Ielogoties
Reklāma
Deserti / Augļu deserti - 9
Zemeņu putas ar vaniļas mērci

Zemeņu putas ar vaniļas mērci

Vaniļas mērcei: - 1l piens - 8 olu dzeltanumi - 170 cukurs - 5 gr vaniļas cukurs Zemeņu putām: - saldais krējums - cukurs - sablenderētas zemenes ar cukuru

Izvāra vaniļas mērci. Saldo krējumu saputo ar cukuru, beigās pievieno sablenderētas zemenes, kuras tikai iemaisa nevis samaisa ar saldo krēj...

Banānu gardums

Banānu gardums

- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums

Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku...

15 minūtes

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu

- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus

Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt...

60 minūtes

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē

- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs

Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d...

45 minūtes

Ķirbju deserts

Ķirbju deserts

- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli

Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem....

15 minūtes

Zaļie augļu salāti

Zaļie augļu salāti

- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas

Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā...

Cepti āboli

Cepti āboli

- 7 vidēji lieli skābie aboli - pussaujiņa rozīņu - dažas žāvētas aprikozes - pussaujiņa indijas riekstu - ēdamkarote medus - kanēlis

Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un ri...

Jauktā meloņu salsa (10 porcijas)

Jauktā meloņu salsa (10 porcijas)

- 1 maza melone ar apelsīnu aromātu, piemēram, Charentais (ar zaļu tīklotu mizu) - 1 liels arbūzs - 2 apelsīni

Sagriezt meloni 4 daļās un izņemt sēklas. Melonei nogriezt ādu un sadalīt meloni mazos gabaliņos. Arī arbūzam nogriezt mizu, izņemt sēklas u...

Zemeņu, aveņu un kaisles augļu mērce (4 porcijas)

Zemeņu, aveņu un kaisles augļu mērce (4 porcijas)

- 350 gr avenes, svaigas vai saldētas - 45 ml cukurs - 1 kaisles auglis - 700 g mazas zemenes - 8 plāni pirkstiņ cepumi

Avenes ar cukuru ievieto katliņā, uz mazas uguns ļauj iztecēt sulai. Vārīt ~5 min. Tad atdzesēt. Sadalīt kaisles augli un izņemt sēklas un s...

- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Tāpat kā jebkurš cits Interneta projekts, arī mēs izmantojam sīkdatnes (cookies). Vairāk informācijas