Ielogoties
Reklāma
339
Plūmju - šokolāde

Plūmju - šokolāde

- 3 kg sarkano plūmju - 1 kg cukurs - 1 paciņa sviests - 100 gr. kakao pulvera

Plūmēm izņem kauliņus, samaļ, vāra 40 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno sviestu un kakao. Karstu pilda burkās un ...

Gurķi ripiņās

Gurķi ripiņās

- 2.5 kg gurķu - 2-3 daiviņas ķiploku uz burku - melnie pipari 5 graudiņi uz burku Marinādei: - 2 l ūdens - 2 gl. 9% etiķis - 2 gl. cukurs - 4 ēd.k. sāls (bez kaudzes) - 7 ēd.k. eļļa

Gurķus sagriež ripiņās, kārto burkās, katrā burkā iemet piparus un ķiplokus, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, sasedz segās līdz atdziest....

Marinēti gurķi ar tomātiem.

Marinēti gurķi ar tomātiem.

- gurķi - tomāti - dilles, mārutku lapas, upeņu lapas, ķiploki, pipari, utt., ja zaļumi nav, tad var izmantot sauso maisījumu marinēšanai Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence

Saliek burkās garšvielas, zaļumus, gurķus, tomātus. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un atstāj ka...

Kabaču ievārījums ar piparmētrām

Kabaču ievārījums ar piparmētrām

- 1 kg kabaču (mizoti, bez sēklotnes) - 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3" - 2 citroni - 150 ml ūdens - 2 piparmētru zariņi

Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kabačus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad m...

Marinētas bietes

Marinētas bietes

- galda bietes Marinādei: - 2 litri ūdens - 250 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 8 melnie pipari - 2 lauru lapas - 10 ēd.k. 9% etiķa

Vārītas bietes sarīvē vai sagriež kubiciņos, pilda burkās, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, ietin segā un atstāj kamēr atdziest.

Kāpostu salāti

Kāpostu salāti

- kāposti - burkāni - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence

Kāpostus smalki sagriež, pievieno sarīvētus burkānus, samaisa un saber burkās (var pievienot arī papriku), katrā burkā iemet pa dažiem pipar...

Tomāti želejā

Tomāti želejā

- tomāti - sīpoli - sv.kāposti - želantīns - lauru lapas - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence

Kārto burciņās tomātus sagrieztus, ja nelieli - veselus, sīpolu gredzenus un nedaudz svaigu kāpostu. Katrā burkā iemet pa lauru lapai un daž...

Baltkrievijas kabači

Baltkrievijas kabači

- 6-7 kg kabači Marinādei: - 0.5 l burciņa Spilves tomātu mērce - 1 litrs ūdens - 200 gr. cukurs - 200 gr. 9% etiķis - 2 ēd.k. sāls - 0.2 l. eļļa

Kabačus griež ripās, ja kabači lieli, tad mizo un izņem sēklas. Pagatavo marinādi, visu uzvāra. Verdošā marinādē ieber kabačus uz 1 - 2 minū...

Tomāti savā sulā

Tomāti savā sulā

- tomāti nepārgatavojušies - pildīšanai burkās - tomāti ļoti gatavi, mīksti - sulai - sāls - cukurs

Ļoti gatavos tomātus vāra 10 - 20 minūtes, tad caur sietu izberž, lai nav ne sēkliņas, ne miziņas. Uz 1 litru sulas pievieno 2 ēd.k. sāls, 1...

Pupiņas marinādē

Pupiņas marinādē

- sviesta pupiņas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9%

Pupiņas vāra udenī, nedrīkst pārvārīt, nosūc ar sietu un ļauj notecēt. Pilda burkās, pārlej ar marinādi un liek karsēt. 800 gr. burciņas kar...

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)

- 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 3 kg kabači - 400 gr. nevārītu rīsu - 600 gr. eļļa - 150 gr. cukurs - 2,5 ēd.k. sāls - 12 ēd.k. 9% etiķa - 0.5 burciņa tomātu pasta

Dārzeņus apcep un vāra 40 minūtes, tad pievieno rīsus un turpina vārīt kamēr kabaču šķidrums izūd, apmēram 20 minūtes. Pievieno tomātu pastu...

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)

- 3 kg tomāti - 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 1 kg paprika - 1-2 asie pipari - 0.5 kg rīsi - 0.5 l eļļa - 200 gr. sāls - 100 gr. cukurs

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos dārzeņus sagriež. Visu apcep un liek vārīties 50 min., tad pievieno novārītus rīsus un vāra vēl kād...

Asortī

Asortī

- gurķi - tomāti - plūmes - kabači - ķiploki - sausais maisījums marinēšanai (ja dārzā nav lapu un diļļu) Marinādei: - 1l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. etiķa esence

Burkā kārto gurķus, tomātus, plūmes, kabačus, ķiplokus. Pārlej ar marinādi un liek karsēties, es karsēju ievietojot cepeškrāsnī 200 grād...

Agneses gurķi (ar citronskābi)

Agneses gurķi (ar citronskābi)

- gurķi - garšvielas (dilles, mārutku saknes, ķiploki, pipari, utt., vai sausais maisījums marinēšanai) Marinādei: - 1,5 litrs ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. citronskābe

1. aplej ar karstu ūdeni burkā saliktos gurķus, tad nolej 2. aplej jau ar garšvielām un nolej 3. aplej ar karsto marinādi un aizvāko...

Garšīgās liellopu gaļas kotletes

Garšīgās liellopu gaļas kotletes

- 0,5 kg maltas gaļas (liellopu) - rieciens rupjmaizes bez garozas - 1 ola - 1 neliels sīpols - 1 neliels kartupelis - daiviņa ķiploka - sāls, pipari - eļļa cepšanai

Sīpolu, kartupeli, ķiploku, ūdenī izmērcētu rupjmaizi sarīvē vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā un savieno ar malto gaļu. Pievieno sāli, piparu...

60 minūtes

Folijā cepta forele

Folijā cepta forele

- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa

Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu....

60 minūtes

Siera Rafaello

Siera Rafaello

- siers - krabju nūjiņas - ķiploka daiviņa - melnās olīves bez kauliem

Sarīvē sieru un krabju nūjiņas. Saspiež ķiploku un pievieno sarīvētajam sieram. Sieram pievieno majonēzi bet ne pārāk daudz - tā lai izveido...

30 minūtes

Kanāriešu avokado mērce

Kanāriešu avokado mērce

- 2 lieli avokado - 1 sarkanais sīpols - 1 asais sarkanais pipars - citrona sula (viens citrons) - 250 g olīveļļa - 1 olas dzeltenums

No avokado izņem mīkstumu. Smalki sagriež sīpolu un piparu. Kopā sajauc avokado, sīpolu, piparu, citrona sulu, olas dzeltenumu. Ja nepiecieš...

20 minūtes

Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē

Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē

- avokado - garneles - citronu sula - nedaudz pētersīļu - ketčups, majonēze, sinepes, brendijs - mērcei.

Gatavu avokado gareniski pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karotīti izņem mīkstumu. Izņemtajai masai pievieno nedaudz citronu sulas, lai ...

30 minūtes

Šķinķa un šampinjonu salāti

Šķinķa un šampinjonu salāti

- mazā (250ml) burciņa marinēto šampinjonu - 250 gr šķinķa( kūpinata vai žāvēta) - 2-3 vārīti burkāni - 4 vāritas olas - 400gr zaļo zirnīšu vai varītu kartupeļu - sāls, majonēze, krējums, sinepes-pēc garšas var pievienot smalki sagrieztus sipolus pikantumam

Visu sagriež smalkos gabaliņos - galvenais lai patīk kā izskatās......

30 minūtes

1...14151617
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas