Ielogoties
Reklāma

Ķemaļi mērce.

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 20/08/2010 21:42
Recepte lasīta 6197 reizes
Recepte saglabāta favorītos 35 reizes
Komentāri: 4
Foto

Rādīt vairāk (2)

Izejvielas un to daudzums:
- 4 kg alačas
- 2 ēd.k. sāls
- 1.5 gl cukura
- 2 gab asā paprika
- 20 g koriandra (malta)
- 500 g ketčups vai tomātu mērce
- 300 g ķiploku
Pagatavošanas process:
Ogas noskalo un ber katlā, uzliek vāku un uzvāra. Atdzesē līdz 60 grādiem, tad izkāš caur caurduri. Iegūtajam biezenim pievieno sāli, cukuru, koriandru, ketčupa un sablenderētu aso papriku. Vāra 20 min. Tad pievieno sablenderētus ķiplokus un vāra vēl 10-15 min. Karstu pilda burkās un uz 12 h deķi.

Ēdam kā piedevu pie gaļas vai makaroniem ketčupa vietā. Es uz maizes smērēju sviesta vietā.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
vendija75 | 03/09/2018 07:18
Ketčupu pie tkemali? Vai tomātu mērci? Sorry, bet tad tas vairs nav tkemali, bet interpretācija par tkemali. Arī cukurs neietiplst oriģinālā gruzīnu (vispār kaukāza tautu) receptē. Bet nenoliedzu, ka šī recepte varētu būt interesanta.
dublinieris | 08/03/2014 01:04
vispar jau to merci sauc-Tkemali...
mariins4x4 | 21/08/2010 00:10
Tkemali & aličas... :)
Viss pārējais = saturiski lieliski.
lams | 20/08/2010 21:47
Atvainojos,aizmirsu pierakstīt, ka ūdens vajag tā likt, lai ogas nosedz un tad karsē.
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas