Ielogoties

burciņas

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30041 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1234...26
31/07/2015 08:23
Pagajushajaa sezonaa uztaisiiju paaris burcinjas alicha + banaani. Taa nekas, tiiri lietojams.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 17657

31/07/2015 08:29
Ja par t.s.oriģinālajām receptēm, tad mums pirmajā brīdī aiziet uz urrā, bet pēc ēk tomēr pārbaudītās vērtības paliek topā:)Un nu jau otro gadu vairs nekādu baigo zapšburciņu kalnu.Ogas saldētavā, un tad kā un kad grib tā samiksē.Tikai kādas dažas burciņas, ja vajag kam speciāli, tiek vārītas.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

31/07/2015 08:30
Es šogad sataisīju ķiršus ar riekstiem un rumu, bet tā īsti nezinu kā ēdīsies... cik nu bija uz kārā zoba ārpus burciņām tik visiem patika...

zemenes ar jāņogām savārīju, bet man liekas, kad jāliek krietni mazāk jāņogu... Nevar pusi uz pusi.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 17997

31/07/2015 08:44
Manējiem garšo bumbieru-kazeņu ievārījums, katru gadu savāru.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 08:47
Saldētavā man likt vairs nepatīk- ogām nāk klāt kaut kāda riebīga ledusskapja (freons?) piegarša.
Par jāņogām- neviens negrib ēst jāņogu kaulus, un tātad vispirms ogas izdzenu caur sietu, un tad sulu vāru kopā ar citām ogām. Kopā ar marmelādes cukuru (drusciņ) sanāk ekselenti, supergaršīgi ievārījumi. Topā- ķirši jāņogu marmelādē un avenes jāņogu marmelādē. Klāt pieliktie rieksti un sevišķi ingvers kaut kā neēdas- tos vairs nelikšu.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 08:48
Par kazenēm jādomā- šogad dārzā gaidāmas tonnas gan vieni, gan otri. Lai gan jau tagad pagrabs pilns...
Paldies Frīnai- mēģināšu.
0 0
31/07/2015 08:53
Es sablenderēju zemenes ar cukuru un kanēli-smeķīgi
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 17997

31/07/2015 08:54
Bumbierus sagriežu šķēlēs un vēl citrona sulu pievienoju, ne tikai cukuru. Un tad tā smuki izskatās, ka tumšajā ievārījumā redz gaišas bumbieru šķēlītes. Uz maizes vai pankūkām smērējas labi.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 08:55
Man patīk, kad ir marmelādveidīgi- tāpēc lietoju pārsvarā ievārījuma cukurus. Vīram atkal garšo šķidrās zaptes, ko var pie tējas likt.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8441

31/07/2015 08:56
Upenes ar āboliem un citroniem. Āboli ar apelsīniem. Ērkšķogas ar banāniem.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 08:57
Indraik- gluži manas domas, tāpēc es meklēju zelta vidusceļu- lai ir gan tradicionāls, gan druksu kaut kas neikdienišķs- lai neviens nepamana un nepasaka- fui!
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

31/07/2015 08:58
zapti pie tējas???? tas gan man ir, kas jauns...
0 0
31/07/2015 08:58
man ir tuksas burcinjas no auktajam zupam un marinetajiem spilvas gurkjiem..
p..nekadas piegarsas saldeetam ogam nav un saglabajas praktiski visi vitamini..
variitaas ogas vitamni ir  apaja 0..ari ja vaara neilgi
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 08:59
Mans dēls grib tīru upeņu zapti, ēd to vien... Bet ar kādām 40 burkām jau šim pietiks! ... Pārējās- jādzen būs sulās, jo āboliem vēl par agru.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 09:00
eprieli- kāpēc jauns? man likās, ka tā dara ļoti daudzi?? Un kopš seniem laikiem!
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

31/07/2015 09:01
Ek būtu man kazenes tad arī varētu ko izprovēt, bet baidos, ka norītu neko netaisot

Stiķenes ar aprikozēm... Ar stiķenēm arī mazliet jāpastrādā... Vēl viena birciņa pagrabā ir... Es sen Zaftes lieku mazītiņās burciņās... kā no sinepēm un mārutkiem


Ome agārk zaftes ēda, bet nekad neesmu redzējusi, ka liek tējā... tādēļ arī brīnos...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 09:02
anksa- neārspīlē gan par to vitamīnu zudumu! Pazūd drusku C vitamīns, un tikai drusku! Tas nav tikai mans personiskais viedoklis! Un saldētām zemenēm- ledusskapja piegarša ir nepārprotama. Gan 10 gadus vecā, gan pilnīgi jaunā ledusskapī.
0 0
31/07/2015 09:03
laikam man cita garsas sajuta
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 09:04
eprieli- ai- savigas kazenes nav nekas sevišķs- visai bezgaršīgas un pliekanas ogas. Mana draudzene vispār uzskata tās par bezvērtīgām- arī zapte nav necik aromātiska. Jāmēģina likt klāt bumbieri pēc Frīnas ieteikuma, vai kas cits.
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

31/07/2015 09:05
Anksai mazāk garšas kārpiņu uz mēles :P Oi īsti ne par tēmu


Vot ābolus es pārsvarā vedu uz fazendu buciņiem... neviens zaftes neēd... sulas arī stāv... Neiešu es ar tiem āboliem ņemties
0 0
1234...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas