Ielogoties

Murķeļu, kreveļu, rupuču ( parastās bisītes) pagatavošanas receptes. / 60

09/05/2015 22:02 | Diskusija lasīta 18169 reizes
Ir murķeļu laiks. Spaiņi pilni ar pirmajām pavasara sēnēm un visa māja specifiski smaržo! varbūt varat padalīties ar kādu interesantu Bisīšu (murķeļu) pagatavošanas recepti. Parastās murķeļu mērces jau sāk apnikt.
Atbildes (243)
123 4567...13

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

10/05/2015 22:14
Vot es saulsardzenes nepazīstu un tāpēc nelasu, bet es nesākšu tagad dusmoties uz tiem, kas tās lasa...
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

10/05/2015 22:15
Nu kam murķeles spaiņiem? Ja nekašā kā tad priekā tirgus sakasa?!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

10/05/2015 22:17
Murķeles tak griež..Ja ņem ar visu sakni, smiltis tak nāk čupām līdzi... Tāpat jau gana smilšainas..
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

10/05/2015 22:21
Gailenes arī griež... vismaz es...
Saulessargi ir ēdami svaigi, bet tā karkarbonādes sacep... Tiešām jāpazīst... es salasu zināmā vietā, ja protams viņas ir.
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

10/05/2015 22:23
Nu gailenes es arī griežu, bet esmu redzējusi pēc dažiem sēņotājiem, ka mella zeme vien paliek, kā pēc mežacūkām, tik ar zābakiem kājās... Nākošā gadā toc tur vaira nekā nebija..
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

10/05/2015 22:25
Tpfu tpfu man provincē tādu trakumu nav, bet gadās, kad meža kā tāda vairs nav...
0 0
10/05/2015 22:25
es ar negrib nekadus murkeļus būs gailenes un bekas tad ēdis..
sēnes smaga bariba ..tagad uz vieglumu velk aŗi ēdienā
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/05/2015 22:35
Man liekas- te bija jautājums tiem, kas murķeļus (bisītes) lasa, gatavo un ēd, nevis tiem, kas nelasa, negatavo un pat nevēlas to darīt! Dažiem cilvēkiem ir neapvaldāma vēlme piedalīties  dajebkurā diskusijā pat tad, ja tā uz tiem neattiecas!!
Tas- ievadam. Man ir zināmas vietas, kur jau ir garlaicīgi:  pa ceļam uz lauku mājām iebraucam mums zināmā vecā izcirtumā, desmit minūšu laikā piekraujam pāris spaiņus, un braucam tālāk. Daudz ar sēņu tīrīšanu nenodarbojos: jau lasot jānogriež smilšainais kātiņš, un uzreiz- katlā iekšā. N-tajos ūdeņos mazgāt var pēc vārīšanas (divreiz pa pārdesmit minūtēm), jo izvārītas sēnes nav tik trauslas. Daļu salieku maisiņos un saldētavā iekšā. Pārējās gatavoju tradicionālā veidā: sacep sīpoliņus ar žāvētu gaļiņu, tad- palielos gabalos sagrieztas sēnes, pēc tam uzbārsta drusku miltus, dažādus piparus, sāli, un pa virsu- saldu vai skābu krējumu. Kopā ar vārītiem kartupeļiem pazūd kosmiskā ātrumā. Labu apetīti!
p.s. Šo sēņu šausmīgā indīguma sludinātājiem vēlos atgādināt, ka gan es, gan visa mana ģimene joprojām esam gan dzīvi, gan pie labas veselības )
0 0
10/05/2015 22:36
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

10/05/2015 22:39
Beatrix, desmitniekā..  Es arī iru dzīva...
0 0
10/05/2015 22:40
es saprot, ka vajag baigi daudz ūdens..
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/05/2015 22:41
dolcevitai-
0 0
10/05/2015 22:42
un ko nozīme specifiski smaržo?
0 0
10/05/2015 22:51
dolčīt, žēl, ka nesaprati... jo nav man naida uz sēnēm kā tādām, bet liekas nenormāla tā dabas draugu mīlestība uz sēnēm kvantitātes izteiksmē... jo, stāsts nav par krekliem, bet par ... (tālāk kā tekstā) )))
0 0
10/05/2015 22:56
es elizabeti sapratu..nu nevajag pa mežu iet kā ar izkapti..paņem cik vajag..
cik VAR apēst..par to stāsts
0 0
10/05/2015 22:59
paldies, anks, par saīsināto variantu, cerams, ka sēņotāji tagad sapratīs, to, ko gribēju teikt...
0 0
10/05/2015 23:02
murķeli murķelīt... varbūt ir kāda bez apakšbiksēm :)
0 0
10/05/2015 23:24
gribi uzdaavinaat ?. . .ha
0 0
10/05/2015 23:26
ha... ar bezbilžainām Anniņām nav iekāriens runāt
0 0
10/05/2015 23:28
kaada starpiiba ar ko runaat, koa ?
0 0
123 4567...13
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas