Ielogoties
Reklāma

Lazaņja

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 13/09/2010 08:26
Recepte lasīta 5200 reizes
Recepte saglabāta favorītos 7 reizes
Komentāri: 8
Foto

Rādīt vairāk (4)

Izejvielas un to daudzums:
- 200 g (1 paciņa) Lazaņjas makaronu
- 0.5 l piena
- 1 ēd.k. kartupeļu cietes
- 2 tēj.k. vegetas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 500 g desas vai gaļas izstrādājumu
- 200 g cietā siera
- ketčups
- eļļa
Pagatavošanas process:
Izvāra mērci: verdošā pienā ieber 1 tēj.k. vegetas un pielej atšķaidītu cieti, un izvāra pabiezu tādu kā ķīseli. Ļauj nedaudz atdzist. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus, tad pievieno smalki sarīvētus burkānu un vegetu, pasautē, tad pievieno sagrieztu desu vai gaļas izstrādājumus. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ietauko dziļo trauku un ielej 2-3 ēdm.k. mērces un izlīdzina. Liek pirmo kārtu - lazaņjas makaronu plāksnes+mērce+desa+ketčups+ siers un tā atkārto tik, cik ir plākšņu vai trauks atļauj. Pēdējai kārtai ir jābūt makaroni pārlieti ar mērci un pabērti ar sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 min līdz ir izveidojusies brūna virskārta. Izņemot ļauj tai atdzist, tikai tad to sagriež.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 60

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Mērci var vārīt arī no miltiem, bet man labāk patīk no cietes.
Garšīgāk kad ir vārītā vai pusžāvētā desa, var likt arī maltās gaļas pildījumu, ko taisa kā maltās gaļas mērcei. Gaļas masu var arī samaisīt ar daļu mērces, tik nevajag aizmirst viņu atstāt pēdējai virskārtai atstāt bez gaļas.
Sierus izmantoju Holandes vai Krievijas.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (8)
maasinja-exz | 12/11/2016 13:20
vai man dieniņ-parodija par lazanju :D
dantes | 15/01/2016 18:54
stulba galīgi recepte.
eleste | 07/03/2014 01:56
Nu ļooooooooooooti īpatnēja "lazanja" :o
lizuks | 31/07/2013 10:58
Katrs gatavo, kā grib-nevajag nopelt! Es, piemēram tagad vismaz zinu, kā gatavo šo garšīgo ēdienu! Variācijas var būt ļoti dažādas!
onset | 29/05/2012 11:29
Precīzāk būtu - kaut kas no lazanjas plāksnēm, jo tā pilnīgi noteikti ne tuvu nav lazanja!!!! Ne pēc sastāva, ne pēc vizuālā noformējuma.
shokolaade | 30/09/2011 15:10
tad nesauc to par lazanju, jo ši nav lazanja, ta ir variācija par tēmu - kautkas no lazanjas
lams | 17/09/2010 23:15
Cik pavāru - tik recepšu :))
3vikija06 | 16/09/2010 21:06
Labāk tā piena ķīseļa vietā (pirmo reizi lasu tādu brīnumu lazanjas gatavošanā, ka pienā iemaisa cieti) izmantot šādu mērci - karstā pienā izkausē labi daudz sarīcēta siera, vienu lazanjas plāksni pārklāj ar saceptu malto gaļu, otru kārtu ar dārzeņiem, utt, kā pēdējo liek lazanjas plāksni, un tad visu pārliet ar piena/siera mērci un ja gribas, vēl pārbert sarīvētu sieru... Izskatās daudz labāk un arī garšo superīgi! Kaloriju bumba gan tā ir pamatīga, tas gan...
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas