķogu ievārījumu) Vārītam kūkas krēmam: - 1 gāze (200 gr.) piena - 2 olas - 1 ēd.karote milti - 1 ēd.karote kartupeļu miltu - 3 ēd.karotes cukura - 200 gr.sviesta vai maztauku margarīna (var arī 100gr.) - nedaudz vanilīns Tortes virsai: - apmēram 1kg svaigas vai saldētas cukurotas zemenes (vai citi sezonai raksturīgi augļi vai konpoti: kivi, ķirši, persiki, utml.) - 1 glāze sulas (zemeņu vai kāda cita sezonai raksturīga, der arī veikalā nopērkamās sulas) - 4 tējk. želatīna - nedaudz kokosskaidiņu vai cepumu (biskvīta) drupaču tortes ārmalu apkaisīšanai.

Ar mikseri kārtīgi un pamatīgi saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un pavairojusies 3-4 reizes. Masai caur miltu sietu purinot piesi...

180 minūtes

Vistas fileja krējumā.

Vistas fileja krējumā.

- 500 g vistas filejas - 200 g svaigā krējuma - ķiploks - sāls - sausā vistas garšviela bez sāls - karijs - eļļa ietaukošanai

Vistas filejā ieberam garšvielas, sāli, izspiežam ķiploku. Kārtīgi samaisām un liekam ledusskapī uz 30 min kā minimums. Ieeļļojam cepamo tra...

60 minūtes

Pildīti saldie pipari (parika)

Pildīti saldie pipari (parika)

- 15 pipari (paprika) - 800 gr. maltā gaļa - 1paciņa rīsi plēvē - 3 daiviņas ķiploka - 3 sīpoli - sāls un pipari pēc garšas.

Apcepam malto gaļu, sīpolus, izvāram rīsus un visu sajaucam kopā, ar izveidoto masu pildam piparus (papariku). Kārtojam sautēšnas katlā un s...

45 minūtes

Saldā desa.

Saldā desa.

- 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. kakao pulvera - 2 ēd.k. cukura - 1 paciņa Selgas cepumu - 100 g marmalādes - 5 g sviesta vai margarīna

Sajauc pienu, kakao pulveri un cukuru, vāra uz lēnas uguns līdz biezai masai. Salauzt cepumus un ievietot masā. Pievienot sagrieztu matmalād...

30 minūtes

Rudzu - kviešu sēklu maize.

Rudzu - kviešu sēklu maize.

- 2 glāzes piens (var iztikt ar ūdeni, var jaukt uz pusēm pienu ar ūdeni) - 2 ēdamkarotes cukurs - 4 ēdamkarotes olīveļļa (var citu eļļu) - pa saujiņai saulespuķu sēklu, linsēklu, sezama sēklu - tējkarote ķimenes - 1/2 tējkarote sāls - 1/2 tējkarote malta kardamona - 1 paciņa sausā rauga - rudzu un kviešu milti: 1:1, daudzums - pēc vajadzības.

Sasilda pienu/ūdeni, pienā ielej eļļu, pieber cukuru, sāli. Izmaisa. Pieber sauso raugu, miltus (miltus ber tik, lai mīkla nebūtu ne pārāk s...

Cepelīni.

Cepelīni.

- 1 kg kartupeļu - vidējs sīpols - 200 g maltās gaļas - 1 ola - sāls - melnie malti pipari - ķimenes - ķiploka daiviņa - šķipsniņa sodas - eļļa apcepšanai

Tīrus kartupeļus sarīvē uz kartupeļu rīves. Notecina lieko sulu. Nostādina to un nolejot šķidrumu, cieti saliek atpakaļ masā. Sarīvē uz tās ...

60 minūtes

Augļu smūtijs.

Augļu smūtijs.

- 1 šķēle arbūza - 1 banāns - 10 zemenes - kokosriekstu skaidiņas.

Blenderī sakuļ augļus. Lej glāzēs, pārkaisa ar kokosriekstu sēkliņām. No šī daudzuma sanāk 2 porcijas....

3 minūtes

Maijas cepumu mājiņas

Maijas cepumu mājiņas

- 100 gr saldkrējuma sviests - 2 paciņas cepumi "Selga" - 2 paciņas biezpiens - 100 gr želejas konfektes "Gundega" - 1/2 glāze cukurs

Sviestu izkausē, bet neuzvāra! Izkausētam sviestam pievieno cukuru, maisot izkausē. Kamēr sviesta masa atdziest, želejas konfektes sagri...

Vistas fileja sierā.

Vistas fileja sierā.

- 2 vistas filejas gabali - 2 olas - 50 gr. siera - ķiploka daiviņa - sāls - sausais garšvielu maisījums vistas gaļai bez sāls - malti melnie pipari - eļļa cepšanai - milti panējumam

Vistas fileju nomazgā, nosusina, ieslīpi sagriež, viegli izklapē, apsāla un apber nedaudz ar sausām garšvielām. Ļauj ievilkties 20 min. Sier...

40 minūtes

Medus torte

Medus torte

Mīklai: - 80 gr. sviesta - 1 glāze cukura - 6 ēd.k. medus - 4 olas (dažreiz lieku 5) - 4 glāzes miltu - 1 tējk. sodas Pildijumam: - 1 kg skāba krējuma - 1 glāze cukura (apmēram), var likt vaniļas cukuru

Sviestu, cukuru, medu izkausēju karstā ūdens peldē. Lieku klāt sakultas olas, sodu un miltus. Visu samaisu viendabīgā masā, sanāk tāda k...

Irbītes.

Irbītes.

- 0.5 kg liesas cūkgaļas - 200 g maltās gaļas - ola - ķiploks - cūkgaļas sausās garšvielas bez sāls - ķimenes, - šķipstiņa sāls - šķipstiņa sodas - sinepes - eļļa apcepšanai - nedaudz ūdens - saldais krējums - 1 ēd.k. miltu - zaļumi

Cūkgaļu sagriež kā priekš karbonādes. Izklapē, vienu pusi apsāla, nosmērē ar sinepēm un sakultu olu. Malto gaļu samaisa ar pārpalikušo olu, ...

60 minūtes

Ķiplokgurķi.

Ķiplokgurķi.

- 1.5 kg gurķu - 250 g sīpolu - 2 galviņas ķiploku - 1.5 ēd.k. esences - 5 ēd.k. cukura - 2.5 ēd.k. sāls - 1/2 gl eļļas

Visu smalki sagriež, samaisa un tur 12 stundas. Tad pilda izkarsētās burkās aizvāko un tur vēsumā - pagrabā vai ledusskapī. Var...

90 minūtes

1...1011121314...17
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas