Saldā siera kūka
– olas 5 gab. – 3 kārbas pa 250 g. Mascarpone siers – 1/3 paciņas sviests – 1 liels citrons – 2 ēd.k. cukurs – 1 glāze milti – 1 ½ glāzes skābais krējums – 1 ēd.k. medus - mellenes
Pamatnei: glāzei miltu un 2 ēdamkarotēm cukura uzrīvē 1/3 paciņu sviesta un pagatavo smilšu mīklu. Pieliek skābo krējumu un samīca. Form...
Cūkas vaidziņi
- cūkas vaidziņi - sāls - ķiploki - malti melnie pipari
Cūkas vaidziņa ādu ar asu nazi sagriežam gareniski un vertikāli, lai veidotos rombi. Tad iegriezuma vietu padziļinam apmēram 1, 5 cm dzi...
Pankūku brīnums
Plāno pankūku mīklai: (viss uz aci un izjūtām) - milti - ola - piens - mazliet cukurs un mazlietiņ sāls Ruma apelsīna karamelei: - sviests - cukurs - rīvēta apelsīna miziņa + apelsīna sula - mazliet ruma Nobeigumam saldējums.
Uzjauc pankūku mīklu un ļauj tai pastāvēt lai viss smuki sakožas kopā. Tad uzcep plānās pankūkas kuras var salocīt kā nu kuram tīk. Nāka...
Grillvakariņas
- 0, 5kg jaunie kartupeļi - 2 gb.tomāti - 1 gb. gurķis - 0, 5 kg. grildesiņas - 100 gr. majonēze - 3 daiviņas ķiploks - 2 ēd.k. tomātu kečups - 100 gr.krējums - dilles - lociņi - pētersīļi - garnēšanai
Satīra jaunos kartupeļus. Satin veselus folijā. Pēc, tam liek grilaa uz uzkarsētām oglēm. Cep, kamēr gatavi. Un tad, paralēli tam, uz grila ...
90 minūtes
Kartupeļu un frikadeļu zupa
- 400 g liellopa kaulu buljona - 200 g kartupeļu - 50 g burkānu - 100 g puķukāposta - 5 g pētersīļu - 5 g sīpolu - garšvielas Frikadelēm: - 75 g liellopa gaļas - 3 g sīpolu - 1/4 olas - 15 g baltmaizes - 10 g ūdens
Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad p...
Lašu zupa
- 2 svaiga lašu muguriņas - 2 nelieli kartupeļi - burkāns - dilles - sāls - pipari - krējums
Ielej katlā ūdeni un liek vārīties laša muguriņas, kad izvārījies, ņem laukā un atdzesē. Liek buljonā sagrieztus katupeļus un burkānus, būtu...
Vasaras jaukums
- Vaniļas saldējums - svaigas ogas
Liek daļu saldējuma uz trauka, kārto ogas, tad otru daļu saldējuma un rotā ar ogām. Ņemu parasti saldējumu ’’desiņā&rsq...
10 minūtes
Rīsu kārtojums
- rīsi - vistas gaļa vai fileja - dārzeņi - ola - saldais krējums - siers
Liek traukā rīsus, pa virsu gaļu, tad dārzeņus, pārlej ar sakultu olu un krējumu, pārkaisa ar sieru. Cep cepeškrāsnī līdz siers ir apcepies....
20 minūtes
Pildītās pankūkas
- 3 olas - 3 ēd.k. cukura - naža gals sāls - 0, 5 l piena - apm. 1, 5 gl miltu - 4 vid. āboli - kanēlis un vanilīns pēc garšas - rīvmaize - eļļa vārīšanai
2 olas sakuļ ar 1 ēd.k. cukura, sāli un miltiem viendabīgā masā. Uz ietaukotas pannas cep plānās pankūkas - sanāk vidēji 6 gabalas. Sagriež ...
30 minūtes
Karbonādes
- es ņemu kakla garbonādi - olas - sāls - citronpipari - milti
Sagriežam gaļu škēlēs 1, 5 cm, izklopējam ar āmurīti, apberam ar citronpipariem un sāli. Liekam nedaudz ievilkties, pa to laiku sakuļam olas...
Kārtainie garneļu salāti
- 300 gr garneles konservētas savā sulā (vienkārši vārītas arī var izmantot, bet tās diennakti jānotur sāls+etiķa šķīdumā) - 3 vārītas olas - neliels svaigs gurķis - 2 nelieli, stingri tomāti - 100 gr Ķīnas kāposta - kapātas dilles - krējums - majonēze - sāls
Pirmajā kārtā salātu šķīvī liek sagrieztus, samalcinātus Ķīnas kāpostus, pēc tam sagrieztus tomātus un gurķus, rīvētas olas, garneles, 1/3 n...
20 minūtes
Siera kažociņš
- 200-250gr rīvēta siera ("Holandes" ir ideāls) - 1-2 vidēji sīpoli - 2 vidēji tomāti - 3 vārītas olas - majonēze - krējums - sāls - smalkie pipari - dilles garnēšanai
Sarīvē sieru (der jebkurš vidēji ciets siers), sakapā sīpolus vai sagriež ļoti plānās ripiņās, sagriež smalkos kubiciņos tomātus, sarīvē ola...
30 minūtes
Pupiņu-kūpinātas cūkas krūtiņas salāti
- 2-3 bundžiņas (aptuveni 400gr) vārītu, konservētu brūno vai raibo pupiņu - 250 gr. smalki sagrieztas kūpinātas cūkas krūtiņas - 3-5 vārītas rīvētas olas - 2-3 smalki sagriezti sīpoli - majonēze - krējums - sinepes - sāls pēc garšas
Konservēto pupiņu vietā var izmantot vārītas pupiņas, taču tad jārēķinās, ka pagatavošanas process ir darbietilpīgāks. Visas sastāvdaļas...
25 minūtes
Vasaras skābeņu zupa
- 200 gr. svaigu skābeņu - 700 gr. gaļas (cūku ribiņas) - 100 gr. žāvēta ribiņa - olas - burkāni jaunie svaigi 3 gab. - buntīte dilles - jaunie kartupeļi - sāls - pipari - ķilociņš - sīpols
Uzvāram buljonu pievienojam sīpolu, ķiplociņu piparus, sāli, izņemam gaļu, pievienojam buljonam burkānus un kartupeļus, kad kartupeļi mīksti...
60 minūtes
Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē
- cūkas ribiņas 2kg. - citronpipari - jaunie ķiplociņi - jaunie sīploņi - dilles - paprika - sāls Ja cepam cepeškrāsnī, tad cepamplēve, ja nē, tad grils.
Ribiņās ierīvējam citronpiparus. Blenderī samaļam ķiplokus, sīpolus, dilles, papriku, tad to ierīvējam ribiņās un liekam traukā un ievie...
Šokolādes trifeles
- šokolāde 150 gr. - saldais krējums (35%) 70 ml. - kakao 2 ēd.k. - pūdercukurs 1 ēd.k.
Šokolādi sasmalcina (sarīvē uz rupjas rīves). Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē neļaujot tam sākt vārīties. Saldajā krājumā iejauc šokolā...
Čipsi no lavaša.
- lavašs - atdžika (tomātu mērce) - siers
Lavašu izklāj + pārsmērē ar atdžiku + uzrīvē mazliet siera. Lavašu sagriež tādos kvadrātiņos kā kuram patīk (vieta brīvai improvizācijai...
Zemeņu jogorta torte
- 7 olas - 7 ēd.k. cukurs - 7 ēd.k. milti (nostrīķētas) - vaniļas cukutrs (viena paciņa) - 300 gr. zemeņu jogorts - 200 gr. cukurs - 2 paciņas želatīns - 200 ml. saldais krējums - zemenes (zemeņu laikā), var arī izmantot citus augļus un ogas.
Olas un cukuru sakuļ, iecilā miltus. Lej ietaukotā formā un cep biskvītu 180 grādos. Lai pārliecinātos, ka biskvīts gatavs, pārbauda ar ...
90 minūtes
Līgo laika biezpiens
- 1 pac. biezpiena - neliels gurķis - neliels tomāts - kefīrs vai krējums - sāls - 3 jauni lupstāja zariņi
Uz rupjas rīves sarīvē gurķi, piegriež tomātu biezpienu sajauca ar sāli, krējumu vai kefīru sīki sagriež lupstāju visu sajauc...
5 minūtes
Zemeņu - siera kūka
- 3 olas - 1gl. cukurs - vaniļas cukurs - 300 gr. svaigo sieru (Filadelfijas oriģinālais) - 1, 5 gl. milti - cepamais pulveris (uz naža gala) - skābais krējums 100 gr - kanēlis (pēc izvēles) - zemenes, cik daudz vēlas, tā lai nosedz cepamo veidni
Visas izejvielas sajauc kopā, izņemot zemenes... Masu ielej, ietaukotā veidnē ... Un pārklāj ar zemenēm ... Tad lēnām ar karoti iesp...
45 minūtes