Ielogoties
Reklāma

Šoks :( / 20

14/11/2009 10:33 | Diskusija lasīta 9512 reizes
Vakar biju kaada tiiri jauka tuveejaa pagasta pasakumaa,nodziedaajam,dancoja beerni un pieaugusie..tika godinaati labaakie pagasta cilveeki..u.t.t.t peec tam seedejam sava mazajaa tusinja forsa atmosfeeera..un tad...
naacaas tikt garam ballles vietai ..es nekad vel nebiju redzejusi tik daudz apdzeerusos cilveeku vienkopus un tie nebija pieaugusie bet BERNI..pilniigaa autaa..
liigojas,kasiijas sava starpaa arpusee smekeja ,dzeera tiesi no pudeleem..pa balli 12 nakti klida ari taadi apmeeram 10,11 gadigi beerni..
pasaakums notika skolas telpaas..
Atbildes (176)
1 2345...9
14/11/2009 11:01
..:) kas tas par šoku,manā pusē jau diezgan sen visi tā tusē un vēl pārdzērušies braukā ar autiņiem tadi 12-15 gadīgi..:)   
0 0
14/11/2009 11:05
neparastā,ja skolotājs tādu delveri noliek pie vietas,ziņo vecākiem,tad to skolotāju nosauc par apmelotāju... sabiedrība ir degradējusies līdz kliņķim... žēl to bērnu,kas grib mācīties un viņu dēļ es neļauju ,cik manos spēkos tādiem atkritumiem peldēt pa virsu... daža māmuliņa,kad atkodu viņas appīpējušos mīlulīti pateica-<<tā jau laikam cietumā strādājusi>>jā... cietumā vismaz ir <<atļauts >> savaldīt
0 0
14/11/2009 11:06
Neparastaa, ne jau vecaaki pie vainas...
Ir beerni, kas saskatiijushies savus vecaakus dzeeraajus, pashi izaug absoluuti nedzeeraaji, un, savukaart, paraugvecaakiem-inteligjentiem un visaadi citaadi kaartiigiem cilveekiem, beerni izaug par potenciaaliem noziedzniekiem.
0 0
14/11/2009 11:09
cika ja es tak neko nesaku apgalovuma forma ie visadi..
bet ja es saku vel tiesam biju soka jo veina lieta teoretiski to visu it ka zinat bet.
te ieraudzit pa tieso   
0 0
14/11/2009 11:10
piekrītu, neparastaa. tas nekādā gadījumā nav pieņemami. kamēr vien tiks uzksatīts par normu, grimsim vien tālāk..
Bet katrā ziņā - ne nu svešiem ar moralizēšanu jānodarbojas un jāļečī, un pirksts jākrata... Ģimene ir tā vieta, no kurienes nāk un kur atgriežas.
0 0
14/11/2009 11:12
čikita,ir jau vecāki tomēr pie daļas vainas... var jau būt tie līkie zari taisnam kokam,bet vecākiem nevar būt brīvdienu ... jāzin tomēr,kas ar to sīci notiek,kas tur maisās pa viņa galvu... protams,mēs neesam dievi,tikai cilvēki,bet ,ja sīcis jūt,ka vecāks interesējas u arī soda... jā,tā ir jābūt,jo nevar būt nozieguma bez soda... zinu vecākus,kas pat atņem mpbīlo uz laiku... jāzin,ar ko to sīci piespiest... ar runāšanu vien nepietiek
0 0
14/11/2009 11:15
Aizmirsu iestarpinaat -’’ne vienmeer".
0 0
14/11/2009 11:25
un paskatīsimies no cita skatu punkta.kur tad tie bērneļi tike pie alkohola un cigarete,un vēl arī narkotikas... pašiem jau veikalā nepārdod,nu vismaz nedrīkstātu... NU UN TAD atrodas palīdzētāji no PIEAUGUŠO vides.lielais kaimiņš vai vecākais draugs vai brālis aiziet un nopērk to susslu,bez jebkādiem sirdapziņas pārmetumiem.tāpat pārdevējs,kuram tikai pelnīt likts,jo saimniekam peļņa vajadzīga nevis morāle... ar vienu vārdu mēs šausmināmies un skatāmies Degpunktā,abet tai pat laikā tie paši mēs jau vien esam,kuri turpat klāt .pirms kāda laika bija modē brīvdienās jauniešiem pirtīs tusēt.Vienalga-bija dzimšanas dienas vai izlaidums,vai vienkārši gribas atlaist bremzi.i-netā izsludin,tad vakarā tik tusē uz pilnu klapi.Un mēs laižam savus bērneļus ,labi zinādami,ka na jau Riču-ŗaču tur šie spēlēs.be tā bij vieglāk,iedod tos 2-3 latus ,nevis izdomā,kā saturīgi nedēļas nogali pavadi.tāda strausu politika.
0 0
14/11/2009 11:27
vēl gan pastāv uzskats,ka laukos mazāk jaunatne samaitāta,bet lielpilsētā vairāk kārdinājumu un netikumu,par Rīgu vispār nerunājot.Naktsklubā ieeja no 18,no21 gada,reāli tur dancā 13-15 gadīgi.Face control ir tīri subjektīvs,apsargam arī ne vienmēr morālā stāja dzelžaina.
0 0
14/11/2009 11:28
..:)) agrāk arī debesis bija zilākas ,zālīte zaļāka un arī bija cieņa pret skolotājiem ,vecākiem..:))   
0 0
14/11/2009 11:33
         ta bija tik sen... maigoni..
kad manējie mācijās mani bija šoks ,kad iegāju skolā starpbrīža laikā... tur skanēja vieni... pi... pi...
izbrīns ,ka manējie nav iemācījušies šos... pi...
bet Rīga dara savas korekcijas... ir lietas ,ko tagad jaunieši dara mani mulsina,bet ... es ar savā jaunībā nebiju paibērniņš... un vecāki ,tagad netic ,ko esmu viņiem aiz muguras darijusi...    
0 0
14/11/2009 11:33
.. cik labi, ka mani bērni tam vecumam pāri un dēlu piedzerušos esmu redzējusi tikai vienu reizi 23 gados... ( viņam jau bija 20)...
saprotu, ka daudziem tā ir ikdiena un pierasta lieta, taču laikam tieši tapēc nekadā veidā vairs nespēju stradāt izglītības sistēmā vai tās struktūrās...
... tie, kas ikdienā nav ar to saistīti- tiešām var justies šokēti...
0 0
14/11/2009 11:34
un kājums liekas,vai dēls klausīsies tēva pamācībās,ja pats tēvs diendienā pēc darba aliņu s dzer,un piektdienas-sestdienas vispār piraujas,jo jāatpūšas taču cilvēcīigi.Vai meita klausīs mammu,kura runās par tkumību,bet pati izmisumā par aizejošo jaunību un nesakārtoto personīgo dzīvi,caur i-netu iepazīšanās portālos satiekas ar nepazīstamiem vīriešiem?Tā nu reiz ir tāda vispārināta runāšana.bērns grib būt pieaudzis,par piemēru ņem sev tuvumā esošo,un vēl varbūt protestēdams pret kaut ko,vēl pārspīlē.
0 0
14/11/2009 11:35
runājot ar tiem sīčiem,kuriem šīs problēmas,atklājas vairumā gadījumu,ka viņam nav nekādu interešu,ka vienīgais,varbūt datorspēles vai ričuks labākajā gadījumā... paši vecāki atļauj bastot skolu,paguli ,bērniņ,... lielā daļā gadījumu noņemtas vecāku tiesības,daļā gadījumu atgūtas,lai tās saglabātu,paņem izziņu,lai ievietotu sīko psihenē... atvieglotā variantā Gaiļezerā... vecmāmiņas... tā ir īpašā kategorijā... kuru pašu meitām atņemtas tiesības... savus aizbilstamos mazbērnus labākajā gadījumā var savaldīt līdz tīnu vecumam,tad, diemžēl, gēni dara savu... tāda ir tā bilde   
0 0
14/11/2009 11:40
esketit,tu esi pārliecināta,ka tiešām nav iemācījušies?vai vienkārši labi maskējas.Starp citu uzvedība atšķiras no tās vietas,kurā atrodies,Mani dēli mājās nepīpē un nav viņiem tā atkarība,ka manam vīram,kad cigarete visu laiku parokai un paciņa kabatā... bet kompānijās un tusiņos,es zinu,ka šie uzvelk ,jo tas it kā ,es pat nezinu,ko tas dod-piederību baram vai kā?tieši tāpat ar to runu-nu neviens bērns mājās nerunās tāpat kā skolā un parkā un parkā uz soliņa.ja nejauši tais pašos draugos paskatos bērnu bildes un komentus apakšā,tad vārdu perles tur ne pa jokam,gan meitenes gan zēni,no visādām ģimenēm un sabiedrības slāņiem.un ko tur slēpt,arī pieaugušie tieši tāpat-tiesa gan laikam vairāk vīriešiem raksturīgi-savās kompānijās valodas rit citādi,un klātesost sievietēm vai mājās pie mammām,pavisam citādi,tur kaut kāds iekšējs cenzors vēl strādā.
0 0
14/11/2009 11:41
man ar nekad nav bijis skaidris ka var piemeram beernam izskaidot smekesanas kaitigumu ja pasi vecaki smolji..jo nesmukas plausas un plausu vezis ,aizdusa un slikta asinsrite ir ir tik abstrakti jedzieni..
ar dzersanu jau vajadzetu iet viegalak redz paskaties uz mani kad emu piedzeries cik STULBS un pretigs es tad esmu..kaut ka ta             
0 0
14/11/2009 11:42
vecāki strādā no rīta līdz vakaram cits šeit,cits pa Īriju raujas,brīvdienās kārto savu personīgo dzīvi,nu kur tādam vecākam vēl laika bērnam,tik labi,ka mājās ir un ka uz bāriņtiesu vēl nesauc,par pīpēšanu kāpņutelpā.Trakais dzīvesritms neļauj pievērsties.
0 0
14/11/2009 11:46
neparastā,bet nenostrādā.bērns redz,cik nesmuki paps uzvedas,kāds prast kļust un rupjš un dumjš.Bet viņam jau tā nebūs-nē,viņi jai savu normu zina un viņi jau tikai jautrībai... es zinu,ko runāju,jo manējie arī šausminās,par smēķējošo vecmāmiņu,ar kuru kopā dzīvojam,gan par dzērājtēvu,kurš uzvedas neadekvāti biežāk nekā brīvdienās.Bet tas neliedz viņiem tais pašās kompānijā iemalkot un uzvilt pa dūmam.un mani vārgie pīkstieni,ka labaķ nevajadzētu... tiek atspēkoti-nu ko nu mamm,viss taču kārtība... es zinu,ko es daru.
0 0

Tēmas: 10
Ziņas: 2356

14/11/2009 11:52
Pie mums miestā visus, kas jaunaki par 16 un atrodas publiskās vietās pēc 23.00, pašvaldības policija ’sasien’ un uz policiju prom - nedzēris vai, noddoddies dzēris-vienalga, kaut baltā kreklā ar šlipsi... Pec tam senčiem jaiet skaidroties un štrāpi maksāt. Pati vienreiz dabūju šito izbaudīt, kad jaunākais bija aizgājis vecakajam līdz uz diseni 18 g svinēt.
Vecākais atjoza majās un saka - sīko policija savākusi, es šokā. Pec pusstundas poliči sīko atstiepa majā un davai protokolu aizpildīt. Policis pazīstams, bet neko nevarēja izdarīt. Sēdāmies visi četri pie virtuves galda un rakstījām. Sodu neuzlika, bet vēlāk, policijas gaitenī sēžot, dzirdēju kā tur šefs sencīšus mazgāja...
Nemaz neprotestēju, pateicību izteicu par labu darbu. Sīkais tupēja mājā pēc tam līdz pat 16 gadiem.    
Ja saķer kadu pillā, stiepj uz veikalu, lai rāda, kas pārdevis. Draudzenei meita kokteilīti nopirka, eh nepatikšanas bija i pārdevējai i mammai! Bet neskatoties uz to, piekrītam, ka tas ir super.
Tagad nezinu kā ar to kārtību - bērni lieli, da i nedara neko tādu... Bet disenēs sīko nav, to gan es varu arī tagad apgalvot.
0 0
14/11/2009 12:13
arī man ir gadījies puikam pakaļ uz vietējo policiju brauk.Fakts,ka pirmais septembris un nu visus,kas bariņā vairāk par trim,tika aizturēti,lai gan pulkstenis bija tikai starp 20.00un 21.00.bet mukuši bija un aizturēti tika.Trubiņa uzrāda pa nullēm,bet tāpat vaļā nelaiž,vecākiem jābrauc saņemt.lūk tād tā kampaņa bija,bet kad ikdienā patrulēt,vai brīvdienās pie vietējā kultūras nama vai vietējā naktskluba-tur gan-ne līdzekļu nav ne cilvēkspēku pietiek.ikdienā tikai patrulē pa ciematu,soda kvītis spraužot automašīnu stikla tīrītājos.jo budžets jāpilda par katru cenu.
0 0
1 2345...9
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas