Ielogoties
Reklāma

burciņas / 400

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 29895 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...181920 21222324...26

Tēmas: 0
Ziņas: 17942

17/08/2015 14:12
Man arī viens ķirbis aizkavējies un gaida uzšķēršanu. Ja būs labs, tad daļa marinādē, daļa taps noēsta svaigā veidā.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

17/08/2015 14:13
tad var vārīt ķirbja krēmzupas- ar kādu sīpoliņu, burkāniņu, papriku, čili piparu... Man un manējiem garšo!
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 17580

17/08/2015 14:21
Ķirbi, ja grib saldākā variantā, var ar citronsulu+cukurs marinādei, nu vēl drusku kanēlis, ja nav nepatika tad krustnagliņa un arī labs, uz anāsiešiem velk Es vispār nekādas ķirbju burkas netaisu, kad sagribās, tad arī uztaisa.
0 0
17/08/2015 14:27
varbut ar dzērvenem..tāda zapte ir varita(dzērvenes pirms tam sablenderē).bet ari fiksai apēšanai..
tad jau mož kompota ari tāda kombinācja der..
0 0
17/08/2015 15:32
vispār, pārvarēju sevi un ēdu ķirbi svaigā veidā, garšoja kā kālis... nav ne vainas, bet laikam tā garša atkarīga no šķirnes...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

17/08/2015 15:52
No populārākajiem, kas veikalos pērkami, garšīgākais svaigā veidā ir riekstu ķirsis. Blīvs un saldens.

Atvedu vakar no laukiem burkas un burciņas. Jāmēģina pa plauktiem sabakāt, tikai nezinu, vai vietas pieitiks. Vēl ir spainis ar pākšu pupām jānobāž kaut kur. Gribētos saldētavā, bet, baidos, ka vietas nepietiks.
0 0
17/08/2015 15:59
par riekstu ķirbi zinu, bet tie nebija daivās sagriezti, negribēju visu pirkt... tik Latvijas ķirbis, laikam, tāds šim tas nosaukums...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

17/08/2015 16:20
Šodien vispār baigi jāskatās uz šķirnēm, - pēc manas pieredzes labākās ir muskatķirbis (zaļa miza, oranža iekša), tad franču pudeļķirbis (tā arī izskatās - kā pudelīte, nav pārāk liels, nav jādomā, kur liks pārējo, kad iegriež), un cepšanai ir super tieši oranžais cepamķirbis. Daudzi lielie ķirbji vispār nav ēdami.  
var taisīt visādus salātus, zupas, konservus utt. lai gan piekrītu tiem, kas ķirbi burkās liek ļoti ātrai izlietošanai. Tas var stāvēt mierīgi uz skapja visu ziemu un gaidīt savu kārtu.

Vasara- pupiņas arī var salikt burkās! Virsū kā gurķu marinādi, tikai jāpasterizē ilgāk. Tās man arī nupat sāk nākt tonnām, bet ir tik garšīgas, ka- lai ir!
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

17/08/2015 16:39
Beatryxyx- marinētas man nepatīk. Ja neizdosies salikt pa manu un vīrenes saldētavu, taisīšu ar tomātu pastu.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

17/08/2015 16:41
Es no ķirbjiem, ja lieli un vairumā, ka nevar apēst svaigu, ceptu vai zupā, taisu ķirbju Zapti. Laba ir ar ingveru un citronu, ar žāvētām aprikozēm un rumu.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

17/08/2015 16:43
Ar pastu vai tomātu mērci ir ļoooti garšīgas, ziemā klāt rupjmaizes ņuka un fiksā ēdienreize gatava.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

17/08/2015 16:44
Daži no maniem ķirbjiem   Šitie der cepšanai!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

17/08/2015 16:46
Man vispār jādomā, ko sataisīt ātrai ēšanai, jo manējie ēd tikai mājas ēdienu, bet man nebūs šoziem laika... Tādas pupas tomātu mērcē būtu pa pirmo!
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

17/08/2015 16:47
Smuki ķir jo. Un daudz. šie cepšanai tiešām ļoti labi.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 17942

17/08/2015 17:51
Man vienu gadu bija sadoti ķirbji, daļu uz darbu atvedu kolēģēm, daļu samarinēju, daļu svaigā veidā, bet daļu tā: sagriezu gabaliņos, uz pannas apcepu, pārkaisīju ar cukuru, apslacīju ar citrona sulu, un sanāca labs deserts.
0 0
17/08/2015 17:57
atcerējos!!viena kora meitene cienaja ar ķibju sukādem..bija garšigas..
es doma, ja man butu darzs tad daudz ko kaltētu..ābolus, cidonijas, rabarberus..
tik būtu japerk tas aparatc
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42600

17/08/2015 18:17
... vai jāmūrē īstā malkas plīts.
0 0
17/08/2015 19:46
jā bernibas kaltetie āboliši tādu vairs nav
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

17/08/2015 22:36
Ābolīšus sakaltēt ir nieka lieta: sagriezt šķēlītēs un- dārzā saulainā laikā uz sieta! Nav nekā vienkāršāka. Ar malkas plīti ir diezgan liels čakars; visu laiku jāuzmana, lai neapdeg.
Kaltējamā aparātā likt... var jau, bet rij nenormāli daudz elektrības. Nudien neatmaksājas.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 23450

17/08/2015 23:21
Zemeslodes otrā pusē kaltētus ābolīšus pārdod lielveikalā smuki iesaiņotus. Un pat smaržīgus.
0 0
1...181920 21222324...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas