Ielogoties
Reklāma

Melleņu - Jogurta kūka

Informācija
Autors: silvaana
Visas receptes, ko publicēja silvaana
Recepte publicēta: 03/08/2010 13:43
Recepte lasīta 5047 reizes
Recepte saglabāta favorītos 73 reizes
Komentāri: 5
Izejvielas un to daudzums:
- 3 pac. Selgas šokolādes cepumi
- 1 pac. sviests
- 50 gr. grauzdētu lobītu saulespuķu sēkliņu
- 1 l melleņu jogurta
- 100 gr. svaigu melleņu
- 2 paciņas želatīna
Pagatavošanas process:
Sagatavo želatīnu. Formas dibenā ieber mellenes. Sajauc želatīnu ar nelielu daudzumu karsta ūdens, kas iekrāsots ar melleņu sulu, uzlej ogām plānā kārtiņā, ieliek saldētavā uz 5 min, kamēr sarec.
Atlikušo želatīnu piejauc jogurtam un uzmanīgi pārlej melleņu kārtai. Atkal ieliek saldētavā, lai ātri sarec. Uz kādām 10-15 min.
Kad sarecējis, pa virsu uzklāj cepumu masu. Un mazliet piespiež. Novieto vēsumā uz stundu. Var ilgāk.
Cepumu masu gatavo:
Sadrupina cepumus, piejauc saulespuķu sēkliņas un kausētu sviestu. Maisa tik ilgi, kamēr cepumi visu uzsūkuši un kļuvuši tumšāki un sulīgi.

Pēc dažām stundām kūku izņem no formas un tā jau ir gatava ēšanai!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Vienmēr par maz!
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (5)
kreimene40 | 16/06/2011 20:07
Izskatās dievīgi.Mana acs saredz, ka forma no Tuperware!Lieliskas receptes ar TW sanāk šajā formā:)))
silvaana | 22/09/2010 17:24
Olit, var var. Var izmantot jebko, kas garsho un ir pieejams no augljiem un ogaam :)
braiducce | 03/08/2010 17:31
man gribā sšito kūku , jo nav jācep , bet lagā es visu nesaprotu
neparastaa | 03/08/2010 14:59
skaisti..izskatas un garso noteikti dieviigi...
olita112 | 03/08/2010 14:58
silvan, kur tu aatrak biji... man visas mellenes apeestas, bet mana sirds juut, ka var izmantot arii citas ogas... ar taam atbilstosju jogurtu...
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas