Biezpienkūka
- glāze kefīra - pusglāze eļļas vai 150 g margarīna vai sviesta - milti - cukurs - 1 pac. kaņēļa - 1 pac. vaniļas - 2 pac. želantīna - tējk.sodas - pustējk.etiķa - glāze krējuma - želejas konfektes - 0, 5 l kompota
Pamatam - kefīru, eļļu, kanēli, cukuru, miltus sajauc biezā miklā, procesā pievienojot sodu ar etiķi, ieklāj tortes formā, apmēram cm biezum...
60 minūtes
Vienkāršā biešu aukstā zupa
- marinētas bietes 0.5l burciņa - krējums - lociņi 150-200gr - zaļi lauku gurķi 5 gab - olas 5gab - laba vārītā desa vai kūpināta krūtiņa - 300g. dilles
Burciņas saturu ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, kad atdziest pievieno sasmalinātus pārējos ingridientus, olas, saprotams, novāra....
20 minūtes
Dārzeņi ar vistu maisiņā
- 1 kg kartupeļi - 2-3 gb burkāni - 1 gb paprika - 1 daiviņa ķiploka - 1 gb sīpols - 1 kg vistu kājiņas vai šķinķīši - sāls, pipari vai citas garšvielas pēc izvēles
Kartupeļus sagriež kādās četrās daļās, burkānus ripiņās, papriku salmiņos. Pievieno saspiestu vai sarīvētu ķiploku, sagrieztu sīpolu. Visu s...
60 minūtes
Fiksā maizīte
- biezpiens - ola - batons - cukurs - vanilīns - kanēlis - rabarberi - piens
Batona šķēlēm nogriežam maliņas. Cepjamai pannai ieklājam pergamentu un liekam batona šķēles, kas ir iemērktas ar vienu pusi pienā. Ar sauso...
45 minūtes
Ātrā jogurta kūka
- viens iepakojums Dr Oetker Sernik na zimno iepakojums. - 600 ml piens - kompots vai svaigi augļi dekorēšanai - viena paciņa želeja ar garšu (kāda labāk patīk) - cepumi, kūkas pirmajai kārtai
Vispirms izklāj trauka dibenu, kurā tiks gatavota kūka ar cepumiem. Es liku dāmu pirkstiņus... Sausajam kūkas pulverim pielej pienu un puto ...
Gotiņkūka jeb viltus krēmšnite
- 500 g kārtainās mīklas - 250 g Gotiņas klasiskās - 1/2 gl piena - saldais krējums - sauja milti - 1 ola - sāls šķipstiņa - sviests
Kārtaino mīklu izrullē apt. 1 cm biezumā un ieklāj kūku pannā, kas ir ieziesta ar sviestu. Ieklāto mīklu apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrā...
30 minūtes
Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci
- 150 ml piena - 1/2 tējk. vanilīncukura - 500 ml 35% saldā krējuma - 10 g želatīna - 100 g pūdercukura - 1 gl ūdens - 2 ēd.k. kakao - 150 g tumšās šokolādes - 1 tējk. zaļās tējas lapiņu
Pienu, zaļo tēju, vanilīncukuru un pusi no krējuma ieliek mazā katliņā un uz mazas uguns karsē 10 min. Noņem no uguns un ļauj tējai ievilkti...
30 minūtes
Auzu pārslu cepumi ar burkāniem.
- 250 gr. auzu pārslas, - 250 gr. milti - 1 tējk. cepamais pulveris, - 1 tējk. rīvēts ingvers (var arī sauso) - 1 gl. rīvēti burkāni, - dažādas sēklas, rieksti, žēvēti augļi (brīva improvizācija), - 1 gl medus, - 0, 5 gl eļļas.
Mazliet ķēpīga padarīšana, bet rezultāta pēc ir vērts paķēpāties. Sajauc vispirms kopā visas sausās daļas un tad pievieno eļļu kopā ar medu ...
Skābeņu zupa
- 2~3 litri ūdens - 3~4 ēd. kar. grūbas - 1 burkāns - 5~7 kartupeļi - 1 sīpols - 1 buljona kubiņš - skābenes (1 burciņa vai 400gr. svaigas) - zaļumi, sāls - 5~6 olas
Katlā ūdenī liek nomazgātas grūbas un sagrieztu burkānu, uzvāra, vāra aptuveni 10 minūtes. (Pie reizes atsevišķi liek vārīties olas, novāra ...
30 minūtes
Marinēts ķirbis
- 2~3 kg ķirbis Marinādei: - 1 l ūdens - 200gr. cukurs - 10 gr. citronskābe - 10 krustnagliņas - kanēļa miziņa
Pagatavo marinādi: Katlā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno cukuru, citronskābi, krustnagliņas, kanēli. Visu maisot uzvāra. Marinādi liek atd...
Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā
- 200gr. saldais krējums - 150 gr. auzu pārslas - 5 ēd.kar. cukurs
Vispirms sagrauzdē auzu pārslas: Uz sausas pannas uzber auzu pārslas un uzsilda (uz lēnas uguns), maisot. Pievieno aptuveni 3 ēd.kar. cu...
Rīsi putukrējumā
- 150~250gr. rīsi - 200gr. saldais krējums - 2 ēd.kar. cukurs
Izvāra rīsus, atdzesē. Traukā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru. Sakuļ putukrējumā. Putukrējumam pievieno rīsus, samaisa....
Ātrā ābolmaizīte
- 1 tostermaizes kukulis - 150gr. krējums - 1 ēd.kar. cukurs - 3~5 āboli - kanēlis
Cepampannā saliek tostermaizes šķēles, tās nedaudz apsmērē ar krējumu. Sagriež ābolus šķēlītes, un liek pa virsu tostermaizēm. Sajau...
15 minūtes
Biezpiena radziņi ar ievārījumu
- 2 olas - 200 g cukura - 30 g cepampulvera - 500 g biezpiena - 200 ml augu eļļas vai kausēta sviesta - 700 g miltu - ievārījums - ola pārziešanai
Olas samaisa ar cukuru, pieliek augu eļļu, biezpienu, cepampulveri un miltus. Samīca mīklu, liek uz stundu ledusskapī. Mīklu sadala četrās d...
Pica - "Minūtīte"
Mīklai: - 3 ēdamkarotes skāba krējuma - 3 ēdamkarotes majonēze - 2 olas - 8-9 ēdamkarotes milti (bez kaudzītes) Mans variants virsai: - Salmiņos sagriezta desa vai kūpināta gaļa - Sēnes ar tomātiem (konservētas) - Salmiņos sagriezti marinēti gurķīši - Majonēzes restīte uzspiesta - Visam pāri kārtīga kārta siers
Pagatavo mīklu, kurai jābūt kā biezam krējumam. Lej to pannā un liek virsū to, kas nu kuram garšo. Galvenais, pāri visam uzbērt kārtīgu sier...
Karpa ar citronu
- karpa - majonēze - sāls - maltie pipari - sausā bez sāls zivju garšviela - ķiploks - citrons - sīpols
Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un tad ierīvē ar sāli, pipariem un garšvielu, smalki rīvētu ķiploku un nežēlojot apsmērē ar majo...
30 minūtes
pīrādziņi
- 1 l piens - 1 pac. raugs, 100 g - 1 pac. Eve margarīns, 500 g - 2 kg milti - 3 ēd.k. cukurs - 1 tējk. sāls - nedaudz eļļa mīcot
Lielajā bļodā izkausē margarīnu, pievieno siltu pienu ar cukuru un sāli, atdzīvinātu raugu (iepriekš saspaida ar dakšiņu bļodinā, pievieno k...
Garneļu salāti ar Ķīnas kāpostu
- ķīnas kāposts - puravs - avokado - vārītas olas - majonēze - lobītas garneles Daudzumu un proporcijas var variēt pēc gaumes.
Salātus kārto kārtām nemaisot Ķīnas kāposts + puravs + avokado + sasmalcinātas cieti vārītas olas. Visu pārlej ar majonēzi un uzkaisa ga...
30 minūtes
Siera bumbiņas
- 150 g ūdens - 1/4 tējk. sāls - 25 g sviesta - 100 g miltu - 30 g rīvēta siera Holandes vai Parmezāna - 2 olas
Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli un svietu. Nepārtraukti maisot pievieno miltus - masa savelsies kamolā. Noņem no uguns ktlu un pievieno sieru, ...
60 minūtes
Pelmeņi - pašgatavotie
1 porcijai ~ 30 pelmeņi - 2 glāzes milti - 1 ola - 1/2 glāze silta ūdens - sāls - cūkas malta gaļa 500 gr - liellopa malta gaļa 200 gr - 2 sīpoli - 3 ķiploka daiviņas - dilles 20 gr - sāls - pipari Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas
Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 ...