Ielogoties

Gastronimiskais tūrisms / 80

13/08/2014 13:54 | Diskusija lasīta 7577 reizes
Saskaņā ar Starptautiskās kulinārā tūrisma asociācijas informāciju gastronomiskais tūrisms ir definēts kā “nodarbošanās veids ar unikālas un neaizmirstamas ēšanas un dzeršanas pieredzes iegūšanu”.

Cilvēki dodas ceļojumā ar mērķi nobaudīt nacionālos ēdienus un dzērienus,
gan viesu namos, gan lauku mājās, kurās ir arī vecas pirtiņas arlabiem pirtniekiem un skaistu dabu apkārtnē.
Un patiešām tagad ir tik liela izvēle un iespējas…Ir arī cilvēki, kuri vēlas nopirkt šos produktus, pārvedot mājās, uzcienājot mājiniekus vai draugus. Pērk tikai tādus pārtikas produktus, kuri ražoti uz vietas, – lai atbalstītu vietējos ražotājus.


Tādēļ arī vēlos jautāt – vai ir interese par šādu iespēju ceļot un baudīt…???!!!
Atbildes (90)
1234 5
17/08/2014 22:18
ūsainajiem un bārdainajiem bauda garāka-pēcāk var ūsas izlaizīt.
0 0
19/08/2014 16:04
[b][b]30.08.2014. no pulksten[/b] 13 līdz 15 - ekskursija kājām pa Jelgavu "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!"[/b]. Ekskursijas laikā apmeklēsim trīs kafejnīcas, kas piedalās šīs vasaras akcijā "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!", degustēsim akcijas gardumus un uzzināsim to gatavošanas noslēpumus, bet pa ceļam dzirdēsim gida stāstu, ko senāk ēda un ražoja Jelgavā.

Dalības maksa: 7, 00 EUR pieaugušajiem, 6, 00 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem.
Informācija un pieteikšanās ekskursijām Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (Akadēmijas iela 1), tel. 63005447, tic@tornis.jelgava.lv. Ekskursiju sākums no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa (Akadēmijas iela 1).
0 0
19/08/2014 16:17
Jelgavas īpašais piedāvājums gardēžiem


  • Nobaudi Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu!


Bistro „Silva" (Driksas iela 9), ģimenes restorāns „Hercogs" (Kr. Barona 3), krodziņš „Istaba" (J. Čakstes bulvāris 7) un kafejnīca „Tami Tami" (Lielā iela 19a) aicina nobaudīt īpašos Jelgavas pilsētas ēdienus un dzērienu: pamatēdienu „Hercoga bura", desertu „Šarlotes skūpsts" un dzērienu „Jelgavas bellini".


  • Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!


Nobaudiet gardus, ar īpašām garšas niansēm bagātus vasaras sezonas ēdienus, kas pagatavoti no Zemgalē audzētiem vai iegūtiem produktiem. Īpašos vasaras sezonas piedāvājumus ir iespējams baudīt restorānā „La Tour de Marie" (Akadēmijas iela 1, Jelgava), bistro „Silva" (Driksas iela 7/9, Jelgava), muzikālajā bārā – restorānā „Plate" (Lielā iela 6, Jelgava), ģimenes restorānā „Hercogs" (Kr. Barona iela 3, Jelgava), krodziņā „Istaba" (J. Čakstes bulvāris 7, Jelgava), kafejnīcā „Zemnieka cienasts" (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs" (Zaļenieku pagasts).
0 0

Tēmas: 2
Ziņas: 599

20/08/2014 07:49
Man arī patīk ko nobaudīt no tās konkretas valsts virtuves kur esmu azceļojusi
0 0
20/08/2014 15:46
Jā, es tieši tāpat... Austrijā pagaršoju štriceli,
Ungārijā - gulašu, vīnus, ķīseli ar gaļas kotletītēm (nac.ēdiens), plunčājos karsto avotu ūdeņos,  
Itālijā - pastu, picas, vīnu, limončello,   sierus, vītināto gaļu, saldējumus viet. ražojuma, kapučino,
Polijā - polentu... un citus nac.ēdienus... utt.
nac. ēdienus, faktiski, vajag nobaudīt tajā valstī, uz kurieni dodies ceļojumā, nevis pie mums...
0 0
21/08/2014 13:14
Vecrīgā, Jēkaba kazarmās, kur gandrīz visos laikos mājojuši zaldāti,
šobrīd atrodas latviešu tradicionālo ēdienu restorāns ’’Taverna’’.

[color=#006400]Restorānā var nogaršot karstus pīrāgus, sklandraušus, īstenu rupjmaizi, medu,
[color=#006400]putojošu alu un daudzus citus latviešu nacionālos ēdienus un dzērienus,
[color=#006400]kuri, gadsimtiem ritot, nav mainījušies.
Interesantu latviešu virtuves pieredzējumu var gūt rūpīgi pārlasot restorāna ēdienkarti.
Restorāna ’’Taverna’’ ēdienkartē sastopami tādi ēdieni kā ’’Latviešu tradicionālā
lauku bukstiņbiezputra ar ’’circenīšiem’’’’, ’’Baltijas jūras siļķe noslīkusi krējumā’’,
’’Cepts ādamābols ar putukrējumu’’ un citi interesanti ēdieni.
0 0
21/08/2014 16:19
„Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" ietvaros vasaras sezonas ēdienu piedāvājumus
ir iespējams baudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā –
restorānā „La Tour de Marie" (Akadēmijas iela 1), bistro „Silva" (Driksas iela 7/9),
muzikālajā bārā – restorānā „Plate" (Lielā iela 6), ģimenes restorānā „Hercogs" (Kr. Barona iela 3)
un krodziņā „Istaba" (J.Čakstes bulvāris 7), kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā „Zemnieku cienasts" (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs" (Zaļenieku pagasts).


Akcijā „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" vasaras ēdienu izlasē ir iespējams izgaršot vairākus ēdienus, kuros viena no galvenajām sastāvdaļām ir meža gaļa vai kraukšķīgus un svaigus salātus, kas bagāti ar dažādiem vasarai raksturīgiem zaļumiem un dārzeņiem, kuri iegūti no vietējiem Zemgales dārzeņu audzētājiem. Ēdienkartēs ir iekļauti arī vairāki vistas gaļas ēdieni, kartupeļu pankūkas un Latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas. Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu un sezonas ogām vai Pavlova kūka, kas bagātināta ar sezonas ogām vai augļiem.
Daudzveidīgais vasaras sezonas ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – „Dambrati", „Kalnu Jurģēni", „Alanta", „Latvijas piens", „Mežcīruļi", briežu dārza „Rudiņi", „Svētes maizes", „Lielzeltiņi", „Līči", „Līcīši Ltd", „Pūteļi", „Mazviņķi", „Medulāji" un „Gaidas".

Akcija „Atklāj pašmājas garšas noslēpumus" ir lielisks veids kā var novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Akcijā piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus var nobaudīt no šī gada 3.maija līdz 30.septembrim.
0 0
21/08/2014 22:46
Būs arī Mītavas garša ... sākot no hercoga Jēkaba laikiem līdz mūsdienām...
0 0
23/08/2014 10:16
Gatavojos Jelgavas pilsētas svētkiem ... !!!!!!!!!!!!!!
0 0
25/08/2014 23:56
Šai diskusijai sekos... klubiņa dibināšana... !!!!!!!!!!!!!
0 0
1234 5
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas