Gardais kefīrs
- glāze Tibetas piena sēnes kefīra (var parasto) - viens banāns - saujiņa svaigu ogu (zemenes, avenes, upenes, mellenes)
Visu sablenderē, ielej smukā glāzē ......
3 minūtes
Tunča - šampiņjonu salāti
- 1 bundža tuncis - 1 bundža kukurūza - 1 bundža šampiņjoni - 1 bundža olīves pildītas ar papriku - 1 neliels sīpols (ja negaršo, var nelikt) - 4 ēd.k. majonēze - 1 ēd.k. kečups
Ļoti smalki sagriež sīpolu, pievieno visas sastāvdaļas, samaisa un salāti gatavi....
10 minūtes
Tunča – dārzeņu salāti
- 2 vidēji lieli vārīti kartupeļi - ½ sīpols - 1 tomāts - 1 vārīta ola - 1 bundža konservēts tuncis - 1 bundža konservēta kukurūza - majonēze - kečups - sāls, pipari
Sagriež sīpolu, tomātu, olu, kartupeļus, saber visas sastāvdaļas bļodā un pārlej ar mērci kas pagatavota no 2/3 majonēzes un 1/3 kečupa, mēr...
30 minūtes
Ātrā vistas kāja
- 2 vistas kājas - 1 glāze ūdens - 1 glāze baltvīna etiķis ar ķiploku - 3 karotes raudene – jeb oregano - sāls, pipari
Vistas kājas ieliek katlā, ielej ūdeni, etiķi, ieber oregano, sāli, piparus. Uzliek katlam vāku un vāra 5 minūtes, tad izņem no katla, notec...
20 minūtes
Makaroni ar dārzeņiem.
- 250 gr. svaigi šampiņjoni - 200 gr. makaroni (spirāles) - 2 burkāni - diedzētas pupiņas - 1 sarkanā paprika - 1 zaļā paprika - sojas mērce - eļļa cepšanai
Salmiņos sagriež papriku un burkānus, ber uz pannas, nedaudz apcep, tad pievieno sauju diedzētas pupiņas un atsevišķi apceptus šampiņjonus, ...
40 minūtes
Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem
- 8 vistas filejas šķēles - 150 gr. cūkgaļas šķiņķis - 200 gr. svaigi šampiņjoni - 1 sīpols - 1 tomāts - 1 burkāns - 1 zaļā paprika - 2 olas - 1glāze sarkanais vīns - 1 glāze ūdens - eļļa, milti, sāls, pipari - zaļumi
Sagriež plānās šķēlēs vistas fileju un šķiņķi, iepiparo un apsāla, noklāj vistas filejas sķēli, virsū uzliek šķiņķa šķēli un sarullē, saspra...
60 minūtes
Vistas salāti ar rozā mērci
- divi vistas filejas gabali - vidēji liels tomāts - avokādo - salātu lapas - kečups - majonēze - pikanti čipši - tobasko mērce - citrons vai citrona sula - zaļās olīves (bez kauliņiem) - sāls, pipari, eļļa cepšanai
Apsāla un iepiparo fileju un liek uz pannas sakarsētā eļļā cept. Tikmēr sagriež avokado un aplaista ar citrona sulu, lai tas nepaliek tumšs,...
60 minūtes
Vistas filejas sacepums
- 4 vistas filejas - ½ glāze rīvmaize - ½ glāze rīvēts siers - ¼ glāze piens - 2 olas - 1 karote sinepes - sāls, pipari - 4 vidēji lieli vārīti kartupeļi - 1 ½ glāze krējums - 1 bundžiņa sagrieztu konservēto šampiņjonu - sāls, pipari, eļļa cepšanai
Sajauc sieru ar rīvmaizi, atsevišķā traukā salej pienu, pievieno vienu olu, sinepes, sāli, piparus un ar slotiņu sakuļ, tajā iemērc fileju, ...
60 minūtes
Folijā cepts lasis ar diļļu mērci
- lasis 700 gr - sviests - estragons (1 ēdamkarote) - citrona sula (1 citrons) - baltvīns - pipari - majonēze - svaigas dilles
Sagatavo tik daudz folijas gabalu, cik ir laša gabalu. Katru folijas gabalu iesmērē ar sviestu, uz tā uzliek lasi. Lasim uzber sausu estrago...
40 minūtes
Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums
- saldēta zivju fileja, ap 1 kg - kartupeļi 1-1,5 kg - siers 200 g - piens 150 ml - sviests 50 g - zaļumi - ingvers - milti - eļļa - garšvielas
Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu. Nomizo kartupeļus un liek vārīties. 100 minūtes
Krabju nūjiņu un puķkāpostu salāti.
- 250-300 gr krabju nūjiņas - maza galviņa puķkāposta - 4-5 vārītas olas - 1 svaigs gurķis - var pievienot arī konservēto kukurūzu - krējums - sāls - pipari - majonēze - daudz diļļu.
Visu sagriež gabaliņos. Puķkāpostu vēlams sagriež jau iepriekšējā dienā, lai tas nebūtu sauss pēc garšas un sajaukt ar sasmalcinātām dillēm ...
30 minūtes
Siera salāti ar tomātiem un olām
- siers 250 gr - 4 cieti vārītas olas - 3 tomāti - 2-3 daiviņas ķiploka - majonēze
Sarīvē sieru, Smalki sagriež olas. Sagriež tomātus. Izspiež ķiploku. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un samaisa ar majonēzi....
40 minūtes
Padomju salāti
- 200 gr. vārīta desa (var izmantot vistas vai citu liesu vārītu gaļu) - 2-3 marinēti gurķi - 2-3 vārīti kartupeļi - zaļie zirnīši - ap 200 gr. - 3 cieti vārītas olas - 1 vārīts burkāns - majonēze - sāls
Visas sastāvdaļas smalki sagriež, pievieno sāli (ja nepieciešams) un sajauc ar majonēzi. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī svaigu gurķi, sī...
60 minūtes
Ceptas garneles ar sojas mērci un citrona/laima sulu
- vārītas garneles 500 gr. - ķiploks - 5 daiviņas - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - citrona vai laima sula (var būt abas) - no augļa pusītes - pipari - eļļa cepšanai
Atsaldē garneles, ja tās ir sasaldētas. Sīki sagriež ķiploku un dažas minūtes cep eļļā. Pievieno vārītas garneles (ja nopirktās garn...
20 minūtes
A la soļanka manas ģimenes gaumē..
- 300 gr. žāvētas desas - 0,5l burciņa marinētu gurķu - 3-4 burkāni - 5-6 vidēji katupeļi - 250 gr. tomātu mērces ( jebkuras) - 2-3 vidēji sīpoli - dažas olīves - citrons dekorēšanai.
Sagriež gabaliņos desu un sīpolus, pievieno smalkos melnos piparus, sāli, citas garšvielas pēc gaumes, cep eļlā vai taukos viegli brūnus. Pi...
30 minūtes
Kabaču un paprikas uzkodas
- 2 maziņi kabači - 1 paprika - citronu sula - 1 ēd. k. - ķiploks - 3 daiviņas - sinepes - 1 tējkarote (ja asās) - baziliks, sāls, pipari, olīveļļa
Kabačus sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās un apcep olīveļļā. Notīra, sagriež papriku un arī nedaudz apcep olīveļļā. Smal...
60 minūtes
Vista ar ananasiem un kariju
- vistas fileja - 400-500 gr. - konservēti ananasi - 150 gr. (viena bundžiņa) - 3 tomāti - 1 sīpols - ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā) - 3 daiviņas ķiploka - karijs - 2 tējkarotes - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara - kartupeļu ciete vai milti - eļļa cepšanai - pētersīļi - sāls
Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju. Arī ananasu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet). Notīr...
120 minūtes
Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem
- 2 jūras karūsas - 1 sīpols - 1 paprika - 1 tomāts - ingvera sakne, aptuveni 30 grami - jūras sāls - pipari (var izmantot citronpiparus) - olīveļļa
Zivis nomazgā, notīra un izķidā (ja tas nav izdarīts veikalā). Nosusina papīra dvielī. Gan iekšpusē, gan ārpusē karūsas ierīvē ar sāli un pi...
60 minūtes
Marinēti puķkāposti ar burkāniem
- puķkāposti - burkāni - garšvielas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence
Puķkāpostus sadala daiviņās, burkānus sagriež ripās, kārto izkarsētās burkās, ieber garšvielas. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, ...
Pupiņas ar dārzeņiem
- 1 kg nevārītas pupiņas - 3 kg ļoti gatavi tomāti - 2 kg burkāni - 2 kg sīpoli - 10 gab. paprika - 0.5 l eļļa - 200 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - pipari, lauru lapas
Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī, izmērcētas vāra līdz pusgatavībai, nolej ūdeni, tad pievieno smalki sagrieztu papriku, sīpolus, tomātus, ripi...