Ielogoties
Reklāma

Murķeļu, kreveļu, rupuču ( parastās bisītes) pagatavošanas receptes.

09/05/2015 22:02 | Diskusija lasīta 18018 reizes
Ir murķeļu laiks. Spaiņi pilni ar pirmajām pavasara sēnēm un visa māja specifiski smaržo! varbūt varat padalīties ar kādu interesantu Bisīšu (murķeļu) pagatavošanas recepti. Parastās murķeļu mērces jau sāk apnikt.
Atbildes (243)
1234...13
09/05/2015 22:04
Re kaadas izvirtiibas!!!! Es par daargu naudu tik meerciitei atlaujos:))
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

09/05/2015 22:07
Nav ko ēst! Priecājies, ja atrodi!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

09/05/2015 22:13
Eh, arī gribu... bet ar recepti nevaru padalīties, jo vienmēr arī jau tā ierastā krējuma mērcīte..Tur jau jalūko šefpavāru grāmatās..Nez, kābūtu viņas iemarinēt?
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:34
Nekādu izvirtību, pāris stundu pastaiga pa smilšainu izcirtumu un četri spaiņi ar murķeļiem ir rokā.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:36
Nē, nē. Ko ēst ir ... pat ļoti daudz ir ... un es arī priecājos. Tik gribētos nedaudz augt un pagatavot ko inčīgāku par parastu saldā krējuma mērci.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:38
dolcevita34 Nu žēl, ka nezināju. Šodien visiem paziņām uzbāzos kamēr tiku no tiem sēņu spaiņiem vaļā. Jādodas uz mežu, pašlaik taisni pēdējais laiks sēņot bisītes.
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

09/05/2015 22:42
Daniēl, vai ta tu vestu tik tālu uz Rīgu?Gulbenes pusē ar vinas labi auga... Ar žāvēta speķīša gabaliņiem pavasarī ēdienkartes dažādošanai bija baigi labas.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:43
Mans pēdējais atradums ir risoto ar murķeļiem. Sacepu žāvēto gaļiņu ar sīpoliem, pielieku novārītus murķeļus. Tad pievienoju apceptas saldētās pupiņu pākstis, konservēto kukurūzu, Garšvielas pēc ieskatiem, pasniedz ar sojas mērcīti. Giktīgi gards paēdiens!
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

09/05/2015 22:45
Varētu būt gan, jau lasot un iedomājoties siekalas mutē saskrien..
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:45
Vest tiešām diez vai vestu, bet kartona kasti uz autobusa uzlikt varētu gan.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:45
https://picasaweb.google.com/116720070867884923256/LaizamMurkelosParastaBisite#6145088863357496162
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

09/05/2015 22:48
Pagaidīšu labāk baravikas:-P

Šitā bezgaršīgā inde nav priekš manis! Man pie mammas pagalmā aug tie te brīnumi.:-P
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 22:56
Protams, katram savs. Somijā murķeļus tirgo lielveikalos pa 16Eur kilogramā, bet pie mums saimnieces iemanās pat ar makaroniem saindēties! :-))
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 18866

09/05/2015 22:56
Vot recepšu trūkums ir tiešām problēma, jo lasot āķis ir lūpā, kaut sen jau ēdienreizie pietiek, tak acis šaudās uz visām pusēm un meklē nākošo čupiņu... Un kad atnāc mājās, nav kur likt... Ja varētu samarinēt vai taukos saceptas nolikt ziemai kā citas sēnes, būtu ekselenti. Bet kurš ir riskējis kaut ko tādu darīt?TOmēr jau kautkāda indeve laikam viņām ir, ja jānovāra vairākos ūdeņos.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/05/2015 23:00
Es novāru un saldētavā iekšā. Pāc tam var taisīt ko sagribas. Likt omletē, cept sāļajā pīrāgā, gatavot sēņu žuljēnu vai risoto. Kas attiecas uz indīgumu tad alksnenes un cūcenes jau arī ir daļēji indīgās sēnes.
0 0
09/05/2015 23:53
Receptes, receptes...
Negribas neko reklamēt, bet bieži ieskatos NC blogā:
http://www.fotoreceptes.lv/ m...urkeli.html
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

10/05/2015 19:51
Paldies Vesto. Tiešām ļoti detalizēti atspoguļots vis mērces tapšanas process. mani gan vairāk priecētu kādas jaunas receptes kurās tiek izmantoti murķeļi.
0 0
10/05/2015 20:15
pareiz, epriel, pagaidīsim... es gailenes gaidu...
0 0
10/05/2015 20:41
Risoto ar murķeļiem gan kas jauns man... būtu restorāniņā piedāvājums, patiesi aizbrauktu...
0 0
10/05/2015 20:42
murķeļu pazinēji hrenovi :)))) vienai pagalmā aug :))
0 0
1234...13
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas