Ielogoties
Reklāma
338
Kāpostu tīteņi

Kāpostu tīteņi

- kāpostgalva - maltā gaļa - sāls - pipari - ķiploks - burkāni - sīpoli - saldais krējums - nedaudz milti - rīsi - tomātu mērce

Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju. Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost...

Biskvīta torte ar augļiem

Biskvīta torte ar augļiem

- 15 olas - cukurs - milti - vanilīncukurs - kviešu milti - dzeramā soda nedaudz - saldais krējums - augļi dekorēšanai - ievārījums skābs (jāņoga, ērkšķoga)

Olas saputo ar cukuru, vanilīncukuru, puto kamēr masa paceļot krīt pikām no karotes, tad pievieno miltus un nedaudz sodas, viegli iecilā mas...

Gaļas pončiki, pīrādziņi, austiņas

Gaļas pončiki, pīrādziņi, austiņas

Parastā rauga mīkla. - milti - sāls šķipsniņa - cukuriņš arī nedaudz - raugs - taukvielas - ūdentiņš vai pieniņš uzsildīts, tikai ne vārošs lai lai mīkla rūgstot nesaplok.

Izsijātiem miltiem pieliek sālīti un cukuriņu, visu izmaisa, tad pielej ūdentiņu vai pieniņu siltu, pēc tam uzreiz taukvielas vēl klāt izmai...

Piparkūku kārtojums

Piparkūku kārtojums

- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna

Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šok...

Ābolu pankūkas

Ābolu pankūkas

- 3 olas - glāze piena - glāze milti - sāls - cukurs - 3-4 skābi āboli - naža gals soda - eļļa

Sakuļ olas, sāli, cukuru, pielej pienu, pieber miltus, pievieno sodu, visu sakuļ viendabīgā masā, nomiro ābolus un sagriež ļoti plānās šķēlī...

30 minūtes

Biskvīta torte ar vārīto kremu un augļiem

Biskvīta torte ar vārīto kremu un augļiem

- 11olas - 19 ēd.k milti - 9 ēd.k kartupeļu ciete - cukurs - 1glāze piens - 1 paciņa saldkrējuma sviests - vanilins - 0, 5 l dzērveņu vai brūkleņu ievārījums Dekorācijai augļi pēc paša gaumes un izdomas.

Cep trīs biskvīta ripas. Katrai ripai puto trīs olas un trīs ēd.k cukura. Pievieno divas ēd.k miltus un vienu ēd.k kartupeļa cieti. Cep stan...

120 minūtes

Pēterdienas brokastis

Pēterdienas brokastis

- 2 olas - 2 ēd.k. skābā krējuma - 3 standziņas krabju nūjiņas - dilles, sāls - pēc vēlēšanās - 3-5 zemenes

Sakuļ olas ar krējumu, pieliek garšvielas un uzlej uz pannas. Uzliek vāku. Sagriež smalki krabju nūjiņas un pārber olas masai uz pannas. Kad...

20 minūtes

Kakao krēms

Kakao krēms

- 2 ēd.k. cukura - 1 ēd.k kakao pulvera - 2 ēd.k. kviešu miltu - 1/2 l piena.

Kakao sajauc ar cukuru un miltiem. Maisot pielej pienu un silda ūdens peldē kamēr krēms sabiezē. Pasniedz atdzesētu ar pienu....

15 minūtes

Zemeņu putas ar vaniļas mērci

Zemeņu putas ar vaniļas mērci

Vaniļas mērcei: - 1l piens - 8 olu dzeltanumi - 170 cukurs - 5 gr vaniļas cukurs Zemeņu putām: - saldais krējums - cukurs - sablenderētas zemenes ar cukuru

Izvāra vaniļas mērci. Saldo krējumu saputo ar cukuru, beigās pievieno sablenderētas zemenes, kuras tikai iemaisa nevis samaisa ar saldo krēj...

Sālsvista

Sālsvista

- 1 kg rupjā sāls - vesela vista!

kg sāli izberam uz cepešpannas uzliekam vistu un aizmirstam uz 1, 5 stundu, labu apetiiti/...

90 minūtes

Ogu - zefīra kūka

Ogu - zefīra kūka

- 1 bundžiņa persikupusītes - 600 gr salds krējums - 2 paciņas želantīns - 7-8 gb. zefīrs - svaigas ogas (es liku zemenes) - nedaudz cukura

Persikus saliku traukā (kā var redzēt bildītē), saplūkāju gabaliņos zefīrus (ar ir bildītē), tad likos pie saldā krējuma putošanas pievienoj...

Aknu - kartupeļu plācenīši

Aknu - kartupeļu plācenīši

- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas - 400 gr.svaigi kartupeļi - 1 liels sīpols - 1 ola - 1 ēdamkarote miltu - 1 tējk.sāls - 1/4 tējk.maltos baltos piparus - 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas - taukvielas cepšanai

1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt. 2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam...

45 minūtes

Fiksie pīrādziņi ar gaļu vai biezpienu

Fiksie pīrādziņi ar gaļu vai biezpienu

- 0.5 pīrādziņu gaļa - sīpols - kārtainā bezrauga mīkla (nopērkama gatava veikalā) - sāls - pipari

Izkaisa uz galda virsmas miltus un ar veltni izrullē mīklu plānā taisnstūrī, tad ar nazi sagriež trijstūros, apmēram plaukstas lielumā. Resn...

Pavasaris nenāk

Pavasaris nenāk

- ledussalāti - spināti - pētersīļi - tomāti - gurķis - sarkanais sīpols - grauzdēti, sālīti zemesrieksti - balzametiķis - biezpiens

Saplūkā ledussalātus un spinātus. Tomātus, gurķus sagriež gabaliņos. Sīpolu sagriež pusaplīšos. Dārzeņus ber bļodā, pieber...

10 minūtes

Vistiņa alū.

Vistiņa alū.

- vistas fileja - cauraudzēts speķīts - sīpoli - saldais pipars - sāls - pipari - buljona kubiciņš - tējk. cukurs vai medus - galvenā sastāvdaļa ALUS

Ņem vistas filejiņu, sagriež garenos paresnos gabaliņos. Sagriež cauraudzēto speķīti plānās sķēlītēs. Tad ņem vistiņu un aptin ar cauradzēto...

Burkānu pikantie salāti

Burkānu pikantie salāti

- svaigi burkāni - ķiploki vai lociņi

Sarīvē burkānus, cik sirds velās. Atkarībā no apstākļiem var pievienot saspiestus ķiplokus vai zaļos lociņus, visu samaisa ar majonēzi. Nepi...

5 minūtes

Kārtainais maizes sacepums

Kārtainais maizes sacepums

- pacieta baltmaize - desa - gaļa malta - žāvēta (kādu sirds vēlas) - sīpols - piens - mazliet siera

Sakārto maizi kādā cepjamajā traukā. Apcepjam gaļu malto vai vienkārši sagriežam desu, mazliet apcepjam. Un piecepjam mazliet sīpoliņu klāt....

20 minūtes

Biezpiena klimpas

Biezpiena klimpas

- 1 paciņa biezpiena - 5 tējkarotes rīsu milti (var likt parastos, kviešu) - 1 ola - 3 tējk. cukurs - šķipsna sāls - ūdens

Katliņu ar ūdeni un šķipsniņu sāli liek vārīties, tikmēr samaisa visas sastāvdaļas klimpām, t.i. biezpienu ar cukuru, iesit veselu olu un ie...

Kartupeļu sacepums

Kartupeļu sacepums

- 1 kg kartupeļu - 200 ml piena - jebkāda žāvēta gaļa - vista, cūka - 3 olas - pāris daiviņas ķiploku, skatoties cik pikantu gribat - nedaudz sviesta - sāls - mazliet siers pēc vēlmes

Izvāra kartupeļus, nokāš un samīca. Mīcot piejauc sāli, olas, saspiestu ķiploku un pielej pienu. Kārtīgi visu samaisa. Tad cepamtra...

Burkānkūka

Burkānkūka

- 750-800 g milti - 1, 5 pac. cepamais pulveris - 300 g sviests - 1, 5-2 kg burkāni (rīvēti uz smalkās rīves) - 0, 5 l skābais krējums - 300 g cukurs - 150 g rozīnes - 150 g valrieksti sagriezti (uz 20 min. iemērc karstā ūdenī, lai neitralizētu rūgto garšu) - 100 g kokosa skaidiņas - 250 g sk. krējums + 100 g cukurs kūkas virsai - tējkarote malts kardamons - tējkarote malts kanēlis

Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, sajauc un mīca, kamēr izdalās mitrums no burkāniem. Tad pievieno mīkstu sviestu, miltus, visu izmīca, lie...

1234...17
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas