Ielogoties

burciņas / 120

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 29855 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...456 78910...26
02/08/2015 10:04
tikko bralits man staasta, ka sim esot baigaa persiku raza..  svaigus laikam atvest  nepaspees..
vediisot zafti
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8436

02/08/2015 10:16
Kurā valstī?
0 0
02/08/2015 10:18
Jelgavaa   ..kokam 4 gads..un esot izaudzis milziigs..
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8436

02/08/2015 10:22
aaaa... man radiniecei bija aprikožu koks. Ilgus gadus auga un tad vienā bargā ziemā izsala. Kādi ir LV persiki, arī saldi?
0 0
02/08/2015 10:23
dziezko saldi neesot, bet tas aukstaas vasaras del..zemenes ar sogad nebija saldas..
bet suliigi gan..
un ar salsanu esot taa ka, ja  koks jau liels, tad nenosalstot..nu redzes..
0 0
02/08/2015 15:31
beatri-xyx, labi jau ka tev te ir māja un adrese😁 norādīsi savām zaptsburkām kur tām vieta! ☺
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

03/08/2015 15:28
Drosmīgā- Tev te nav vietas tāpēc, ka esi līdusi kasīties, nevis runāt par tēmu, atšķirībā no pārējām dāmām, kas te piedalās. Tāpēc dodies uz to diskusiju, kas atvērta speciāli tiem, kam vajag kasīties.
Atā, un visu gaišu. Turpmākos Tavus pārspriedumus dzēsīšu.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

03/08/2015 15:32
Ar apriokozēm un persikiem ir tā: Latvijā tie aug pat ļoti labi, tikai diemžēl ne visur Ir atsevišķi rajoni, kurus spēcīgi parasti skar salnas un ziemas sals, tādēļ tas sevišķi jāņem vērā. Mūsu dārzs ir tieši tādā sliktā vietā (lai gan tepat Zemgalē), visas aprikozes un persiki laika gaitā izsala. Labi, ka vēl saldie ķirši turas. Draugiem Kurzemē tas viss aug griezdamies.
Personīgi man aprikožu- persiku zapte liekas pat aromātiskāka par svaigiem augļiem! Zinātāji jau saka, ka Latvijā augušie arbūzi esot aromātiskāki par importa! Jo tiem vajadzīgs vairāk spēka un enerģijas, lai izaugtu!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

03/08/2015 15:34
Par zupām- hm... elizabete, vai svaigi gurķi tiešām klāt liekami? man tā kā bail- vai neuzšaus gaisā ?
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

03/08/2015 15:40
dolce- Tu ar tām mazajām burciņām pilnīgi pareizi dari. Gan tāpēc, ka vislabāk ir atvērt, izēst un.. miers, gan sevišķi reizēs, kad notiek eksperimenti, jo var gadīties, ka negaršos nevienam. Man tā nupat izgāja ar franču sarkano sīpolu marmelādi, - esot kaut kas sevišķi ekskluzīvs, ēdams ar sieriem, utt. Mājās neviens nenovērtēja, pašai ar ne visai. Neder mūsu latviskajai dabai, - būs jāmet ārā.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

03/08/2015 16:05
Kāds ir vārījis stiķenu aveņu zafti????
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 17103

03/08/2015 16:32
Šodien šefs bija atnesis persikus no sava dārza. Tas ir Skrīveros. Nelieli, nedaudz skābi, ļoti sulīgi, bet traki spalvaini. Laikam šiem auksti šajā vasarā.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 17879

03/08/2015 16:38
Aldij, tad tos persikus vajadzēja novaksēt, vai vismaz noskūt.
Es noteikti šogad atkal vārīšu ābolu-apelsīnu ievārījumu. Tas labi garšo ziemā mums visiem. Reizēm svētdienu rītos sakuļu olu ar pienu, apmērcēju baltmaizes šķēles un uz pannas apcepu, tad sviestu un minēto ievārījumu, un brokasts paēsts.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

03/08/2015 17:15
eprieli- ja Tu ar stiķenēm domā upenes (nevis ērkšķogas, - vārdam esmu dzirdējusi divus tulkojumus), tad ir pa pirmo. Tikai upenes jāņem ievērojami mazāk nekā avenes (kādu trešo vai pat ceturto daļu), citādi nomāks aveņu garšu, jo ir daudz stiprākas.
Frīna- āboliem -apelsīniem nav ne vainas! Forši pa kādam apelsīna gabaliņam piemest arī dzelteno plūmīšu- aliču zaptītei: nav vairs tik stipra, un aromāts tik jauks
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

03/08/2015 17:53
Vai dieniņ cik ilgi nav ēsta baltmaize pienā un olā... Ome bērnībā cepa un tās gāja uz urrā... pat laikam ne vienmēr ar zafti...

Erkšķogas tak ir stiķenes :P ē vēl bija zustrenes...

labi ja salasīsies tās avenes tad uzprovēšu...

Frīn āboliem liek vairāk klāt apelsīnu??? Jeb Tu uz sajūtām???
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 17879

03/08/2015 17:58
Eprieli, uz 2 kg. ābolu, divi apelsīni. Es tā lieku. Un miziņu pierīvēju klāt.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

03/08/2015 18:34
Baltmaizīti jau tāpat vien var uz pannas apcept- ir garšīgi arī bez piena un olas! Tiesa- nav tas diētiskākais paēdiens...
0 0
03/08/2015 19:12
par tiem gurķiem... var, šie tak tiks sautēti, nu protams sēklas laukā, tik to cieto daļu, nu izmēģini kādai burkai...
šķiet, ka ir pat recepte, ka gurķus vienus pašu sautē tomātu pastā, ar liek pie zupām, mērcēm...
un, dāmas, atceraties, ka tautā ir recepšu sadaļa, tur ar interesantas receptes konservēšanai...
0 0
03/08/2015 19:51
beatriks, pirmos gadus sie dikti auklejas ar to persiku sedza un tuntuleeja..
tagad vairs nevajagot..
0 0
03/08/2015 20:00
anksai ir labie persiki??
0 0
1...456 78910...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas