Ielogoties
Reklāma

Cūkgaļas galerts

Informācija
Autors: helgi
Visas receptes, ko publicēja helgi
Recepte publicēta: 19/09/2016 17:58
Recepte lasīta 5389 reizes
Recepte saglabāta favorītos 4 reizes
Komentāri: 4
Foto

Rādīt vairāk (3)

Izejvielas un to daudzums:
- 2 cūkas kājas ar stilbiņiem
- 2-3 ķiploku daiviņas (vai sīpols)
- burkāns
- pētersīļu saknes
- sāls
- pipari
- lauru lapa
Pagatavošanas process:
Notīrītas cūku kājas, noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm.
Nomazgā, visu gaļu ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai visi gaļas gabali būtu apsegti un lēni vāra.
Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra kamēr gaļa mīksta (ātrāk gaļa izvārās, ja to vāra ātrvārāmajā tvaika katlā).
Izvārīto gaļu ar putu karoti izņem, padzisušu atkaulo. Sagriež gaļu mazos gabaliņos vai samaļ gaļas mašīnā.
Buljona šķidrumu izkāš ( var nosmelt liekos taukus), pārlej gaļai grāpītī vēlreiz visu uzvāra. Ar zupas kausiņu gaļu ar buljonu lej bļodiņās. Atdzesē un liek ledusskapī sarecēt.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 90

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Labi garšo ar mārutkiem, sinepēm vai atškaidītu galda etiķi. P.s.Tautas medicīnā šādu galertu iesaka lietot cilvēkiem, kuri jūt locītavu stīvumu, krakšķēšanu, sāpes.
0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
ingr | 04/08/2018 15:46
Diez vai uz gaazes un elektriibas kaads vaara 5-6 stundas.Laukos-jaa, kad pliits kuraas ziemaa, graapiits var sutinaaties kat 7 stundas.Un buljons tiesaam superiigs.Un vispaar buljoni-smukumam-ar gadiem kolageens aadaa vairs taa neveidojas-buljons un galerts ir labs kolageena avots(arii lociitavaam, ne tikai rokas un kaajas, bet arii mugurkaulam)
esmucitada | 11/04/2017 19:41
Es parasti ņemu cūkas cimboli un 1/3 liesas cūkgaļas, vārot lieku klāt veselu sīpolu, ķiploku daiviņas veselus burkānus, piparu graudiņus, vāru gan kādas trīs stundas uz ļoti lēnas uguns, lai galerts nebūtu duļķains.Par cik mūs ģimenei negaršo ādas, tās tiek noņemtas, tad gaļu smalki sagriež un pārlej ar izkāstu buljonu.
helgi | 19/11/2016 23:24
Gaļa tika vārīta ātrvārāmajā tvaika katlā, tāpēc ietaupās apm. 50% vārīšanas laika.
woodoolv | 11/11/2016 01:58
?viss ok, bet kā var paspēt pa 90 minūtēm, ja pat zupas buljons jāvāra 5-6 stundas, lai tiktu pie īsta buljona? To ikvinā kulinārijas skolā māca. kājas jau nav filejas vai karbonādes gabali’nš:)
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas