Izejvielas un to daudzums:
- 100 gr rīsu(labāk basmatijas)
- 1 mazā krūzīte zaļo zirnīšu
- 1 neliela forele
- 1 ēd.k. milti
- 1 ēd.k. eļļas
- 1 ēd.k. sviesta
- sāls
- pipari
- 1/2 citrona
- majorāns
- timiāns
Pagatavošanas process:
Foreli notīra, sagriež vēlamos gabaliņos, ietrin ar citronu, apbārsta ar sāli, pipariem, apviļā miltos un liek nelielā daudzumā eļļas cepties... tikmēr kamēr šī cepas uz nelielas uguns, liekam katliņā vārīties rīsus, ar nelielu sāls piedevu, kad rīsi nāk gatavi, tad ber klāt zaļos zirnīšus, kad gatavs, uz sietiņa notecina, saber atpakaļ katliņā un uzkarsē ar 1 ēd.k. sviesta, tikmēr arī forele ir izcepusies smuki, servējam un liekam galdā!
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Risi-pisi ir austriešu paēdiens, var ēst arī ar sieru, vai jebkuru citu gaļu kas labāk garšo... mums bij aizķērusies viena forelīte.
Noteikti gatavošu arī Latvijā atbraukusi!