Ielogoties
Reklāma
Zupas, buljoni
Zupas, buljoni - 29
Kefīra aukstā zupa

Kefīra aukstā zupa

- vārīti kartupeļi - nelieli 2.gab. - svaigi lauku gurķi 3.gab. - cieti novārītas olas 3.gab. - doktordesa 200-300gr - kefirs 0.5 % - krietna sauja lociņi vai citi zaļumi - sinepes - sāls (Izejvielu proporcijas nav stingri noteiktas.)

Kartupeļus, gurķus, olas, desu un zaļumus sīki sagriež. Sajauc ar kefīru (ja kafīrs treknāks, tad nedaudz atšķaidu ar ūdeni), pievieno sāli ...

20 minūtes

Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām

Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām

- 600 g kūpinātu ribiņu - 300 g pupiņu - 3 burkāni - 3 kartupeļi - 2 saujas grūbu vai putraimu - 2 sīpoli - 1 lauru lapa - pipari - sāls - skābais krējums - mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)

Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas. 1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcēta...

120 minūtes

Interesantā aukstā zupa

Interesantā aukstā zupa

- 1 zaļā melone - 2 svaigi gurķi - mazs gabaliņš ingvera saknes - 1 l kefīra - 1 apelsīns - svaiga piparmētra un baziliks - sāls, pipari (baltie)

Meloni pārgriez, izņem sēklas, nolobi un iemet blenderī, tāpat gurķus nolobi, sagriez gabalos un ieliec pie melones, pievieno piparmētru zar...

Nātru zupa

Nātru zupa

- sauja grūbu vai miežu putraimu - burkāns - pāris kartupeļi - sīpols - eļļa - jaunās pavasara nātrītes - krējums

Noskalo grūbas un putraimus, ber ūdenī un vāra. Pa to laiku nomizo kartupeļus, sakubo, pieber klāt. Eļļā apcep sīpolus, burkānus, pieliek kl...

Vasara ir klāt!

Vasara ir klāt!

- 500 g. konservētas bietes (burka) bez ķimenēm - 0, 7 kg. svaigu gurķu - 0, 5 kg redīsu - 70 gr. zaļie loki un tikpat dilles - 2 L kefīra - 700 gr. vārīta atdzesēta ūdens - 3 gab. vārītas olas - 3 x krietnas karotes krējuma - 2 deserta karotes Krievu sinepju un viena tāda pati karote Franču sinepju - škipsna sāls /pēc garšas/

Nomazgājam un nomizojam gurķus, redīsus, smalki sagriežam. Liekam palielākā katlā. Sasmalcinam noskalotus un nosusinātus zaļumus un beram ka...

45 minūtes

"Harčo" manā gaumē

"Harčo" manā gaumē

- 500-700gr svaigas cūkas vai teļa ribiņas, - rīsi (apmēram pusglāze), - paprika, - burkāni, - tomātu pasta, - čilli pipars, - lauru lapa, - pipari, - sāls, - nedaudz kausētais sviests(tagad moderni saka GI sviests)

Gaļu noputo un vāra apmēram 1, 5 - 2 stundas. Vārīšanās beigās pievieno lauru lapu, piparus un sāli. Tikmēr sarīvē burkānu uz rupjā...

Gurķu- tomātu aukstā zupa

Gurķu- tomātu aukstā zupa

- gurķi - tomāti - ķiploks - kefīrs - citrona sula - seleriju un bazilika zaļumi - sāls - Chipoletto mērce - linsēklas

Sablenderē daļu no gurķiem, tomātus, ķiploka daiviņu, kefīru, daļu no zaļumiem. Pievieno sāli, citrona sulu, Chipoletto mērci. Gatavā ie...

10 minūtes

Ķirbju zupa

Ķirbju zupa

- ķirbis - kausētais siers - olīveļļa vai gī sviests cepšanai - sīpoli - sāls - zaļimi Ja vēlas asumiņu - ingvers, čilli pipariņš

Katliņā olīveļļā vai sviestā apcep sīpolus līdz caurspīdīgumam(šajā gadījumā labāk izmantoju gī, jo tas bagātina garšu), katlu pieber ar rup...

30 minūtes

Kartupeļu un frikadeļu zupa

Kartupeļu un frikadeļu zupa

- 400 g liellopa kaulu buljona - 200 g kartupeļu - 50 g burkānu - 100 g puķukāposta - 5 g pētersīļu - 5 g sīpolu - garšvielas Frikadelēm: - 75 g liellopa gaļas - 3 g sīpolu - 1/4 olas - 15 g baltmaizes - 10 g ūdens

Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad p...

Lašu zupa

Lašu zupa

- 2 svaiga lašu muguriņas - 2 nelieli kartupeļi - burkāns - dilles - sāls - pipari - krējums

Ielej katlā ūdeni un liek vārīties laša muguriņas, kad izvārījies, ņem laukā un atdzesē. Liek buljonā sagrieztus katupeļus un burkānus, būtu...

Vasaras skābeņu zupa

Vasaras skābeņu zupa

- 200 gr. svaigu skābeņu - 700 gr. gaļas (cūku ribiņas) - 100 gr. žāvēta ribiņa - olas - burkāni jaunie svaigi 3 gab. - buntīte dilles - jaunie kartupeļi - sāls - pipari - ķilociņš - sīpols

Uzvāram buljonu pievienojam sīpolu, ķiplociņu piparus, sāli, izņemam gaļu, pievienojam buljonam burkānus un kartupeļus, kad kartupeļi mīksti...

60 minūtes

Vienkāršā biešu aukstā zupa

Vienkāršā biešu aukstā zupa

- marinētas bietes 0.5l burciņa - krējums - lociņi 150-200gr - zaļi lauku gurķi 5 gab - olas 5gab - laba vārītā desa vai kūpināta krūtiņa - 300g. dilles

Burciņas saturu ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, kad atdziest pievieno sasmalinātus pārējos ingridientus, olas, saprotams, novāra....

20 minūtes

Jēra zupa

Jēra zupa

- 1-1, 5 kg jēra gaļas - 1 kg gatavu tomātu - burkāni - kartupeļi - sīpoli - ķiploki pēc izjūtas, lai sanāk diezgan biezs - sāls - pipari - zaļumi: seleriju lapas, koriandrs, puravi, loki, dilles

Noplaucē, nomizo un sagriež tomātus, sasmalcina sīpolus un liek vārīties apmēram 1, 5 litros ūdens. Pēc apmēram 15 minūtēm pievieno sagriezt...

180 minūtes

Skābeņu zupa

Skābeņu zupa

- 2~3 litri ūdens - 3~4 ēd. kar. grūbas - 1 burkāns - 5~7 kartupeļi - 1 sīpols - 1 buljona kubiņš - skābenes (1 burciņa vai 400gr. svaigas) - zaļumi, sāls - 5~6 olas

Katlā ūdenī liek nomazgātas grūbas un sagrieztu burkānu, uzvāra, vāra aptuveni 10 minūtes. (Pie reizes atsevišķi liek vārīties olas, novāra ...

30 minūtes

Makaronu zupa ar frikadelēm un ķiplokiem.

Makaronu zupa ar frikadelēm un ķiplokiem.

- 100 g liellopa maltās gaļas - puse neliela sīpola - 1 tējk. tomātu pastas - sauja makaronu - 1 ķiploka daiviņa - sāls, pipari - 1 ēd.k. skāba krējuma - saišķītis pētersīļu - eļļa cepšanai

Maltai gaļai pievieno sāli, piparus un daļu sasmalcinātu pētersīļu, labi samīca. Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, pievino tomātu pas...

30 minūtes

Pelmeņu zupa

Pelmeņu zupa

- 10 pelmeņi - 1 l ūdens - 2 kartupeļi - 2 burkāni - 1 neliels sīpols - sāls, pipari, zaļumi - vegeta

Liek ūdenī vārīties sagrieztus kubiņos kartupeļus, smalki sagrieztu sīpolu un vienu burkānu riņķīšos. Kad ūdens ir uzvārījies pieliek nedaud...

30 minūtes

Piena zupa ar makaroniem un rozīnēm

Piena zupa ar makaroniem un rozīnēm

- 0,5 l piena - sauja rozīnes - 3 saujas makaroni - cukurs, sāls pēc garšas

Liekam vārīties pienu, kad tas sāk mest 1. burbuļus metam iekšā rozīnes un makaronus, vāram kamēr makaroni gatavi, pevienojam cukuru un sāli...

15 minūtes

Sliņķu zupa.

Sliņķu zupa.

- 1 l ūdens - 2 mednieku cīsiņi - 2 nelieli kartupeļi - 1/4 gl smalko makaronu - 1 neliels burkāns - 1 neliels sīpols - 1 cieti novārīta ola - eļļa apcepšanai - sāls - malti melnie pipari - lauru lapa - zaļumi

Uzliek vārīties makaronus. Pannā apcep sagrieztos cīsiņus, noņem un liek katliņā. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņiem, pusi burkāna sagrie...

30 minūtes

Ķirbju mannā zupa

Ķirbju mannā zupa

- 1 gl ūdens - 150 g kirbja - naža gals sāls - 1 ēd.k. cukura - 1 gl piena - 1 ēd.k. sviesta - 1/2 tases manna putraimu

Verdošā ūdenī ieliek sāli un kirbjus. Vāra gatavus, bet ne izjukušus, pielej karstu pienu, uzvāra. Ieliek sviestu un tievā strūkliņā ber man...

30 minūtes

Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem

Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem

- 0, 5 kg cāļu kuņģīšu muskulīši - 0, 5 kg svaigs kāposts - 1 sīpols - 3 burkāni - buntīte dilles - 1 liels tomāts - 1/2 čili pipara - sāls - krējums

2l katliņā vāram kuņģīšus, pēc 15min pievienojam sasmalicinātos dārzeņus, kad nāk uz gatavības pusi pievienojam tomātu sasmalcinātu, pēc tam...

30 minūtes

12
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas