Izejvielas un to daudzums:
- 1 kg līdakas
- 35 g baltmaizes
- 2 olas
- 50 g piena
- 15 g sviesta
- 10 g skāba krējuma
- sāls
- maltie pipari
- zivju buljons
- citronpipari, jeb citrons...
Pagatavošanas process:
Līdaku notīra, izņem iekšas, nomazgā, ļoti uzmanīgi novelk ādu.
No asakām atdalīto gaļu (fileju) 2-3 reizes samaļ kopā ar pienā vai ūdenī izmērcētu baltmaizi.Zivju masai pieliek sakultu olu, sāli, piparus, krējumu, izkausētu sviestu, atlikušo ūdeni vai pienu un labi sastrādā (samīca).
Zivju masu iepilda ādā, liek veidnē un cep cepeškrāsnī, aplaistot ar zivs buljonu.
Pasniedz ar krējuma vai mārrutku mērci, vārītiem kartupeļiem, marinētām bietēm. Ieteicams arī citrona šķēlīte uz šķīvja maliņas, ar ko nedaidz ierīvēt līdakas gabaliņa virsmu.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Vislabāk sanāk 2/3 kg līdaka, garšas ziņā... un starp citu, dažas minūtes karstā ūdenī paturēts citrons būs aromātiskāks un tā var arī vieglāk izspiest sulu...