Ielogoties
Reklāma

Biskvīta torte ar vārīto krēmu. (Liela)

Informācija
Autors: uzticamaa
Visas receptes, ko publicēja uzticamaa
Recepte publicēta: 14/08/2010 14:28
Recepte lasīta 16782 reizes
Recepte saglabāta favorītos 1 reizes
Komentāri: 0
Izejvielas un to daudzums:
Biskvītam:
- 10 lauku vistu olas
- 10 ēd.karotes miltu
- 10 ēd.karotes cukura

Pildījumam:
- 500gr. sablenderētu zemeņu masas (var izmantot arī apmēram 400 gr. skābu jānogu, upeņu vai ērkšķogu ievārījumu)

Vārītam kūkas krēmam:
- 1 gāze (200 gr.) piena
- 2 olas
- 1 ēd.karote milti
- 1 ēd.karote kartupeļu miltu
- 3 ēd.karotes cukura
- 200 gr.sviesta vai maztauku margarīna (var arī 100gr.)
- nedaudz vanilīns

Tortes virsai:
- apmēram 1kg svaigas vai saldētas cukurotas zemenes (vai citi sezonai raksturīgi augļi vai konpoti: kivi, ķirši, persiki, utml.)
- 1 glāze sulas (zemeņu vai kāda cita sezonai raksturīga, der arī veikalā nopērkamās sulas)
- 4 tējk. želatīna
- nedaudz kokosskaidiņu vai cepumu (biskvīta) drupaču tortes ārmalu apkaisīšanai.
Pagatavošanas process:
Ar mikseri kārtīgi un pamatīgi saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un pavairojusies 3-4 reizes. Masai caur miltu sietu purinot piesijā miltus. Uzmanīgi iecilā masā miltus. Tortes veidni izklātu ar cepamo papīru piepilda ar biskvīta masu un liek cepties 200-220°C temperatūrā (iepriekš cepeškrāsns jau jāsakarsē). Cepšanas pirmās 10 minūtes veidni nedrīkst pārlikt no vienas vietas citā, kā arī atvērt cepeškrāsns durtiņas. Biskvīta gatavību nosaka pēc zeltaini brūnās krāsas un pēc elastības. Ja, uzspiežot ar pirkstu, biskvīta virsmā paliek iespiedums, biskvīts nav izcepies, bet, ja bedrīte tūlīt izzūd, biskvīts ir gatavs.
Labi atdzesētu biskvītu (apmēram pēc 4 stundām) sagriež 4 ripās.

Krēmam:
Nerūsoša tērauda vai emaljētā kastrolī ar putu slotiņu sakuļ olas un cukuru. Pievieno miltus un kartpeļu miltus. Maisot pielej vārošu pienu, kas uzvārīts ar vaniļu. Visu ieliek vāroša ūdens peldē un maisot karsē kamēr sabiezē. Atdzisušu saputo kopā ar putotu sviestu.

Zemeņu želeja virsai: 1 glāzei saldas zemeņu sulai pievieno uzbriedinātu uzkarsētu želantīnu un kārtīgi samaisa.
Ņem biskvīta ripu pārsmērē ar skābo zemeņu masu virsū smērē vārītā krēma kārtu. Procesu atkārto ar otro un trešo biskvīta kārtu. Nedaudz krēmu atstāj lai apsmērētu tortei ārmalas .Ārmalas apkaisa ar kokoriekstu skaidiņām. Torti grezno ar zemeņu kārtu, kurām lēni pārlej zemeņu želeju . Liek ledusskapī sarecēt.

Visi ēd pirkstiņus laizīdami un prasa vēl. :)

Pagatavošanas laiks minūtēs: 180

6 cilvēkiem patīk šī recepte
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas