Ņem apmēram 2 mārciņas (800g) teļa cepeša, 8 ar mizu novārītus un nolobītus kartupeļus, 3 īsti labus skābus gurķus, 2 novārītas sarkanās bietes, 6 cieti novārītas olas un sagriež visu šo mazos, kantainos gabaliņos.
Tad ņem 2 pienā izmērcētas un no asakām iztīrītas siļķes, 1 sīpolu un 5 skābas barviciņas vai šampinjonus; šo visu atkal sakapā gluži smalki, piemet drusku smalkus piparus, sajauc ar augšā minēto un pārlej ar zosti, priekš kuras ņem pusstopa (1 stops - 1, 23L) laba krējuma, tam pieliek karoti ietaisītu sinepju, 2 karotes stipra vīnetiķa un pāris karošu kaperu. Tad visu kopā viegli sajauc, liek piederīgā bļodā un visu garnē ar novārītām un ieskābētām sarkanām bietēm, cieti novārītām olām, pētersīļlapiņām, dillēm un kaperiem. Var arī, ja patīk, vēl klāt likt kapātas sardīnes, vēžu gaļu, lasi vai nēģus.
100gadiga recepte esot!
0
0