Ielogoties
Reklāma

Gastronimiskais tūrisms

13/08/2014 13:54 | Diskusija lasīta 7560 reizes
Saskaņā ar Starptautiskās kulinārā tūrisma asociācijas informāciju gastronomiskais tūrisms ir definēts kā “nodarbošanās veids ar unikālas un neaizmirstamas ēšanas un dzeršanas pieredzes iegūšanu”.

Cilvēki dodas ceļojumā ar mērķi nobaudīt nacionālos ēdienus un dzērienus,
gan viesu namos, gan lauku mājās, kurās ir arī vecas pirtiņas arlabiem pirtniekiem un skaistu dabu apkārtnē.
Un patiešām tagad ir tik liela izvēle un iespējas…Ir arī cilvēki, kuri vēlas nopirkt šos produktus, pārvedot mājās, uzcienājot mājiniekus vai draugus. Pērk tikai tādus pārtikas produktus, kuri ražoti uz vietas, – lai atbalstītu vietējos ražotājus.


Tādēļ arī vēlos jautāt – vai ir interese par šādu iespēju ceļot un baudīt…???!!!
Atbildes (90)
13/08/2014 14:10
Katrā novadā ir kaut kas savs ... varbūt ieteiksiet, ko paši esat labprāt skatījuši jeb vēlaties būt..??!
0 0
13/08/2014 14:16
sklandrauši -liekas suitos-bet, lai kā viņus slavē man konkrēti negaršo, šmakovka-Latgalē-bet es konkrēti atturēšos, Kurzemes skaputra-bet to prot vārīt daudzas saimnieces
0 0
13/08/2014 14:18
neiteresē es vairāk domāju par to kā ēst mazāk mazāk un mazāk ..bet kaut kur speciāli braukst ēšanas un dzeršanas pēc, tas vispār nav man..
man ar ite rauši nu njeočen..a tur tada jaukšanās lai pagatavotu
0 0
13/08/2014 14:21
Nesen baudīju horvātu vīna zupu. Interesanta, bet slovāku ķiplokzupa man labāk smeķēja.
0 0
13/08/2014 14:22
Anksa-n aizmirsi, ka jūsu pusē... ir Kazu ferma - un kolosāls kazu siers... ar ķiplokiem, mmmmmmm vienreizējs... un lētāk nekā veikalā!
0 0
13/08/2014 14:23
Bet neaizmirstat, ka tas ir arī izbrauciens no mājām, izklaide, arī atpūta, labi pavadīts laiks, degustācija... un varbūt relakss pirtiņā...
0 0
13/08/2014 14:26
oderiks jā tas siers man garšo, bet bez ķiplokiem..tad to var tikai gadatirgu dabūt..citadi viss kas bodēs ar ķiplokiem .. un eļla
vai ari tad jāsaruna ar saimnieku..speczakaz
0 0
13/08/2014 14:30
... uz vietas tur var arī nopirkt, jā, protams, iepriekš jāsazvana un jāsarunā...
0 0
13/08/2014 14:31
Nav jēga baudīt ko vietēju, ja sāk jau ar pretenziju ko neēd. Tad nebrauc gastronomiskos tūrbraucienos.
Mana kolēģe kā reiz tādos brauc katru vasaru un atved mājās jaunas receptes ar ko cienā kolēģus.
0 0
13/08/2014 14:33
un tepat blakus mania daudzivoklu majai ir privatmaja ar palielu teritoriju, kur ir majas vīnu razotne un degustacijas , skatos tur bieži netālajā stavlaukumā ir lielie autobusi, jāsaka es tur neesmu bijusi kaut pat pazistu samnieci..:)
un ja tas te notiek kadu gadu un piekrišana ir..
0 0
13/08/2014 14:33
Braukt kaut kur tikai ēšanas dēļ kaut kā muļķīgi izklausās. Protams, ja ceļo, tad pabauda arī attiecīgo virtuvi. Man tas vairāk šķiet tāda izvirtība... gan gastronomiskā, gan arī visa pārējā... pirtis, lauki, daba, dzeršana, KOMPĀNIJA... ;)
0 0
13/08/2014 14:36
asaka ir jēga gan jo man ir ALERGIJA ..nevis prosto tikai kaprīze..tā ka es saku man tāds turisms diezko neder..
jo vienmēr visur ir vai sīpoli vai ķiploki vai loki..
droši tai zinja ir saldie un kūkas
un kas tad to sieru ko neuztaisit bez ķiploka..jā esmu ari pasutijuis..kaut kad agrak..
un ari davinats man tas tas siers ir..BEZ ķiploka
0 0
13/08/2014 14:36
Rit, primārais ir konkrētas valsts iepazīšana ar viņu virtuvi, kā neatņemamu sastāvdaļu.
0 0
13/08/2014 14:36
neviens nesaka ka tikai ešānas un dzeršanas ziņā un tikai, protams, sastādot maršrutu un a ceļam arī apmeklējot daudz ko citu...
0 0
13/08/2014 14:37
Kam ir alerģija, tie tur nebrauc un par to maz zin.
0 0
13/08/2014 14:38
nekad nevajag noprastot vnk foršas lietas...
0 0
13/08/2014 14:39
gastronomiskais tūrisms-ja to var savienot ar vēsturi, dabu, izcilām celtnēm ... ir gadījies būt jaukā braucienā, kur negadījuma pēc konjaka degustācija bija ieplānota rīta pusē-lai pārējie ekskursanti turpinātu ekskursiju -čaklākos degustētājus nācās nogādāt viesnīcā
0 0
13/08/2014 14:40
kur nebrauc???tas kazu saimnieks pats te bieži brauc ..un ja man tiesma kaut kur barucot ēsana ir absoluti otrškiriga padarišana..var ēst var neest..var pārtikt no saldejuma
0 0
13/08/2014 14:41
Es vnk jautāju... vai būtu interese par tāda veida izklaidēm... atvainojiet, ne tikai par "pliku" sex kaut kur Akvalandē, citās piršās, bet aizbraukt, redzēt, piedalīties, baudīt, apmeklēt foršus pasākumus, arī pilsētu svētkus, pa ceļam iebraucot  paēst, bet ar zināmu mērķi... jo ir ļoti daudz piedāvājumi...
0 0
13/08/2014 14:41
... tad neredzu jēgu to saukt par Gastronomisko tūrismu, ja tas iet kopā ar visu pārējo. Kāpēc tad jāliek uzsvars uz gastronomiju?
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas